29.7 C
Athens
Πέμπτη, 19 Ιουνίου, 2025

Βρετανία: Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας

Παραιτήθηκε από την ηγεσία του βρετανικού Συντηρητικού κόμματος η πρωθυπουργός Λίζ Τρας μόλις έξι εβδομάδες από την ανάληψη των καθηκόντων της έπειτα από την αποχώρηση του Μπόρις Τζόνσον.

Η παραίτηση έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης του οικονομικού της προγράμματος που προκάλεσε τριγμούς στις αγορές και δίχασε το Συντηρητικό κόμμα.

Η κατάσταση είχε γίνει αφόρητη για την παραμονή της μετά από τα χτεσινοβραδινά γεγονότα που ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την απόδοση της από την εκλογή της και μετά.

Συμφώνησαν, όπως είπε η ίδια με τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής  της κοινοβουλευτικής ομάδας να υπάρξει εκλογική διαδικασία μίας εβδομάδας. 

Ο δεύτερος κατά σειρά υπουργός στην κυβέρνηση είναι ο Τζέρεμι Χαντ ο οποίος και αυτός ενδιαφερόταν για την ηγεσία του κόμματος.

Οι εξελίξεις αναμένονται εντός της ημέρας.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ