17.4 C
Athens
Σάββατο, 15 Μαρτίου, 2025

Νέα Υόρκη: Χιλιάδες στους δρόμους κατά των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης για να διαμαρτυρηθούν για τους βομβαρδισμούς που εξαπολύει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Οργανώσεις είχαν καλέσει «να πλημμυρίσει το Μπρούκλιν» από κόσμο για τη Λωρίδα της Γάζας, ζητώντας «την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων που ζουν υπό κατοχή για 75 χρόνια».

https://x.com/Gothamist/status/1718415129375879440?s=20

Το πλήθος, το οποίο ξεκίνησε από το Μουσείο του Μπρούκλιν, έφτασε στη γνωστή γέφυρα του Μπρούκλιν, η οποία το συνδέει με το νησί του Μανχάταν και στην οποία η αστυνομία αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία λόγω του κόσμου.

https://x.com/sanalnly/status/1718390155084697936?s=20

Η αστυνομία δεν παρέχει στοιχεία για τον αριθμό των συμμετεχόντων στις διαδηλώσεις για τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά μέσα ενημέρωσης της Νέας Υόρκης και το AFPTV υπολόγισαν το πλήθος σε «χιλιάδες» διαδηλωτές που κρατούσαν πανό με τα συνθήματα «Ελεύθερη Παλαιστίνη» και «Με όλα τα απαραίτητα μέσα». 

Παράλληλα, μαζική καθιστική διαμαρτυρία κατά του πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας διοργανώθηκε και από εβραϊκή οργάνωση της Νέας Υόρκης την Παρασκευή στον σταθμό Γκραντ Σέντραλ του Μανχάταν και εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν από την αστυνομία κατά τη διάλυσή της.

Οι διαδηλώσεις, είτε υπέρ της Παλαιστίνης είτε υπέρ του Ισραήλ, πραγματοποιούνται εδώ και τρεις εβδομάδες στο Μπρούκλιν, καθώς εκεί ζουν 1,6 ως 2 εκατομμύρια εβραίοι και εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ