18 C
Athens
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Ίλον Μασκ απαντά με «θερμοπυρηνική αγωγή» μετά τη φυγή διαφημίσεων από το X

Ο Ίλον Μασκ προτίθεται να καταθέσει «θερμοπυρηνική αγωγή» δίνοντας συνέχεια στο σίριαλ με τις μεγάλες εταιρείες που αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα X.

Μέσω ανάρτησης, ο Ίλον Μασκ προανήγγειλε ότι θα μηνύσει τον οργανισμό παρακολούθησης των μέσων ενημέρωσης που ανέφερε ότι οι διαφημίσεις τοποθετούνταν μαζί με αντισημιτικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

Αναλυτικότερα, ο Ίλον Μασκ δήλωσε ότι θα καταθέσει «θερμοπυρηνική αγωγή» εναντίον της Media Matters και άλλων, αφού μεγάλες αμερικανικές εταιρείες διέκοψαν τις διαφημίσεις τους στο X (πρώην Twitter) λόγω ανησυχιών για τον αντισημιτισμό.

«Το κλάσμα του δευτερολέπτου που θα ανοίξει το δικαστήριο τη Δευτέρα, η X Corp θα καταθέσει θερμοπυρηνική αγωγή κατά της Media Matters και όλων όσοι συνέπραξαν σε αυτή την απατηλή επίθεση κατά της εταιρείας μας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X.

«Αυτή την εβδομάδα η Media Matters for America δημοσίευσε μια ιστορία που διαστρεβλώνει εντελώς την πραγματική εμπειρία στο X, σε μια ακόμη προσπάθεια να υπονομεύσει την ελευθερία έκφρασης και να παραπλανήσει τους διαφημιστές», ανέφερε ο Μασκ.

«Πάνω απ’ όλα, συμπεριλαμβανομένου του κέρδους, η Χ εργάζεται για την προστασία του δικαιώματος του κοινού στην ελευθερία της έκφρασης. Αλλά για να είναι ο λόγος πραγματικά ελεύθερος, πρέπει επίσης να έχουμε την ελευθερία να βλέπουμε ή να ακούμε πράγματα που κάποιοι άνθρωποι μπορεί να θεωρούν ενοχλητικά», πρόσθεσε.

Δεν αναφέρθηκε στον σάλο που προκλήθηκε γύρω από το tweet του, ωστόσο έχει αρνηθεί ότι είναι αντισημίτης.

https://x.com/elonmusk/status/1725771191644758037?s=20

Εταιρείες αποσύρουν διαφημίσεις από το X
Υπενθυμίζεται πως η Disney, η Comcast, η Lionsgate και η Paramount Global, αλλά και η Apple σύμφωνα με πληροφορίες προστέθηκαν στη διαρκώς αυξανόμενη λίστα εταιρειών που αποσύρουν διαφημίσεις από το X (πρώην Twitter), μετά την αντισημιτική ανάρτηση που έκανε ο Ίλον Μασκ

Οι εταιρείες έλαβαν την απόφαση να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα του X, καθώς το προαναφερόμενο παρατηρητήριο μέσων ενημέρωσης ανέφερε ότι εταιρικές τους διαφημίσεις εμφανίζονταν δίπλα σε ρητορική μίσους. Πρόκειται για το τελευταίο πλήγμα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αντιμετώπισε μια μαζική φυγή διαφημιστών μετά την αγορά του ιστότοπου από τον Ίλον Μασκ πριν από περίπου ένα χρόνο. Η Apple φέρεται επίσης να απέσυρε τις διαφημίσεις από την πλατφόρμα- σύμφωνα με πληροφορίες του Axios και των New York Times.

Εκπρόσωποι της Disney, της Comcast, της Lionsgate και της Paramount επιβεβαίωσαν ότι έχουν αναστείλει τη διαφήμιση στην πλατφόρμα.

Τι έγραψε ο Ίλον Μασκ και η απάντηση του Λευκού Οίκου
Το όλο θέμα δημιουργήθηκε όταν ο Ίλον Μασκ απάντησε σε μια ανάρτηση που υποστήριζε ότι οι εβραϊκές κοινότητες «προωθούν ακριβώς το ίδιο διαλεκτικό μίσος εναντίον των λευκών που λένε ότι θέλουν να μην χρησιμοποιείται εναντίον τους», γράφοντας: «Είπες την ακριβή αλήθεια». Στην ανάρτηση γινόταν επίσης λόγος για «ορδές μειονοτήτων» που κατακλύζουν τις χώρες της Δύσης, μια δημοφιλή αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς, σχολίασε: «Είναι απαράδεκτο να επαναλαμβάνεται το αποκρουστικό ψέμα που κρύβεται πίσω από τη χειρότερη αντισημιτική ενέργεια στην αμερικανική ιστορία και μάλιστα έναν μήνα μετά τη φονικότερη ημέρα για τον εβραϊκό λαό μετά το Ολοκαύτωμα».

Πρόκειται για θεωρία την οποία είχε επικαλεστεί, στα τελευταία γραπτά του, ο Ρόμπερτ Μπάουερς, ο οποίος δολοφόνησε 11 ανθρώπους στη συναγωγή «Δέντρο της Ζωής» του Πίτσμπουργκ το 2018. Στην τελευταία ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης υποστήριζε ότι μια εβραϊκή μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθούσε πρόσφυγες «φέρνει εισβολείς για να σκοτώνουν τον λαό μας». Η σφαγή στη συναγωγή ήταν η χειρότερη επίθεση εναντίον Εβραίων στην αμερικανική ιστορία.

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ