26.9 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Φονικό στα Γλυκά Νερά: Το τηλεφώνημα-θέατρο του Μπάμπη στο 100 – Ηχητικό ντοκουμέντο

Ρεσιτάλ ερμηνείας έδωσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μετά τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, όπως αποκαλύπτει το τηλεφώνημα που έκανε στο 100 τα ξημερώματα της 11 Μαΐου 2021.
Καθώς υποκρινόταν ότι ήταν φιμωμένος, ο συζυγοκτόνος ακούγεται με δυσκολία να λέει «βοήθεια, βοήθεια, μπήκαν ληστές» ανάμεσα σε ψεύτικους λυγμούς και μουγκρητά.
Η κλήση διάρκεσε συνολικά 1 λεπτό και 48 δευτερόλεπτα, αλλά τα πρώτα 38” ο πιλότος δεν δίνει καμία σημαντική πληροφορία στην αστυνομικό. Απλά μουγκρίζει «βοήθεια» με δήθεν αναφιλητά και προσποιούμενος ότι δεν μπορεί να ανασάνει από τον πανικό.

Στη συνέχεια, ακούγεται να λέει κάποια ακατάληπτα λόγια, καθώς δίνει τη διεύθυνση στην αστυνομικό υπηρεσίας. Ξαφνικά, σταματά το θέατρο και καταφέρνει να πει αρκετά καθαρά τη διεύθυνση της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά.


«Βοήθεια, βοήθεια, ασθενοφόρο, ασθενοφόρο. Γρήγορα ασθενοφόρο θέλω» ακούγεται να λέει στο τέλος του τηλεφωνήματος που εξασφάλισε το MEGA, με την αστυνομικό να νομίζει ότι πρόκειται για κάποιον ηλικιωμένο άνθρωπο που αντιμετώπισε κάποιο παθολογικό πρόβλημα.
Πριν από το τηλεφώνημα αυτό, έκανε και δύο «αποτυχημένα» τηλεφωνήματα πρώτα στο 180 (στις 06:08) και στο 1000 (στις 06:10), αφού υποτίθεται ήταν δεμένος και πατούσε τα νούμερα με τη μύτη του. Το γεγονός αυτό δείχνει πόσο μελετημένο ήταν στο μυαλό του το σενάριο που μετέπειτα θα παρουσίαζε στις αρχές.

Το τηλεφώνημα αυτό έγινε στις 06:11. Όπως έχει γνωστό από τα στοιχεία της υπόθεσης, η Κάρολαιν έπεσε νεκρή από τα χέρια του πιλότου στις 04:11. Χρειάστηκε δηλαδή δύο ώρες για να πάρει τηλέφωνο την Άμεση Δράση.


Στο ενδιάμεσο, ο Αναγνωστόπουλος έστησε το σκηνικό της δήθεν ληστείας μετά φόνου. Τοποθέτησε την κόρη του στο κρεβάτι δίπλα στη νεκρή Καρολάιν, φέρεται να έβγαλε τις κάρτες από τις κάμερες καταγραφής, και φυσικά δέθηκε μόνος του στα χέρια και τα πόδια και φιμώθηκε με μονωτική ταινία.

Ο πιλότος δεν δέχθηκε να δει τον πατέρα του στη φυλακή


Έτοιμος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του είναι ο καθ’ ομολογία συζυγοκτόνος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη.

«Είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πράξης του. Ούτε προσχεδιασμένο ήταν, ούτε υπήρχε κίνητρο. Ήταν κάτι το οποίο συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα» υποστηρίζει ο συνήγορος του πιλότου.
Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλους μιλά συχνά από το τηλέφωνο στους γονείς του, ενώ για το θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας ανέφερε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο οικογενειών είναι αρμονικές.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν μαρτυρίες φίλων του ζευγαριού και της οικογένειας της Καρολάιν από την Αλόννησο.
Μία φίλη της οικογένειας του 33χρονου πιλότου μιλά για το στίγμα που έχει αφήσει η αποκάλυψη της στυγερής δολοφονίας στην οικογένειά του.
«Σε αυτό το δράμα όλα τα πρόσωπα είναι τραγικά. Με τραγικότερη την νεκρή Καρολάιν, δεύτερη τη μικρή Λυδία και ακολουθούν όλα τα άτομα του στενού περιβάλλοντος από όλες τις πλευρές. Η μητέρα του 33χρονου πιλότου είναι μία σπάνια περίπτωση ανθρώπου και μητέρας. Μεγάλωνε τα παιδιά της όσο ήταν στην προεφηβεία και εφηβεία στην Αλόννησο με σωστό και γαλήνιο τρόπο», αναφέρει.

Και προσθέτει: «Τώρα βρίσκεται στην τραγική θέση της μητέρας του δολοφόνου. Τι φταίει αυτή η μάνα; Δε τους ενδιέφερε να διεκδικήσουν την επιμέλεια της Λυδίας και για κανέναν λόγο δε θα ήθελαν να διαταράξουν τη γαλήνη και την ηρεμία της μικρής Λυδίας».
Μιλώντας για τους γονείς του συζυγοκτόνου, μια φίλη της μητέρας του 33χρονου αναφέρει ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν βγαίνουν συχνά έξω, ενώ αποκαλύπτει ότι ο δολοφόνος δεν δέχθηκε να τον επισκεφτεί ο πατέρας του στη φυλακή.
«Γέρασαν πριν την ώρα τους. Της είπα πως όλα θα ξεπεραστούν, και μου απάντησε: “Τα πράγματα είναι δύσκολα, δυστυχώς δεν θα ξεπεραστούν ποτέ”. Έχω ακούσει ότι μόνο η μητέρα του έχει επισκεφθεί τον πιλότο στη φυλακή, τον πατέρα του δεν τον δέχθηκε, δε ξέρω γιατί», κατέληξε.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ