14.4 C
Athens
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Το Skiathos Palace Cup επιστρέφει στις 6-8 Μαΐου 2022

Το Skiathos Palace Cup που έβαλε την πανέμορφη Σκιάθο στο χάρτη των ιστιοπλοϊκών αγώνων, επιστρέφει στις 6 – 8 Μαΐου, μετά από την αναγκαστική διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας.
Πρόκειται για ιστιοπλοϊκό αγώνα τύπου match race και θα διεξαχθεί στις μαγευτικές Κουκουναριές της Σκιάθου, το μοναδικό αυτό βιότοπο που πρόσφατα βρέθηκε στην πρώτη θέση στο Condé Nast Traveller Readers Choice.

Ο αγώνας από το 2019, αποτελεί προορισμό του άκρως επιτυχημένου Hellenic Match Racing Tour, γεγονός που αυξάνει τη δυναμική του αλλά και την απήχηση που έχει στον κόσμο της ιστιοπλοΐας, καθώς συνδυάζει την αγωνιστική πρόκληση με τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά με κύκνους , πάπιες και άμμο που αστράφτουν στο φως του ήλιου.

Διοργανωτές είναι ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τo Race Management του Skiathos Palace Cup έχει αναλάβει ο γνωστός προπονητής με ολυμπιακές επιτυχίες από τον ΝΟΒΑ, Θανάσης Πινιάρης.


Επίσης τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου με την υποστήριξη της Ελληνικής Iστιοπλοϊκής Oμοσπονδίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».

Το αποτύπωμα του SKIATHOS PALACE CUP είναι ήδη εμφανές, καθώς πλέον δέχεται επισκέπτες για ιστιοπλοΐα, υλοποιώντας το όραμα των διοργανωτών για τη δημιουργία ενός θεματικού τουριστικού προϊόντος.


Το πολυτελές ξενοδοχείο SKIATHOS PALACE, μέγας χορηγός του αγώνα, θα φιλοξενήσει αθλητές, δημοσιογράφους και επισκέπτες.

Με απόλυτα ανακαινισμένο προφίλ και με πρωταγωνιστικά στοιχεία την απαράμιλλη θέα, την απέριττη πολυτέλεια των χώρων του, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών θα είναι ο πρωταγωνιστής του τριημέρου.
Tο 2019 ο αγώνας βραβεύτηκε με το SailGreenorGOHome Αward για τη συμμετοχή του στην πολύχρονη και πολυεπίπεδη οικολογική δράση της Σκιάθου. Επίσης από τον οργανισμό SAILORS FOR THE SEA, έχει χαρακτηριστεί ως μία «Καθαρή Ιστιοπλοϊκή Διοργάνωση» (CleanRegatta) στη κατηγορία BRONZE.

Το Εvent Management έχει η Αριστέα Δερβένη με την εταιρεία TRINITY EVENTS, με πολύ πετυχημένη δραστηριότητα, ειδικά σε θαλάσσιες διοργανώσεις.

Το ξενοδοχείο Skiathos Palace πρωταγωνιστής του Skiathos Palace Cup

Στην πανέμορφη Σκιάθο θα γίνει στις 6 – 8 Μαΐου, ο καταξιωμένος ιστιοπλοϊκός αγώνας τύπου matchrace, SKIATHOS PALACE CUP, που αποτελεί μέλος του Hellenic Match Racing Tour, συγκεντρώνοντας ορισμένους από τους κορυφαίους Έλληνες ιστιοπλόους.

Το SKIATHOS PALACE CUP που θα διεξαχθεί στις μαγευτικές Κουκουναριές της Σκιάθου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πολυτελές ξενοδοχείο SKIATHOS PALACE, Μεγάλο Χορηγό του αγώνα, το οποίο θα φιλοξενήσει αθλητές, δημοσιογράφους και επισκέπτες.
Όταν το 2016 έπεσε στο τραπέζι η ιδέα για την οργάνωση ενός ξεχωριστού αγώνα στις μοναδικές Κουκουναριές που θα έχει στόχο την προσέλκυση αθλητικού τουρισμού στη Σκιάθο και την προσφορά ενός διαφορετικού τουριστικού προϊόντος, η οικογένεια Δερβένη, που βρίσκεται στο νησί από το 1960 , αμέσως αγκάλιασε το εγχείρημα και προσφέρει κάθε μέσο για την ανάπτυξη του αγώνα.
Άλλωστε η μαγική τοποθεσία τουSKIATHOS PALACE πάνω από την παραλία που γίνεται ο αγώνας αποτελεί το ιδανικό σημείο για την παρακολούθηση της εξέλιξης των ιστιοδρομιών, σε συνδυασμό με φιλοξενία 5 αστέρων.
Το συγκρότημα διαθέτει 249 δωμάτια και 9 σουίτες, που εξασφαλίζουν μία ευχάριστη και άνετη διαμονή και διαθέτουν όλα ιδιωτικό μπαλκόνι ή βεράντα. Η πλήρως ανακαινισμένη πτέρυγα του Executive PlusFloor, είναι μία νέα εμπειρία πολυτέλειας και υψηλής αισθητικής, που προσφέρει σύγχρονα facilities σε κάθε εκλεκτικό ταξιδιώτη.

Στο SKIATHOS PALACE υπάρχει πισίνα, bar, poolbar, minimarket, γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων, υπηρεσία massage& χώρος αποδυτηρίων (courtesyroom), ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο & Internet HotSpot, γήπεδο tennis, καθώς και παιδική χαρά.
Διοργανωτές είναι ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου με την υποστήριξη της Ελληνικής Iστιοπλοϊκής Oμοσπονδίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».
Το ΕventManagementέχει η Αριστέα Δερβένη με την εταιρεία TRINITYEVENTS, με πολύ πετυχημένη δραστηριότητα, ειδικά σε θαλάσσιες διοργανώσεις.

Το Nαυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας στηρίζει το Skiathos Palace Cup

Μία ακόμη αναγνώριση για το SKIATHOS PALACE CUP, τον καταξιωμένο ιστιοπλοϊκό αγώνα που θα διεξαχθεί στην πανέμορφη Σκιάθο στις 6 – 8 Μαΐου.
Ο αγώνας τύπου matchrace θα είναι για πρώτη φορά υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που υποστηρίζει όλες τις δράσεις που προάγουν τον ναυταθλητισμό στους νέους και ενισχύουν την αγάπη για τη θάλασσα.
Στο πλαίσιο του SKIATHOS PALACE CUP που αποτελεί μέλος του Hellenic Match Racing Tour και θα συγκεντρώσει ορισμένους από τους κορυφαίους Έλληνες ιστιοπλόους, στις μαγευτικές Κουκουναριές της Σκιάθου, διοργανώνεται παράλληλα ένας αγώνας optimist laser με παιδιά και νέους αθλητές από όλη την Ελλάδα.
Ειδικά για φέτος αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή παιδιών, αφού ήδη όλοι οι Ναυτικοί Όμιλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος, έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Στόχος του συγκεκριμένου αγώνα είναι η ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας και του Ναυταθλητισμού στους νέους, η ανάπτυξη σχέσεων υγιούς ανταγωνισμού και άμιλλας μεταξύ των αθλητών, καθώς και η προβολή του νησιού της Σκιάθου ως εναλλακτικού αθλητικού προορισμού.

Το πολυτελές ξενοδοχείο SKIATHOS PALACE, μέγας χορηγός του αγώνα, θα φιλοξενήσει αθλητές, δημοσιογράφους και επισκέπτες. Προσφάτως ανακαινισμένο και με πρωταγωνιστικά στοιχεία την απαράμιλλη θέα, την απέριττη πολυτέλεια των χώρων του, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών θα είναι ο πρωταγωνιστής του τριημέρου.
Διοργανωτές του αγώνα είναι ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου με την υποστήριξη της Ελληνικής Iστιοπλοϊκής Oμοσπονδίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».
Το Εvent Management έχει η Αριστέα Δερβένη με την εταιρεία TRINITYEVENTS, με πολύ πετυχημένη δραστηριότητα, ειδικά σε θαλάσσιες διοργανώσεις.

Tο Skiathos Palace Cup επόμενος σταθμός του Hellenic Match Racing Tour

Το SKIATHOS PALACE CUP που θα διεξαχθεί στην πανέμορφη Σκιάθο στις 6 – 8 Μαΐου, αποτελεί μέλος της μεγάλης οικογένειας του Hellenic Match Racing Tour, συγκεντρώνοντας ορισμένους από τους κορυφαίους Έλληνες ιστιοπλόους.
Θα είναι ο τρίτος σταθμός του αγώνα τύπου match race που διεξάγεται για 9η χρονιά και προσφέρει υψηλό θέαμα και ανταγωνιστικές μονομαχίες στους λάτρεις του αθλήματος.
Μετά τον Βόλο και τον ΠΟΙΑΘ στο Μικρολίμανο, η Σκιάθος και οι πανέμορφες Κουκουναριές θα υποδεχθούν τις σπουδαίες ιστιοπλοϊκές μονομαχίες του Hellenic Match Racing Tour.
Η συμμετοχή των αθλητών είναι ήδη μεγάλη ενώ έντονο είναι και το ενδιαφέρον επισκεπτών που θέλουν να συνδυάσουν τον αγώνα με εκδρομή στην μοναδική Σκιάθο, απόδειξη της ανάπτυξης που γνωρίζει ο αθλητικός τουρισμός με μεγάλα οφέλη για το νησί. Παράλληλα θα διοργανωθεί και ένας αγώνας optimist laser με παιδιά και νέους αθλητές από όλη την Ελλάδα.
Ο αγώνας αποτελεί συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Σκιάθου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Το πολυτελές ξενοδοχείο SKIATHOS PALACE, μέγας χορηγός του αγώνα, θα φιλοξενήσει αθλητές, δημοσιογράφους και επισκέπτες.

Χρυσοί χορηγοί είναι η Red Transport & Logistics, η Vechro και η Σχολή Ταχυπλόων Σγουρός.
Αργυροί χορηγοί: Dolphin of Skiathos, Aσφάλειες ΜΙΝΕΤΤΑ και Travelbizz. Xάλινοι: ΙsleaGroup και Ριζάκος και υποστηρικτής το TrinityTravel.

Xoρηγός σε είδος: REPI BEER.


Το ΕventManagement έχει η Αριστέα Δερβένη με την εταιρεία TRINITYEVENTS, με πολύ πετυχημένη δραστηριότητα, ειδικά σε θαλάσσιες διοργανώσεις.

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του SKIATHOS PALACE CUP στις μαγευτικές Κουκουναριές

Στη Σκιάθο συγκεντρώνονται ορισμένοι από τους κορυφαίους Έλληνες ιστιοπλόους για να πάρουν μέρος στοSKIATHOSPALACECUPπου θα διεξαχθεί στις μαγευτικές κουκουναριές στις 6 – 8 Μαΐου.

Πρόκειται για αγώνα τύπου matchraceκαι αποτελεί μέλος τουHellenicMatchRacingTour, προσφέροντας υψηλό θέαμα και ανταγωνιστικές μονομαχίες στους λάτρεις του αθλήματος, με συμμετοχή από ναυτικούς ομίλους όλης της χώρας. 

Παράλληλα με τον αγώνα θα διοργανωθεί και ένας αγώνας optimistlaser με παιδιά και νέους αθλητές από όλη την Ελλάδα, δίνοντας το κίνητρο στους νέους να ασχοληθούν με την ιστιοπλοΐα.

Επίκεντρο του αγώνα είναι το πολυτελές ξενοδοχείοSKIATHOS PALACE πάνω από την παραλία που θα διεξαχθεί ο αγώνας και αποτελεί το ιδανικό σημείο για την παρακολούθηση της εξέλιξης των ιστιοδρομιών, σε συνδυασμό με φιλοξενία 5 αστέρων. Στο SKIATHOS PALACEθα λειτουργήσει και η Γραμματεία του αγώνα.

Το πρόγραμμα του αγώνα:

Πέμπτη 05/05

18:00 – 21:00:  Εγγραφές – Δηλώσεις Συμμετοχής, Έλεγχος Καρτών Υγείας – Δελτίων Αθλητών – Εγγυήσεις Σκαφών στη Γραμματεία στο SKIATHOS PALACE

Παρασκευή 06/5

9:00 : Skippers briefing

11:00 : First warning signal

18:30 : End of Racing

19:30 : Skippers briefing για την επόμενημέρα

Σάββατο 07/05

9:00 : Skippers briefing

10:30 : First warning signal

18:30 : End of Racing

19:30 : Skippers briefing για την επόμενημέρα

Κυριακή 08/05

9:00 : First warning signal

12:00 : End of Racing

13:00 : Απονομή

Το SKIATHOS PALACE CUP υποστηρίζει τη δράση του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη με το Τyphoon project που έχει στόχο τον καθαρισμό των ακτών. Από το 2020 η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε και στη Σκιάθο σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς σε δυσπρόσιτες παραλίες που δεν υπάρχει επαγγελματική δραστηριότητα αλλά και καθαρισμούς στις παραλίες του νησιού.

Ο αγώνας αποτελεί συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Σκιάθου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Το πολυτελές ξενοδοχείο SKIATHOS PALACE, είναι μέγας χορηγός του αγώνα.  Χρυσοί χορηγοί είναι η Red Transport & Logistics, η Vechro και η Σχολή Ταχυπλόων Σγουρός.

Αργυροί χορηγοί: DolphinofSkiathos, Aσφάλειες ΜΙΝΕΤΤΑ και Travelbizz. Xάλινοι: ΙsleaGroup και Ριζάκος και υποστηρικτής το TrinityTravel. Xoρηγός σε είδος: REPI BEER.

Το ΕventManagement έχει η Αριστέα Δερβένη με την εταιρεία TRINITYEVENTS, με πολύ πετυχημένη δραστηριότητα, ειδικά σε θαλάσσιες διοργανώσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ