15.6 C
Athens
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Καταθέσεις-φωτιά των αθλητών για τον προπονητή πολεμικών τεχνών στην Κρήτη: «Πήρε το χέρι μου & το έβαλε στο μόριο του»

Ούτε μία ούτε δύο αλλά οκτώ αθλητές και αθλήτριες περιέγραψαν και κατήγγειλαν στις αρχές στο Λασίθι τα όσα βίωναν από τον προπονητή τους στις Πολεμικές Τέχνες.

Η πρώτη αθλήτρια που τον κατήγγειλε – 20 ετών σήμερα – κατήγγειλε στις αρχές.


«Στη σχολή γράφτηκα το 2017. Ένα Σάββατο αρχές Ιουλίου 2017 κατά τη διάρκεια της προπόνησης στην οποία ήμουν μόνη μου με έβαλε να κάνω άνοιγμα (σπαγκάτο) στο πάτωμα και τότε ήρθε από πίσω με έπιασε από τη μέση και έτριβε τα γεννητικά του όργανα στα οπίσθιά μου φορώντας ρούχα. Αυτό το έκανε για δυόμιση λεπτά περίπου και το θυμάμαι γιατί έβαζε να μετράω τα δευτερόλεπτα. Παρόλα αυτά δεν πονηρεύτηκα. Νόμιζα ότι ήταν όλα μέρος της προπόνησης και συνέχιζα. Όταν ανεβήκαμε στην Αθήνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kick boxing στο ξενοδοχείο που μέναμε με κάλεσε στη ρεσεψιόν για να πάω να μου μιλήσει. Με περίμενε σε μία άκρη και όπως μου μίλαγε πήρε το χέρι μου και το έβαλε στο μόριο του και με έβαζε να του το χαϊδεύω πάνω από τα ρούχα. Αυτό γινόταν για δέκα λεπτά περίπου όχι συνεχόμενα».

Το κορίτσι περιγράφει και άλλα περιστατικά ενώ σε ένα από αυτά καταγγέλλει:


«Τέλη Ιουλίου 2018 κάναμε προετοιμασία για τους αγώνες που θα γινόντουσαν και πήγαμε για προπόνηση στο Ηράκλειο. Πάλι ήμουν μόνη μου μαζί του στο αυτοκίνητο και κατά τη διάρκεια της διαδρομής ήθελε να του κάνω μασάζ στον προσαγωγό. Εγώ δέχτηκα και του έκανα μασάζ εκεί που ενώνεται το ισχίο με το πόδι. Τότε πήρε το χέρι μου και το έβαλε πάλι στο μόριό του πάνω από τη στολή. Τράβηξα το χέρι μου και του είπα «δάσκαλε αυτό δεν το κάνω». Τότε μου είπε «Μην αρνείσαι στον δάσκαλό σου γιατί ξέρεις ότι θα πονέσεις». Αυτή τη φράση την έλεγε συχνά και με το ξέρεις ότι θα πονέσεις εννοούσε ότι θα μας βάλει για άνοιγμα (σπαγκάτο).

Οι αθλητές περιγράφουν βασανιστήρια. Ένας από τους αυτούς κατέθεσε:


«Από την ηλικία των 14 ετών έως και τα 16 έτη σχεδόν σε κάθε προπόνηση ο προπονητής κατά τη διάρκεια εκτέλεσης μίας άσκησης και όταν θεωρούσε ότι δεν την εκτελούσα σωστά με τιμωρούσε ασκώντας σωματική βία και συγκεκριμένα έκανε αναπηδήσεις στη μέση μου με μεγάλη πίεση με συνέπεια να έχω υποστεί τραυματισμούς όπως θλάσεις και τενοντίτιδες. Προσπαθούσε να μας εκπαιδεύσει μέσω της διαδικασίας του σωματικού πόνου. Τα ίδια περιστατικά είδα να συμβαίνουν και σε συναθλητές μου πάρα πολλές φορές.»

«Με κάλεσε στο δωμάτιό του για να του κάνω μασάζ»


Ένας άλλος αθλητής περιγράφει περιστατικό που συνέβη στο Λουτράκι και ενώ ήταν σε αγώνες:

«Πρώτη φορά μου ζήτησε να του κάνω μασάζ τον Δεκέμβριο του 2019 και ενώ βρισκόμασταν στο Λουτράκι. Πιο συγκεκριμένα ενώ βρισκόμασταν στα δωμάτιά μας στα ξενοδοχεία που μέναμε με έπαιρνε τηλέφωνο και μου ζητούσε να πάω στο δωμάτιό του για να του κάνω μασάζ στο σώμα λέγοντας ότι είναι πιασμένος. Εγώ δεχόμουν να του κάνω μασάζ αν και πραγματικά δεν ήθελα λόγω πειθαρχίας μαθητή προς δάσκαλο αλλά και λόγω σεβασμού. Όταν έκανα μασάζ στον προπονητή μου αυτός ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι μπρούμυτα και φορούσε μόνο ένα σλιπάκι».

Ένας ακόμη αθλητής περιγράφει ένα περιστατικό στο Μαυροβούνιο όπου πάλι ήταν σε αγώνες .Ο προπονητής μπήκε μέσα στο δωμάτιό τους φορώντας μόνο μία πετσέτα στη μέση όπως καταγγέλλουν.

«Ήρθε στο δωμάτιό μας λέγοντας ότι μπαίνει πρώτος να πλυθεί και μετά που τελείωσε ήρθε πάλι με την πετσέτα στη μέση για να μας πει πως να πλυθούμε για να μην είμαστε βρωμιάρηδες όπως είπε. Εγώ παραξενεύτηκα και είπα μέσα μου «τι λέει ο άνθρωπος δεν ξέρουμε να πλυθούμε «Τότε άνοιξε την πετσέτα και πιάνοντας το πουλί του το άνοιξε και είπε να έτσι να το πλένεται και να το σαπουνίζετε. Εμείς είμασταν με τα σώβρακα και μόλις τον είδα να κάνει αυτό πάλι είπα μέσα μου «Τι κάνει ο άνθρωπος τρελάθηκε μας λέει και πως να πλενόμαστε. Τότε είπε βγάλτε τα σώβρακά σας να σας δείξω πως να πλένετε το πουλί σας δεν θέλω βρωμιάρηδες αθλητές».

Αθλητής αναφέρει στην κατάθεσή του


«Είμασταν στην καμπίνα του πλοίου για να πάμε στην Αθήνα και πάλι μπήκε στο μπάνιο και όταν βγήκε φορούσε μόνο το σλιπ του. Μας έβαλε να τον τρίψουμε σε όλο του το σώμα βλέποντας τσόντες και μέχρι να τον πάρει ο ύπνος. Ακόμη με έκανε ρεζίλι πολλές φορές στην προπόνηση και σχολίαζε τα κιλά μου. Με έλεγε χοντρό μπροστά σε όλους. Έλεγε συνεχώς αν δεν ακούσεις το δάσκαλό σου ή θα κάνεις ανοίγματα ή θα φύγεις από τη σχολή».

Οι αθλητές περιγράφουν χτυπήματα με γυμνή γροθιά στο κεφάλι, χτυπήματα στα γεννητικά όργανα, βρισιές όπως άχρηστοι, βλάκες και ακόμα πιο σκληρές εκφράσεις και περιστατικά που τους οδηγούσαν να βάζουν τα κλάματα. «Είχα χάσει σε έναν αγώνα και έξω από τα αποδυτήρια με συνάντησε και μου φώναξε ότι τον είχα τον αντίπαλο και τότε νευριασμένος με κλώτσησε στα γεννητικά μου όργανα και μου είπε “Δεν με νοιάζει εγώ θέλω να φέρνεις νίκες”. Εγώ διπλώθηκα και έπεσα κάτω από τον πόνο και αυτός έφυγε».

Ο προπονητής αρνείται κάθε κατηγορία και αποδίδει τις καταγγελίες σε πόλεμο ανταγωνιστών εναντίον του. Το απόγευμα της Δευτέρας μετά την απολογία του στον ανακριτή Λασιθίου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ