17.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θρίλερ στην Πάτρα: Γιατί δεν εξετάζουν τα ιστολογικά τεμάχια της Μαλένας

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Καραμανδάνειο. Αν το αίμα έχει συντηρηθεί σωστά μπορεί να δώσει σημαντικές πληροφορίες για τις ουσίες που υπήρχαν στον οργανισμό του παιδιού εκείνη τη χρονική στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίμα που είχε ληφθεί στις 8 Απριλίου 2021 από το παιδί, προοριζόταν για έναν τυπικό μικροβιολογικό έλεγχο προκειμένου να διερευνηθούν τα επεισόδια σπασμών που περιέγραφε η 33χρονη. Στην περίπτωση που προκύψει ότι είχαν χορηγηθεί τοξικές ουσίες η 9χρονη από την πρώτη νοσηλεία της τότε στο κατηγορητήριο της ήδη συλληφθέντας Ρούλας Πισπιρίγκου θα προστεθεί και η απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μέχρι στιγμής η διοίκηση του Καραμανδάνειου νοσοκομείου δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως γι’ αυτή την εξέλιξη.

Η εφημερίδα Realnews αναφέρει ότι το φιαλίδιο μεταφέρθηκε την περασμένη Πέμπτη από το Καραμανδάνειο στην Αθήνα.

Που στρέφονται οι νέες έρευνες
Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου αναμένεται η πραγματογνωμοσύνη των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας.

Ο Καθηγητής Ά Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοχάρης Σταμάτης, μιλώντας στην Realnews έκανε γνωστό ότι «δεν έχει αναλάβει την ιστολογική επανεξέταση της Τζωρτζίνας». Και ανέφερε ότι «υπάρχουν ιστολογικά τεμάχια της Μαλένας στο εργαστήριο μας, αλλά θα πρέπει να λάβω εντολή για να τα εξετάσω. Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει εντολή».

«Θα πρέπει να εξεταστούν τρίχες για να υπάρχει σε βάθος τοξικολογική εξέταση», είπε ο κ. Θεοχάρης.

Γρηγόρης Λέων: «Ίσως πάρουμε απαντήσεις για το “τοξικολογικό προφίλ” της 9χρονης»
Ο Γρηγόρης Λέων μιλώντας στην εφημερίδα Realnews εξήγησε ότι «από το αίμα θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν οι ουσίες που είχε στο αίμα του το παιδί» και συνέχισε τονίζοντας ότι «αν το αίμα είχε ληφθεί πριν από το πρώτο επεισόδιο τότε θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις για το τι προκάλεσε την πρώτη ανακοπή στην Τζωρτζίνα».

Ο ίδιος εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι η «εκταφή της Τζωρτζίνας έπρεπε να είχε γίνει τότε που ανασύρθηκε το τάμπλετ» ενώ τονίζει ότι «ακόμα και τώρα να γίνει η εκταφή είναι σημαντικό να πάρουμε “τοξικολογικό προφίλ”». Σημειώνεται ότι το «τοξικολογικό προφίλ» το δίνουν το αίμα και τα ούρα.

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: «Θα ζητήσουμε εξέταση DNA για το φιαλίδιο με αίμα»
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Όθωνας Παπαδόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΪ σχετικά με το φιαλίδιο που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο και περιέχει αίμα της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, εκφράζει αμφιβολίες για το αν όντως πρόκειται για αίμα του παιδιού της αυτό που βρέθηκε. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της: «Θα ζητήσουμε εξέταση DNA για το φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο ψυγείο».

«Αδιέξοδο» με τη νοσοκομειακή κεταμίνη
Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Όθωνας Παπαδόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΪ για τo θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας τονίζοντας ότι: «Έχουμε νοσοκομειακή κεταμίνη που χορηγήθηκε στο παιδί, και δεν προκύπτει από πουθενά έλλειμμα. Άρα αδιέξοδο, άρα αμφιβολίες, άρα δεύτερες σκέψεις, άρα προβληματισμοί».

Επικαλούμενος την ποινική δικογραφία που κατέχει ανάφερε ότι σε αυτή υπάρχει απαντητικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι μέσα στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ υπάρχουν 5 φιαλίδια των 100ml που έχουν κεταμίνη.

«Τη στιγμή κατά την οποία γίνεται η επέμβαση των γιατρών μετά το καρδιακό επεισόδιο του παιδιού έχουν στα χέρια τους ένα βαλιτσάκι, το οποίο έχει κεταμίνη, και είναι πέντε συσκευασίες των 100ml, είναι γεγονός αναμφισβήτητο, προκύπτει από τα έγγραφα» είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι «η επίσημη απάντηση είναι ότι τα φιαλίδια δεν χρησιμοποιήθηκαν, δεν πειράχθηκαν σύμφωνα με την επίσημη απάντηση από την πλευρά του νοσοκομείου, βέβαια, προκύπτει ότι η συγκεκριμένη κεταμίνη που χορηγήθηκε είναι νοσοκομειακή, δηλαδή το σκεύασμα διακινείται μόνο υπό τον έλεγχο του ΕΟΦ μεταξύ νοσοκομείων, δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο, δεν μπορεί να το προμηθευθεί κανείς, δεν είναι παράνομο σκεύασμα που διακινείται υπό συνθήκες παρανομίας με σκοπό χρήση από εξαρτημένα άτομα».

«Υποβάλαμε αίτημα στη διενεργούσα την ανάκριση δικαστική λειτουργό να υπολογιστεί βάσει της περιεκτικότητας της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα ποια είναι η αντίστοιχη συνολική ποσότητα που φέρεται να έχει χορηγηθεί στο παιδί. Το αίτημα μας έχει απορριφθεί. Ζητήσαμε να μας πούνε πόσα είναι τα φιαλίδια, και το αίτημά μας έχει απορριφθεί… Υπάρχει ισχυρισμός ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει τόσα μπουκαλάκια επειδή είναι μεγάλη ποσότητα. Είναι δυνατόν η μητέρα να είχε τόσα μπουκαλάκια μέσα στο θάλαμο που έχει γυάλινη πόρτα που μπορεί κάνει να δεις μέσα από το θάλαμο τι συμβαίνει μέσα;» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ