19.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ηράκλειο: Της υποσχέθηκε τρελά κέρδη & της άρπαξε 50.000 ευρώ!

Διαφημίσεις στο διαδίκτυο και κυρίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υπόσχονται υπερκέρδη και πακτωλό χρημάτων με πρόσχημα τα κρυπτονομίσματα κρύβουν επικίνδυνες παγίδες. Μία τέτοια τρανταχτή περίπτωση είναι εκείνη 65χρονης συνταξιούχου από το Ηράκλειο, η οποία πίστεψε ότι θα πλουτίσει και τελικώς έχασε περίπου 50 χιλιάδες ευρώ. Την υπόθεσή της, μετά την καταγγελία που έκανε, διερευνά τους τελευταίους μήνες η τοπική Αστυνομία.

Το ραντεβού με την ατυχία για την συνταξιούχο ήταν διαδικτυακό και συγκεκριμένα τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε, όπως είπε η ίδια στους αστυνομικούς, είδε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μία διαφήμιση μέσα από την οποία εταιρία με συγκεκριμένη επωνυμία υποσχόταν τρελά κέρδη, επενδύοντας σε κρυπτονομίσματα.

Η γυναίκα θέλησε να αυξήσει τις οικονομίες της και έκανε το λάθος να επισκεφτεί τη σελίδα της συγκεκριμένης εταιρίας και να ακολουθήσει τα βήματα που της προτείνονταν. Συμπλήρωσε κάποια προσωπικά της στοιχεία, έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου της και άμεσα ξεκίνησαν τα πρώτα τηλεφωνήματα.

Οι κλήσεις γίνονταν από το εξωτερικό από χώρες με πρόθεμα +35 και +46, αλλά το άτομο που την καλούσε ήταν Έλληνας και μάλιστα της συστήθηκε ως Νικόλας. Ο συνομιλητής της ξέροντας το παιχνίδι κατάφερε άμεσα να την πείσει, αφού της υποσχέθηκε ότι με μικρά ποσά θα καταφέρει να γίνει πλούσια!

Πράγματι, η 65χρονη άνοιξε λογαριασμό, ακολουθώντας τις οδηγίες και κάπως έτσι άρχισε η απάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα ποσά ήταν της τάξεως των 250 ευρώ, τα οποία κατέθεσε στα τέλη του Οκτώβρη. Τα τηλεφωνήματα συνεχίζονταν με τον υποτιθέμενο Νικόλα να κάνει λόγο για αποδόσεις φοβερές και τρομερές, ενώ από τους κωδικούς που είχαν δοθεί στην ίδια, φαινόταν ότι τα χρήματα που με δόσεις κατέθετε… πολλαπλασιάζονταν.

Το σκηνικό αυτό συνεχιζόταν για κάποιες ημέρες, η 65χρονη έβαζε 250 ευρώ και ο υπεύθυνος της εταιρίας της έλεγε ότι το ποσό που έχει συγκεντρώσει ξεπερνά και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Η γυναίκα πείσθηκε ότι εάν βάλει μεγαλύτερα ποσά τα κέρδη θα είναι ανάλογα. Έτσι τον περασμένο Δεκέμβριο έβαλε σε δύο φάσεις από 20 χιλιάδες ευρώ. Ο «εκπρόσωπος της εταιρίας» της είπε ότι τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη θέλησε να ρευστοποιήσει. Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υποτιθέμενο Νικόλα λέγοντάς του τις προθέσεις της. Όμως ο «Νικόλας» της είπε ότι για να ρευστοποιήσει θα πρέπει να καταβάλει 5000 ευρώ για την εφορία. Η 65χρονη έβαλε τις 5000 ευρώ και συνέχισε να ζητάει να προχωρήσει η ρευστοποίηση.

Σε ένα ακόμα τηλεφώνημα που είχε με την εταιρία της είπαν ότι θα χρειαστούν ακόμη 1000 ευρώ για να πληρωθεί το τραπεζικό έμβασμα. Ακολούθησε κι αυτή την οδηγία και από εκείνη την ημέρα και μετά χάθηκε κάθε επικοινωνία.

Η τελευταία φορά που η ίδια είχε επικοινωνήσει με τον … οικονομικό της σύμβουλο ήταν στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου. Η έρευνα της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη μετά και την καταγγελία του θύματος.

Με πληροφορίες από το Creta24.gr

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ