Επέστρεψαν σήμερα στη χώρα τους 5 γυναίκες και 40 παιδιά από στρατόπεδα φυλακών τζιχαντιστών στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η μεγάλη επιχείρηση επαναπατρισμού κράτησε τρεις μήνες. Η Γαλλία ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές της βορειοανατολικής Συρίας για τη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της επιχείρησης.
Οι γυναίκες πήγαν εθελοντικά σε εδάφη υπό τον έλεγχο τζιχαντιστικών ομάδων στη ζώνη Ιράκ-Συρίας. Συνελήφθησαν μετά την πτώση του Ισλαμικού Κράτους το 2019.Remaining Time-0:00FullscreenMute
Οι ανήλικοι έχουν παραδοθεί στις αρμόδιες για τα παιδιά υπηρεσίες και θα τους παρασχεθούν ιατροκοινωνικές υπηρεσίες. Τα ενήλικα άτομα παραδόθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές», ανέφερε το δελτίο τύπου, αναφέρει η Beta.
Πηγή: Politika.rs