27.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Θρίλερ στην Πάτρα: Η «Μήδεια» κάνει λόγο για… κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστη, εξωπραγματική & επονείδιστη κατηγορία!

«Άδικη, πρωτάκουστη, εξωπραγματική και επονείδιστη» χαρακτηρίζει την κατηγορία εναντίον της για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα του παιδιού, η οποία σήμερα απολογήθηκε στη 18η τακτική ανακρίτρια και αμέσως μετά πήρε αμίλητη το δρόμο για τη φυλακή.

Μάλιστα, αφήνοντας αιχμές για τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, η 33χρονη κατηγορουμένη επιφυλάσσεται, όπως δηλώνει, να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαιώμά της εναντίον όσων την κατέστησαν “κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας”, προφανώς “για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες” για την απώλεια της ζωής της κόρης της.

“Αρνούμαι στο σύνολό της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου” αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια η 33χρονη και προσθέτει: “Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί”.

Αναφερόμενη στην Τζωρτζίνα, για την οποία κατηγορείται ότι την δολοφόνησε με μεγάλη δοση κεταμίνης, η κατηγορουμένη σημειώνει πως η 9χρονη ήταν το πρώτο της παιδί και αποτελούσε τη μεγάλη της αδυναμία.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Ο θάνατος της Τζωρτζίνας που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειάς μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά”.

Τυχαία στοιχεία

Αναφερόμενη στο σε βάρος της κατηγορητήριο, η Ρούλα Πισπιρίγκου κάνει λόγο για «τυχαία στοιχεία» στα οποία -όπως λέει- βασίζεται η κατηγορία.

Υποστηρίζει, δε, ότι ως μητέρα της Τζωρτζίνας, εκείνη όφειλε να είναι η συνοδός της στο νοσοκομείο και αντικρούοντας τις αιτιάσεις του κατηγορητηρίου, που ήθελαν τη μικρή Τζωρτζίνα να παθαίνει όλα τα επεισόδια πάντοτε εκτός ΜΕΘ και με την ίδια να είναι μαζί της, η 33χρονη φέρεται να απαντά ότι αυτό συνέβη, επειδή ο χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ κάθε νοσοκομείου ήταν συγκριτικά ελάχιστος σε σχέση με τον χρόνο νοσηλείας στο θάλαμο της κάθε παιδιατρικής κλινικής.

Προς ενίσχυση του ισχυρισμού της, η κατηγορουμένη εκθέτει δύο λόγους για τους οποίους είναι αβάσιμη, όπως λέει, η κατηγορία, σύμφωνα με την οποία εκείνη εδωσε κεταμίνη στο παιδί της.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δυο χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα, είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».

Μάλιστα, η κατηγορουμένη φέρεται να έχει υποβάλει διπλό αίτημα για το εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και δεύτερον, εάν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας -και, σε περίπτωση θετικής απόκρισης, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.

Η κατηγορουμένη επισημαίνει στο υπόμνημά της: «Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις, από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γινόταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών της ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο τριών λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά τον θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10-14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ».

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ίδια, από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή, γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με τη βηματοδότική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού. «Άρα, το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται να χρειάζεται αυτή η ουσία για να προκαλέσει τον θάνατο, τότε η χορήγησή της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρησή μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές» αναφέρει.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει στο υπόμνημα της, «υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».

«Επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου»

Αιτούμενη να μην προφυλακιστεί, η 33χρονη αναφέρει μεταξύ άλλων στο υπόμνημά της: «Σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να “χάσω” την παραμικρή ευκαιρία για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστη, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για το λόγο αυτό θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ έως ότου τελικά δικαιωθώ και απαλλαγώ από την κατάφωρη αδικία που με βαραίνει, ενώ ρητά δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ