17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: Για ένα ανανεωμένο & ενωμένο ΠΑΣΟΚ – Aναλαμβάνει να υλοποιήσει την εντολή των ψηφοφόρων

Μηνύματα για νέα σελίδα στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ενότητα, απέστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την ανακοίνωση της νίκης του, έναντι του Γιώργου Παπανδρέου, στον δεύτερο γύρο των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής.


«Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Η νέα εποχή αρχίζει με δυναμισμό, με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση. Με τη δική σας ισχυρή εντολή: Να προχωρήσουμε ενωμένοι στην ανανέωση και την αναγέννηση της παράταξης» ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Ανδρουλάκη, από τη θέση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.
«Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω. Δεσμεύομαι να μετατρέψω τη σημερινή νίκη της παράταξης σε μια νίκη της πατρίδας. Γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα (…) Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ ενωμένο δυνατό» τόνισε ακόμα, υιοθετώντας το σύνθημα για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ, το οποίο επικράτησε έντονα και στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας όλων των υποψηφίων.

«Συγχαίρω θερμά τους συνυποψηφίους μου, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Παύλο Χρηστίδη, τον Χάρη Καστανίδη, τον Παύλο Γερουλάνο, για τον αξιοπρεπή αγώνα που δώσαμε μαζί. Τους καλώ όλους, να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα και πολιτική αυτονομία. Φίλες και φίλοι, η αναμέτρηση τελείωσε απόψε. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μόνος νικητής είναι η το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη» υπογράμμισε ακόμα, αποστέλλοντας μήνυμα ενότητας.

Από το «μέτωπο» του ΚΙΝΑΛ, τα στελέχη ερμηνεύουν τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές ως εντολή για μία νέα πιο ισχυρή δύναμη, απέναντι στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναλαμβάνει αυτό το επιδιωκόμενο δυναμικό «come back» του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, εξασφαλίζοντας στον δεύτερο γύρο το 67,9% των ψήφων, έναντι ποσοστού 32,1% που συγκέντρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρώην πρωθυπουργός, μετά τον πρώτο γύρο, διεμήνυε την πεποίθησή του για ανατροπή του αποτελέσματος, με τους ψηφοφόρους εντούτοις να στρέφονται στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη, αναζητώντας την «ανανέωση» – επίσης λέξη-κλειδί στις προεκλογικές εκστρατείες.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, έσπευσε να διατρανώσει την προσήλωσή του στο κόμμα, σημειώνοντας: «Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά».
Χαρακτηριστικό είναι και το ζεϊμπέκικο που χόρεψε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την ήττα του.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ


Ο Νίκος Ανδρουλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 7 Φεβρουαρίου του 1979 και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο πρόγραμμα «Νέα Υλικά και Περιβάλλον».
Επίσης, είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει εργαστεί ως πολιτικός μηχανικός και στον τουριστικό τομέα, ενώ έχει διδάξει στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Στις 14 Μαρτίου του 2013 εκλέχτηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, λαμβάνοντας 109 ψήφους σε σύνολο 168.
Τον επόμενο χρόνο, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη και εξελέγη δεύτερος με 113.719 σταυρούς. Από τότε, συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στην πρώτη του θητεία, συμμετείχε στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και στην Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Παράλληλα, υπήρξε αναπληρωτής στις επιτροπές Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ασφάλειας και Άμυνας και στην Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ε.Ε.-Λατινικής Αμερικής.
Το 2016, μετά από πρόταση της Σοσιαλιστικής Ομάδας, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία, ως πλήρες μέλος. Επίσης, κατά την πρώτη του θητεία ήταν εισηγητής για την αναβάθμιση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, γνωστού ως rescEU, εκ μέρους των Σοσιαλιστών, ενώ, επιπλέον, ορίστηκε και εισηγητής για τον φάκελο ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα προγραμματική περίοδο
Το 2017 -και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο- έθεσε υποψηφιότητα για τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης, όπου οι πολίτες που συμμετείχαν στον 1ο και τον 2ο γύρο, του έδωσαν 51.736 και 66.483 ψήφους αντίστοιχα. Δύο χρόνια μετά, τον Μάιο του 2019, επανεξελέγη Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής λαμβάνοντας 180.822 ψήφους.
Στη νέα του θητεία ανέλαβε Αντιπρόεδρος στις επιτροπές Ασφάλειας & Άμυνας, καθώς και στην Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ε.Ε.-Λατινικής Αμερικής. Παράλληλα, συμμετείχε ως βασικό μέλος στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου & στην Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ, ενώ ως αναπληρωτής συμμετέχει στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων, Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Επιτροπή Αλιείας και στην Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Κοινή Αγορά του Νότου (Mercosur).

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ