25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ρωσικά στρατεύματα μπαίνουν με εντολή Πούτιν σε Ντονμπάς & Ντονέτσκ

Με την υπογραφή του διατάγματος που αναγνώρισε την ανεξαρτησία των Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ, ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε τον ρωσικό στρατό να ξεκινήσει μια ειρηνευτική στρατιωτική επιχείρηση στις περιοχές αυτές της ανατολικής Ουκρανίας.

Την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, περιοχές του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο ρωσόφωνων αυτονομιστών, αναγνωρίζει η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάγγελμα του την Δευτέρα το βράδυ «το ουκρανικό κράτος δημιουργήθηκε από την κομμουνιστική Ρωσία με την απόρριψη μέρους των ιστορικών εδαφών της, κανείς δεν ρώτησε τίποτα από τους ανθρώπους της.

Η Ανατολική Ουκρανία είναι αρχαία ρωσική γη. Η Ουκρανία είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας. Οι Μπολσεβίκοι ήθελαν να παραμείνουν στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος, συμπεριλαμβανομένης της Συνθήκης του Μπρεστ-Λιτόφσκ και της ικανοποίησης κάθε επιθυμίας των εθνικιστών.

Ο αρχηγός των Μπολσεβίκων Βλαδίμηρος Λένιν προκάλεσε μειονεκτήματα στη Ρωσία, δημιουργώντας το κράτος της Ουκρανίας. Ο Λένιν παρέδωσε το Ντόνμπας στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να δείξει στην Ουκρανία τι σημαίνει πραγματική απο-κομμουνιστικοποίηση. Οι σκέψεις για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση του κρατισμού. Οι μπολσεβίκοι κυριολεκτικά «συμπίεσαν» το Ντονμπάς στην Ουκρανία » είπε μεταξύ άλλων ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Όταν μας ζήτησαν βοήθεια, η Ρωσία βοήθησε την Ουκρανία. Τους δώσαμε δάνεια, έχουμε περίπου 250 δισ. δολ. Η Ρωσία ανέλαβε όλο το βάρος να πληρώσει το εξωτερικό χρέος της Σοβιετικής Ένωσης.

Κατά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 η Ρωσία καταληστεύτηκε και βρέθηκε σε πραγματικά δύσκολη θέση. Ριζοσπάστες και εθνικιστές παίρνουν τα εύσημα για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν.

Παρά την αδικία και την απάτη, ο ρωσικός λαός αναγνώρισε τα κράτη μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και βοήθησε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Η Ρωσία εξόφλησε πλήρως τα χρέη της Ουκρανίας, αλλά το Κίεβο αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες για την επιστροφή της περιουσίας της. Η παρασιτική στάση πήρε τη θέση της εταιρικής σχέσης στις σχέσεις Ουκρανίας-Ρωσίας.

Το Κίεβο προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον διάλογο με τη Ρωσία για παζάρια με τη Δύση, από την αρχή άρχισε να χτίζει την κρατική της υπόσταση πάνω σε αντιφάσεις.» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ