16.6 C
Athens
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Θρίλερ στην Πάτρα: Το αίτημα της Πισπιρίγκου στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσέφυγε χθες η Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της Τζωρτζίνας. Η προσφυγή της αφορά στα «όχι» της 18ης ανακρίτριας που απέρριψε πολλά αιτήματά της ανάμεσά τους και αυτό να γίνει επανεξέταση του φιαλιδίου του αίματος της άτυχης 9χρονης την ημέρα που πέθανε.

Αποκαλύπτουμε τι αναφέρει στην προσφυγή της η κατηγορούμενη μητέρα, η οποία γράφει αρχικά για τα αιτήματα που έχουν απορριφθεί:

«Μεταξύ των άλλων (ήδη απορριφθέντων) αιτημάτων μου περιλαμβάνονταν τα αιτήματα:

Να διενεργηθεί έλεγχος των τοξικολογικών εξετάσεων της θυγατέρας μου Γεωργίας Δασκαλάκη από το τοξικολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης με υπεύθυνο τον καθηγητή τοξικολογίας κ. Αριστείδη Τσατσάκη, με δαπάνες που θα βαρύνουν εμένα την ίδια.

Να κλητευθεί εκ νέου ο μάρτυρας ο καρδιολόγος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου ώστε να ερωτηθεί, με την ιδιότητα του ιατρού που είχε εγκαταστήσει στην θυγατέρα μου Γεωργία Δασκαλάκη την συσκευή απινιδωτή-βηματοδότη και παρακολουθούσε την λειτουργία αυτής, εάν μπορεί να προσδιορίσει την ακριβή ώρα θανάτου της θυγατέρας μου και, σε θετική περίπτωση, ποια είναι τα επιστημονικά στοιχεία που προσδιορίζουν την επιστημονική εκτίμησή του. Το γεγονός του προσδιορισμού της ακριβούς ώρας θανάτου της θυγατέρας μου (δηλ. της παύσης της καρδιακής λειτουργίας της) είναι εξαιρετικά σημαντικό διότι βάσει αυτού θα καταστεί δυνατός ο υπολογισμός του χρόνου χορήγησης της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη» που φέρεται, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση να αποτελεί την επίσημη αιτία θανάτου.

Να κλητευθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος γνωρίζει πληροφορίες και λεπτομέρειες από τις συνθήκες νοσηλείας της θυγατέρας μου στα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε, τα οποία του έχουν μεταφερθεί από εκπροσώπους του ιατρικού κλάδου τους οποίους είναι πρόθυμος να κατονομάσει.

Ήδη σήμερα προσφεύγω ενώπιον του Συμβουλίου σας κατά της απορριπτικής διάταξης της άνω κ. Ανακρίτριας για τους κάτωθι λόγους:

Επειδή η απόρριψη του αιτήματός μου σχετικά με την εξέταση των δειγμάτων αίματος της θυγατέρας μου από το εργαστήριο του κ. Τσατσάκη απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι όπως προκύπτει από το υπ’αριθμ. 27/2022 έγγραφο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης το συγκεκριμένο τοξικολογικό εργαστήριο έχει υποστεί ζημία από φυσική καταστροφή και, για τον λόγο αυτό, δεν μπορεί να διεκπεραιώσει την σχετική τοξικολογική εξέταση. Ωστόσο, από επικοινωνία που είχα με τον ανωτέρω, Διευθυντή του συγκεκριμένου τοξικολογικού εργαστηρίου, ο ίδιος μου δήλωσε ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ για την συγκεκριμένη αλληλογραφία και με διαβεβαίωσε ότι το εργαστήριό του ΜΠΟΡΕΙ να διενεργήσει την συγκεκριμένη εξέταση. Το ανωτέρω γεγονός προκύπτει και από την υπ’αριθμ. Πρωτ. 566/2022 έγγραφη απάντησή του στο σχετικό αίτημά μου, αντίγραφο της οποίας επισυνάπτω στην παρούσα προσφυγή μου. Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο δείγμα αίματος και η τοξικολογική εξέτασή του αποτελεί το βασικό στοιχείο βάσει του οποίου στοιχειοθετήθηκε η σε βάρος μου κατηγορία και, μετά την απόρριψη του αιτήματός μου περί αυτεπάγγελτου ελέγχου του συγκεκριμένου δείγματος, το αίτημά μου αφορούσε την πρόσβασή μου και την πραγματοποίηση ελέγχου αναφορικά με την εγκυρότητα των συγκεκριμένων εργαστηριακών αποτελεσμάτων ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΑΠΑΝΗ. Κατά συνέπεια, με την απόρριψη του αιτήματός μου αποκλείεται η πρόσβασή μου στο θεμελιωτικό της σε βάρος μου κατηγορίας στοιχείο και στερούμαι την δυνατότητα ελέγχου αυτού στα πλαίσια απόδειξης των αρνητικών της κατηγορίας ισχυρισμών μου.

Επειδή η απόρριψη του αιτήματός μου περί εξέτασης ως μάρτυρα υπεράσπισής μου του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στερεί την ανακριτική διαδικασία από μία πολύτιμη πηγή πληροφόρησης σχετικά με τις συνθήκες νοσηλείας της θυγατέρας μου και τα γενικότερα προβλήματα υγείας που αυτή αντιμετώπιζε προ του θανάτου της, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας αφενός κατέχει πολύτιμες πληροφορίες αφετέρου είναι πρόθυμος να κατονομάσει τις πηγές της πληροφόρησής του.

Επειδή η απόρριψη του αιτήματός μου περί συμπληρωματικής κατάθεσης του μάρτυρα ιατρού του Ωνασείου καρδιοχειρουργικού Κέντρου, σχετικά με τον προσδιορισμό της ακριβούς ώρας θανάτου της θυγατέρας μου στερεί την ανακριτική διαδικασία από την ανάδειξη ενός κρίσιμου στοιχείου, βάσει του οποίου θα μπορούσε να υπολογιστεί ο κρίσιμος χρόνος χορήγησης της φαρμακευτικής ουσίας – κεταμίνη που φέρεται να έχει προκαλέσει, ως μοναδική αιτία, τον θάνατο του παιδιού μου.

Για τους λόγους αυτούς

Προσφεύγω ενώπιον του Συμβουλίου Σας και ζητώ την έκδοση βουλεύματος με το οποίο θα διατάσσεται η πραγματοποίηση των ανωτέρω αιτούμενων ανακριτικών πράξεων στα πλαίσια της κυρίας ανάκρισης που διενεργείται για την σε βάρος μου αποδιδόμενη πράξη.»

Πηγή:newpost.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ