26.9 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Λιμάνι Πειραιά: Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με νέα 48ωρη απεργία

Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά με νέα 48ωρη απεργία για την Παρασκευή και το Σάββατο 5 και 6 Νοεμβρίου. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του σωματείου της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ). Υπενθυμίζεται ότι οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν μετά τον θάνατο εργαζομένου εν ώρα εργασίας, πριν μερικές ημέρες.

Η ανακοίνωση που έβγαλε το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ:

«Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Με την ιστορική απεργία μέσα στο λιμάνι δεν αφήσαμε να συγκαλυφθεί το εργοδοτικό έγκλημα και ο τραγικός θάνατος του συναδέλφου μας Δημήτρη Δαγκλή και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

7 ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά δείξαμε τη δύναμη μας στον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε να μην υπάρξει άλλος νεκρός και συνεχίζουμε γι αυτό το σκοπό.

Με τον απεργιακό μας αγώνα καταφέραμε ως τώρα:

τη δέσμευση της εταιρείας και του Υπουργείου για να συγκροτηθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφαλείας με την συμμετοχή μελών του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.
 την αναγνώριση και κατοχύρωση του Σωματείου μας που είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων μέσα στο λιμάνι.
Ανάγκασε την εταιρεία και την κυβέρνηση έστω να αναγνωρίσει το πρόβλημα για τις εργατικές πόστες, συνεχίζουμε μέχρι να πραγματοποιηθεί το αίτημα μας για 6άρα πόστα.
Έγινε γνωστό σε όλους τι πραγματικά συμβαίνει στον υποτιθέμενο «παράδεισο» της COSCO με την εντατικοποίηση και τις κόντρα βάρδιες, τα 12ώρα, τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, με την ομηρία των εργολαβικών εργαζομένων.

Αυτός ο αγώνας, κουρέλιασε τους αντεργατικούς νόμους, μας γέμισε νέα πείρα στο πώς να παλεύουμε

Το δυνάμωμα και ισχυροποίηση του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, μέσα στη φωτιά της μάχης και της αναμέτρησης για τα δίκιο όλων των εργαζομένων, είναι μια μεγάλη κατάκτηση για όλους τους εργαζόμενους.

Κατορθώσαμε όλες αυτές τις ημέρες, να γίνουμε μια γροθιά.

Η παραπέρα μαζικοποίηση, η μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του Σωματείου μας είναι αυτό που πιέζει και φοβάται η εργοδοσία, που μπορεί να δυναμώσει το αγώνα για να αλλάξει η κατάσταση μέσα στο λιμάνι για τα δίκαια αιτήματα μας.

Η πάλη για τη ΣΣΕ που διασφαλίζει τα δικαιώματα των όλων των εργαζομένων συνεχίζεται με καλύτερους όρους, προετοιμάζοντας τη νέα 48ωρη απεργία,.

Το νέο ΔΣ έχοντας εξασφαλίσει και στα χαρτιά την αντιπροσωπευτικότητα του Σωματείου μας θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες τη πρόταση για υπογραφή ΣΣΕ.

Η πείρα που αποκτήσαμε μέσα στην απεργιακή αναμέτρηση είναι τεράστια, ξέρουμε ότι για να αποσπάσουμε ότι δικαιούμαστε χρειάζεται σκληρό αγώνας, κρίνεται στις πύλες και τις προβλήτες του λιμανιού, με οργανωμένο, μαζικό, πολύμορφο αγώνα, με σχέδιο και συνέχεια.

Ότι λέει το εργοδοτικό συνδικάτο είναι για γέλια, καλά θα κάνουν να μείνουν στα λαγούμια τους, εκεί που είναι όλες αυτές τις ημέρες, που τους γύρισε τη πλάτη ο ίδιος ο κόσμος.

Στηριζόμαστε στην αλληλεγγύη που εκφράστηκε όλες αυτές τις ημέρες, από εκατοντάδες εργατικά σωματεία και φορείς, από τα χειροκροτήματα και τις σηκωμένες γροθιές με τις οποίες μας αντιμετώπιζε ο κόσμος στους δρόμους, στις μηχανοκίνητες πορείες, στις συγκεντρώσεις.

Όπως δεν μας σταμάτησε η σιδερένια πόρτα έξω από τη COSCO, όπως δεν μας σταμάτησαν τα δικαστήρια και η τρομοκρατία, ακόμη περισσότερο με το σωματείο μας δίνουμε τη μάχη τις επόμενες ημέρες, και μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία συγκροτούμε ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο.

Προετοιμάζοντας τη νέα 48ωρη απεργία, μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία διοργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας της Δευτέρα 1/11 στις 9.00 το πρωί για να απαιτήσουμε να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το εργοδοτικό έγκλημα, παίρνουμε μαζικά μέρος στο πανεργατικό συλλαλητήριο τη Πέμπτη 4/11 στο Πειραιά μαζί με όλα τα σωματεία που στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των εργατών στο λιμάνι.

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε το Σωματείο μας για :

6άρες πόστες (εργατικές ομάδες) αντί για 4 που σήμερα επιβάλει η εργοδοσία. Αν υπήρχε κι άλλος συνάδελφος δίπλα στο Δημήτρη, σήμερα θα μπορούσε να είναι μαζί μας
Κατάργηση των κόντρα βαρδιών, πρόγραμμα εργασίας για όλους τους εργαζομένους. Να μη κοιμόμαστε με το κινητό ως σκουλαρίκι.
Μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και υπογραφή ΣΣΕ. Να μη κυνηγάμε το μεροκάματο από δω και από εκεί για τα βγάλουμε πέρα, σκοτωμένοι από το άγχος, τη πίεση να ζήσουν οι οικογένειες μας. Με 16 μεροκάματα πως μπορεί να ζήσουν τα παιδιά μας;»
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ