30.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Θρίλερ στην Πάτρα: «Μου είπε ότι η Τζωρτζίνα βρήκε νεκρή την Ίριδα στην κούνια της»

«Φως» στην υπόθεση θρίλερ των τριών κοριτσιών στην Πάτρα αναμένεται να ρίξουν οι κρίσιμες καταθέσεις των γιατρών, την ώρα που αναμένονται τα πορίσματα των ιατροδικαστών από την επανεξέταση στην 3,5 ετών Μαλένα και στην 6 μηνών Ίριδα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη με την κατηγορία της δολοφονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, επιχείρησε πριν από καιρό να διαψεύσει την ανώνυμη μαρτυρία που είχε βγει στο φως και αποκάλυπτε ότι η ίδια υποστήριζε πώς η πρωτότοκη κόρη της βρήκε νεκρό το βρέφος στην κούνια.

Ωστόσο όπως φαίνεται, η 33χρονη μητέρα, είχε πει σε παιδίατρο του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, ότι εκείνη που βρήκε νεκρό το μωρό, δεν ήταν η αδερφή της αλλά… η Τζωρτζίνα.

«Μόλις πήγα στο θάλαμο της Τζωρτζίνας άρχισα να παίρνω ιστορικό από τους γονείς. Ρώτησα τη μητέρα για ποιο λόγο ήρθε το παιδί στο νοσοκομείο μας. Μου είπε, λοιπόν, από την αρχή όλο το ιστορικό του παιδιού. Μου είπε για το πρώτο περιστατικό ανακοπής που την έπαθε στο Καραμανδάνειο. Μετά την ανακοπή νοσηλεύτηκε στο Ρίο. Επίσης, μου είπε ότι η Τζωρτζίνα λίγες μέρες πριν από το το επεισόδιο που σας είπα, είχε βρει το μωρό της οικογένειας νεκρό στην κούνια του» είπε ο παιδίατρος στην εκπομπή Live News.

«Της είπα ότι το παιδί έφυγε και με ρώτησε για τον βηματοδότη»

Τις δραματικές ώρες που προσπάθησαν να κάνουν ανάνηψη στην Τζωρτζίνα τη μέρα που η 9χρονη άφησε την τελευταία της πνοή, περιέγραψαν στις αρχές οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του εντατικολόγου και της ομάδας του, το παιδί δεν σώθηκε.

«Το πρωί του Σαββάτου (29 Ιανουαρίου 2022), μόλις τελειώσαμε την εξέταση της Τζωρτζίνας, συνεχίσαμε τις επισκέψεις σε άλλους ασθενείς. Ενώ βρισκόμασταν στο διάδρομο, βγήκε η μαμά της και μας είπε ότι το παιδί έκανε επεισόδιο. Αμέσως μπήκαμε όλη η ομάδα. Το παιδί είχε στρέψει το κεφάλι του αριστερά με προσηλωμένο βλέμμα, κόρες σε μυδρίαση, ταχυκαρδία και έβγαζε ήχο γκρίνιας. Μετά από 3 λεπτά χορηγήθηκε φάρμακο και σταμάτησε το επεισόδιο. Μετά από 25 λεπτά περίπου μας ειδοποίησε ξανά η μητέρα για δεύτερο επεισόδιο. Έτρεξα πρώτη στο θάλαμο και είδα ότι το παιδί παρουσίαζε ίδια εικόνα με το πρώτο επεισόδιο. Το επεισόδιο αυτό σταμάτησε μόνο του μετά από 1,5 λεπτό» αναφέρει στην κατάθεσή της, η παιδίατρος της Τζωρτζίνας.

«Χρειαστήκαμε περίπου 3 λεπτά να πάρουμε τον εξοπλισμό μας και να κατέβουμε στον 4ο όροφο. Όταν μπήκαμε στο δωμάτιο της 9χρονης, η μητέρα ήταν μέσα στο δωμάτιο και την βγάλαμε αμέσως έξω. Το παιδί ήταν άσφυγμο, απνοηκό με περιστοματική κυάνωση και μυδρίαση. Στο μόνιτορ βλέπαμε χαμηλό κορεσμό και σφύξεις. Ακροαστικά άκουσα γύρω στις 35 σφίξεις» κατέθεσε ο εντατικολόγος.

Μάλιστα όπως αναφέρει παραξενεύτηκε όταν πήγε να ενημερώσει τη μητέρα ότι η κόρη της κατέληξε κι εκείνη ρωτούσε αν λειτουργούσε ο βηματοδότης. Όπως αναφέρει, κανείς δεν περιμένει μια τέτοια αντίδραση από έναν γονιό που μόλις έμαθε ότι έχασε το παιδί του.

«Βγήκα από δωμάτιο και ενημέρωσα τη μητέρα ότι το παιδί είναι άσφυγμο, απνοϊκό, ότι έχει πεθάνει ουσιαστικά και προσπαθούμε να επαναφέρουμε στη ζωή. Η μαμά μας είπε να συνεχίσουμε γιατί και στο προηγούμενο επεισόδιο στην Πάτρα το παιδί ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και αναπνοή μετά από 55 λεπτά ανάνηψης. Η δεύτερη ερώτηση που μου έκανε είναι αν γνωρίζω αν δουλεύει ο βηματοδότης. Η αλήθεια είναι ότι όταν ανακοινώνεις σε ένα γονιό ότι το παιδί του ουσιαστικά έχει φύγει από τη ζωή και κάνεις προσπάθεια να το επαναφέρεις δεν περιμένεις να σε ρωτήσει αν δουλεύει ο βηματοδότης. Αυτή η ερώτηση μου έκανε εντύπωση» είπε ο εντατικολόγος.

Ο ίδιος γιατρός είχε προσπαθήσει να επαναφέρει και τη Μαλένα

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο ίδιος γιατρός, πριν από δυόμισι χρόνια είχε προσπαθήσει να επαναφέρει στη ζωή και την  μικρή Μαλένα: «Όταν μου είπαν το όνομα της ασθενούς, θυμήθηκα ότι εγώ είχα κάνει προσπάθεια ανάνηψης στην αδελφή της, τη Μαλένα, η οποία κατέληξε στο Ογκολογικό τμήμα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά αυτή την περίπτωση γιατί ήταν ένα φαινοτυπικά υγιέστατο παιδί τριών περίπου ετών. Και στα δύο παιδάκια, και στην Τζωρτζίνα και στην Μαλένα, κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Δεν έχω επιστημονική απάντηση γιατί η Τζωρτζίνα δεν ανταποκρίθηκε στην ανάνηψη και την άμεση χορήγηση αδρεναλίνης» κατέθεσε.

Μάλιστα ο εντατικόλογος ανέφερε τα φάρμακα που δόθηκαν στην 9χρονη κατά την διαδικασία ανάνηψης: «Συνεχίσαμε την προσπάθεια ανάνηψης περισσότερο από μια ώρα χωρίς καμία ανταπόκριση και η ασθενής κατέληξε. Τα φάρμακα που δόθηκαν στην ασθενή όταν αναλάβαμε εμείς τη διαδικασία της ανάνηψης ήταν η αδρεναλίνη και το ροκουρόνιο. Κανένα άλλο φάρμακο δεν δόθηκε από εμάς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάνηψης δεν είχαμε καμία κλινική ανταπόκριση, ούτε αυτόματη αναπνοή, ούτε εγκαταστάθηκε ο φυσιολογικός ρυθμός της καρδιάς» κατέθεσε ο εντατικολόγος.

Ψύχραιμη μετά τον θάνατο του παιδιού της

Για την ανεξήγητη ψυχραιμία της μητέρας κατέθεσε και η παιδίατρος της Τζωρτζίνας, όταν πήγε να συλλυπηθεί την Ρούλα Πισπιρίγκου: «Κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, συνάντησα τη μαμά της Τζωρτζίνας στον διάδρομο, έξω από το θάλαμο. Της είπα συλλυπητήρια, με ευχαρίστησε που μαζί με τους άλλους ιατρούς τρέξαμε να σώσουμε την κόρη της και δεν είπαμε κάτι άλλο. Μου έκανε εντύπωση ότι λίγη ώρα μετά το θάνατο του τρίτου παιδιού της ήταν ψύχραιμη. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν μία μαμά που έκλαιγε και ούρλιαζε για το παιδί της. Αυτό μου έκανε εντύπωση, όλες τις ημέρες που ήταν στο νοσοκομείο με την Τζωρτζίνα, γιατί η Τζωρτζίνα ήταν μία βαριά περίπτωση ασθενούς, πόσο μάλλον την ημέρα του θανάτου της» αναφέρει η παιδίατρος.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ