15.4 C
Athens
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Νεκρή η Έφη Τσιχλάκη: 12 στοιχεία καταρρίπτουν την αυτοκτονία & δείχνουν αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος

Σοκάρει η περιγραφή του οπλουργού και βαλλιστικού τεχνικού εκρηκτικών υλών Γιάννη Τσιάμπα, ο οποίος νωρίτερα βρέθηκε στο Εφετείο της Κρήτης στα Χανιά, προκειμένου να καταθέσει ως τεχνικός πραγματογνώμονας της οικογένειας της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη, που βρέθηκε πυροβολημένη μέσα στο σπίτι της στο Κολυμπάρι Χανίων τον Μάρτιο του 2016.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε και περιλαμβάνονται στην έκθεση του η 47χρονη όχι μόνο δολοφονήθηκε και μάλιστα σε ύπτια θέση αλλά στην τραγική αυτή ιστορία υπάρχουν συνολικά και 13 σημεία τα οποία φανερώνουν πως η σκηνή του εγκλήματος αλλοιώθηκε και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

Όπως αναφέρει για τα όσα υποστηρίζει υπάρχουν φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα:

«Οδεύουμε πλέον προς την ανεύρεση της αλήθειας. Η έδρα θεωρώ πως έχει καταλάβει ακριβώς τι έχει συμβεί. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν τώρα φανερώνουν ξεκάθαρα το σκηνικό της υπόθεσης. Στην κατάθεση μου παρουσίασα 12 στοιχεία τα οποία καταρρίπτουν κάθε σενάριο περί αυτοκτονίας και δείχνουν πως η σκηνή του εγκλήματος έχει αλλοιωθεί σε μεγάλο βαθμό. Τα έχω όλα στην τεχνική έκθεση, που παρουσίασα με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα».

Σύμφωνα με τον ειδικό η Έφη Τσιχλάκη δεν αυτοκτόνησε όρθια όπως υποστηρίζει η πλευρά του κατηγορούμενου αλλά πυροβολήθηκε ξαπλωμένη όπως βρέθηκε :

«Ένα από τα στοιχεία που δεν πρέπει να είναι ειδικός κάποιος για να καταλάβει, είναι πως στα 20 εκατοστά από ένα τοίχο στον οποίον δήθεν πυροβολήθηκε η θανούσα, δεν έχουμε το παραμικρό ίχνος αίματος. Παρ όλα αυτά βρέθηκε ένα εντύπωμα από βολίδα. Η άλλη πλευρά υποστηρίζει πως η θανούσα ήταν όρθια μπροστά σ ένα τοίχο από τον οποίο απείχε 20 εκατοστά, όταν πυροβόλησε το κεφάλι της, είχαμε δηλαδή πύλη εισόδου – πύλη εξόδου βολίδος και στον τοίχο δεν πετάχτηκε η παραμικρή πιτσιλιά αίματος το λεγόμενα “splatter”» αναφέρει και συνεχίζει:

“Κατά την άποψη μου, η οποία στηρίζεται στο γεγονός πως δεν βρέθηκε πουθενά στο χώρο αυτό το splatter αίματος, που θα περιμέναμε να υπάρχει, η θανούσα εβλήθη σε ύπτια θέση. Στη θέση που βρέθηκε με άλλα λόγια, με κομμένο στέλεχος εγκεφάλου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση. Από την στιγμή που συμβαίνει αυτό είναι σαν να κατεβάζει κάποιος έναν διακόπτη, παραλύουν όλοι οι μύες, δεν έχει καρδιακό ρυθμό. Ενώ συμβαίνει αυτό, το όπλο βρέθηκε οπλισμένο, που το όπλο για να οπλίσει θέλει 5 εκατοστά του δευτερόλεπτο και μάλιστα σε αυτά τα 5 εκαταστα πρέπει κάποιος να το κρατάει γερά, που σημαίνει πως το όπλο το κρατούσε ένα υγιές χέρι και όχι με κομμένο το στέλεχος του εγκεφάλου του. Το όπλο θα έπρεπε να είχε βρεθεί στα πόδια της κι όχι εκεί που βρέθηκε, είχε αίματα και από τις δυο πλευρές που δεν δικαιολογείται. Θεωρώ πως έχει γίνει σκηνοθεσία και μάλιστα κακή, μιλάμε ξεκάθαρα για ανθρωποκτονία. Η υπεράσπιση παλεύει και καλά κάνει, αλλά εδώ η σκηνή μιλάει μόνη της”.

Όπως αναφέρει και στην έκθεση του ο οπλουργός Γιάννης Τσιάμπας η Έφη Τσιχλάκη πυροβολήθηκε από απόσταση μέχρι 20 εκατοστών:

«Η ιατροδικαστική έκθεση λέει ότι η θανούσα πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση. Aυτό σημαίνει από 1 έως 40εκατοστά, από εκεί και πάνω θεωρείται μακρινή και κάτω από αυτή, εξ επαφής. Η δική μου εκτίμηση λέει ότι η βολή δεν μπορεί να είναι πάνω από 20 εκατοστά. Μέχρι τα 20εκατοστά έχουμε εναπόθεση αιθάλης επί του τραύματος της πύλης εισόδου, από εκεί και πάνω δεν έχουμε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως έχουμε εναπόθεση αιθάλης».

Νωρίτερα η οικογένεια της Έφης Τσιχλάκης κατέθεσε υπόμνημα με τα 13 σημεία που αποκλείουν το σενάριο της αυτοκτονίας της 47χρονης γυναίκας.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία, ενδοοικογενειακή βία και οπλοκατοχή, κάθεται για μια ακόμη φορά ο σύζυγος της, ο οποίος στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε αθωωθεί, καθώς ο θάνατος της γυναίκας του που βρέθηκε με μια σφαίρα καρφωμένη στο κεφάλι αποδόθηκε με οριακή πλειοψηφία σε αυτοκτονία.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο ξάδελφος της και γνωστός δικηγόρος Εμμανουήλ Αθανασίου τα όσα ακούγονται από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου ξεπερνούν τα όρια της δικαστική επιστήμης, καθώς όπως αναφέρει, ο συνήγορος υπεράσπισης έφτασε στο σημείο να πει πως τα σημάδια και οι μώλωπες προκλήθηκαν από την ίδια την ώρα που χτενιζόταν:

«Ο εμπειρογνώμονας ιατροδικαστής τους υποστηρίζει πως ο θάνατος της Έφης δεν ήταν ακαριαίος. Ήρθε εδώ στο δικαστήριο και υποστήριξε μια σειρά από ψεύδη, για τα οποία θα έπρεπε να κατατεθεί μήνυση εναντίον του για ψευδορκία. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει περάσει σφαίρα από τον εγκέφαλο κάποιου και να συνεχίζει να λειτουργεί η καρδιά του ή να αναπνέει για τα επόμενα 3 με 4 λεπτά. Είναι απίθανα αυτά που ακούμε. Ο δε συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παραδέχεται πως υπάρχουν σημάδια και μώλωπες στο λαιμό από την πίσω πλευρά της σορού από χτένι. Με άλλα λόγια είναι σημάδια που προκάλεσε στον εαυτό της η Έφη την ώρα που χτενιζόταν».

Νωρίτερα στο δικαστήριο η οικογένεια της Έφης Τσιχλάκη κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τα 13 σημεία, με τα οποία είναι ξεκάθαρο πως η 47χρονη δεν αυτοκτόνησε: «Εμείς χθες καταθέσαμε υπόμνημα με τα 13 σημεία που αποκλείουν το σενάριο της αυτοκτονίας. Επιστημονικά καταφέραμε να αποδείξουμε όσα συνέβησαν λίγο πριν φύγει η Έφη από την ζωή. Στο υπόμνημα ειδικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες αναλύουν στις 37 σελίδες τα πάντα από την βολίδα, την θέση που βρέθηκε το θύμα, την διασπορά αίματος. Υπάρχουν 13 σημεία στην έκθεση που καταθέσαμε στο δικαστήριο που δεν χρίζουν ερμηνείας γιατί επιστημονικά είναι ξεκάθαρα» αναφέρει ο Εμμανουήλ Αθανασίου και συνεχίζει:

«Έχω προειδοποιήσει ότι ο εμπαιγμός της οικογένειας της Έφης Τσιχλάκη σταμάτησε στην αθωωτική απόφαση του κατηγορούμενου στο πρώτο δικαστήριο στο Ρέθυμνο. Εδώ στο Εφετείο η οικογένεια δεν εμπαίζεται θα πάρει απαντήσεις. Διαφορετικά ο Άρειος Πάγος και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιμένουν στην γωνία. Ακόμα κι αν υπάρξει κατάθεση πλαστού εγγράφου ή ψευδορκίας θα γίνουν και μηνύσεις. Άλλο η υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου κι άλλο η παραπλάνηση της δικαιοσύνης, αυτό είναι ποινικό αδίκημα».

Στο δικαστήριο καταθέτει και ο βαλλιστικός εμπειρογνώμονας, η έκθεση του οποίου φαίνεται να ταυτίζεται με αυτή του ιατροδικαστή της οικογένειας:

«Η βαλλιστική έκθεση είναι ξεκάθαρη και κουμπώνει με την ιατροδικαστική έκθεση καθώς αναφέρει τα πάντα από την φορά της σφαίρας μέχρι την θέση του θύματος την διασπορά των κηλίδων, το dna που βρέθηκε στο όπλο, την διάρκεια θανάτου λέει πολλά. Δυστυχώς η υπόθεση έχει συγκαλυφθεί από παντού κι είναι κρίμα. Εμείς πολεμάμε για την αλήθεια και την μνήμη της Έφης γιατί μιλάμε για καραμπινάτη δολοφονία. Η πρώτη δικαστική απόφαση έμπαζε από παντού όπως και η αγόρευση του εισαγγελικού λειτουργού. Ο κόσμος εδώ στην Κρήτη θέλει να μαθευτεί η αλήθεια. Είναι μεγάλη η κοινωνική υποστήριξη που δεχόμαστε. Καμία εκδίκηση δεν θέλει η οικογένεια, κανένα μίσος δεν τρέφει για εκείνον».

Η οικογένεια της Έφης Τσιχλάκη αναζητά από το Εφετείο τις απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που όλα αυτά τα χρόνια την καίνε :

«Στην θέση του κατηγορουμένου ο ίδιος μπήκε από μόνος του. Εκείνος υποστήριξε πως ήταν μόνοι τους στο σπίτι. Η κοπέλα βρέθηκε χτυπημένη, σαπισμένη στο ξύλο και πυροβολημένη άρα κάποιος πρέπει να το έκανε. Αν δεν το έκανε αυτός που είπε ότι ήταν μόνοι τους στο σπίτι τότε ποιος το έκανε, δεν είδε κάτι;»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ