21.8 C
Athens
Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Φονικό στα Γλυκά Νερά: «Εγώ είμαι η φωνή της ψυχής της Καρολάιν»

Ολοκληρώθηκε η σημερινή δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μετά την κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας της Καρολάιν, Ελένης Μυλωνοπούλου. Η σύμβουλος ψυχικής υγείας αποκάλυψε πως η 20χρονη ήθελε να πάρει την κόρη της και να φύγει από το σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Κατά την έξοδό της από τα δικαστήρια είπε πως εκείνη είναι πλέον: «Η φωνή της ψυχής της Καρολάιν». Η δίκη διεκόπη για τις 10 Μαΐου.

«Η σημερινή μέρα ήταν μία μέρα δύσκολη, συναισθηματικά φορτισμένη αλλά ήταν και μια μέρα που περίμενα για τη δικαίωση της ψυχής της Καρολάιν. Από τη στιγμή που η Καρολάιν αυτή τη στιγμή είναι στον τάφο, η φωνή της ψυχής της είμαι εγώ για να μαθευτεί όλη η αλήθεια» δήλωσε όταν βγήκε από τα δικαστήρια η σύμβουλος ψυχικής υγείας της άτυχης κοπέλας.

Για τις ερωτήσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είπε: «Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος την ύστατη ώρα αντί να θέσει ερωτήσεις έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη. Αντ’ αυτού κοίταζε το πώς θα ελαφρύνει τη θέση του».

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας της Καρολάιν, Ελένη Μυλωνοπούλου


«Θρηνώ όλο αυτό το διάστημα γιατί είμαι μητέρα και τα παιδιά μου είναι πολύ μεγαλύτερα από την Καρολάιν. Στη θέση της Καρολάιν, θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά μας. Αυτό που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο είναι το συναίσθημα».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, η Ελένη Mυλωνοπούλου είπε πως η συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου παραμένει ίδια: «Ήταν απόλυτος, κυνικός και χωρίς συναίσθημα».

«Από μια εξουθενωτική διαδικασία όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας ερωτήθηκαν σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά, αλλά σκιαγραφήθηκε και το προφίλ της Καρολάιν. Αρκετές από τις αντιθέσεις ήρθαν σε αντιφάσεις, τις υποδείξαμε και στο δικαστήριο. Νομίζω ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί με ανατροπές που αφορούν την υπόθεση», είπε ο δικηγόρος του καθομολογία δολοφόνου, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Τι είπε η σύμβουλος ψυχικής υγείας στο δικαστήριο – «Ο Μπάμπης ήταν χειριστικός»


Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος άκουσε με προσοχή την σύμβουλο ψυχικής υγείας που επισκέφτηκε η Καρολάιν λίγο πριν το τέλος της ζωής της, ενώ κρατούσε σημειώσεις προκειμένου να της κάνει ερωτήσεις.

Η Ελένη Μυλωνοπούλου ξεκίνησε να συναντάται με την Καρολάιν τον Νοέμβριο του 2020.

Πρόεδρος: Πού εντόπιζε ο κάθε σύζυγος το πρόβλημα;

Μάρτυρας: «Την πρώτη φορά που ήρθαν στο γραφείο μου ξεκίνησε να μιλάει ο κατηγορούμενος παρουσιάζοντας μου μια ιδανική σχέση μια ζωή γεμάτη έρωτα, ταξίδια πάθος. Μια ιδανική κατάσταση. Μου έδειξε φωτογραφίες από ένα παραμυθένιο γάμο στη Πορτογαλία. Αναφέρθηκε στην αποβολή της γυναίκας του και μου είπε ότι η περίοδος αυτής ήταν δύσκολη για την Καρολάιν. Ζήτησα να περάσει έξω και έμεινα μόνη με τη Καρολάιν. Με το που έφυγε ο σύζυγος, η πρώτη κουβέντα που μου είπε θέλω να φύγω από το σπίτι και να πάρω και το παιδί. Αμέσως από δομήθηκε η εικόνα του ιδανικού γάμου. Υπήρχε ένα ερωτήματα ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα».

«Η κατάστασή της ήταν άσχημη, ήταν συναισθηματικά φορτισμένη. Στην ερώτησή μου γιατί τόσο γρήγορα αποφάσισε να μείνει έγκυο δεν μου απάντησε. Ήταν ένα παιδί που φοβόνταν. Μου είπε ότι θέλει να πάρει το παιδί της και να φύγει μου είπε ότι είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά δεν πήγαινε γιατί δεν είχε που να αφήσει το παιδί. Ήθελε να φύγει γιατί αισθάνονταν ότι είχε χάσει τον εαυτό της, τη ζωή της. Στην Αλόννησο ήταν μέσα σε όλα, ήταν γελαστή κοινωνική, ήταν η χαρά της ζωής. Το έβλεπες τα μάτια της είχε μεγάλα μάτια πολύ εκφραστικά. Έβλεπα ένα ωραίο χαμόγελο όταν έβγαζε τη μάσκα. Στη πορεία κατάλαβα ότι αυτοί οι μώλωπες της ψυχής ήταν πίσω από αυτό το χαμόγελο. Είμαι φορτισμένη, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαι η φωνή της Καρολάιν και δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα από αυτά που μου είχε πει».

Πρόεδρος: Είχε κάποιο σημείο με τη συμπεριφορά του συζύγου με το οποίο διαφωνούσε;

Μάρτυρας: «Η συμπεριφορά του ήταν χειριστική, ελεγκτική, πολλές φορές η ίδια δεν καταλάβαινε στο εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της, της έστελνε χρήματα τα έπαιρνε εκείνος, δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της. Ήθελε να πάει σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής αλλά δεν έχει χρήματα. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί όλα γίνονταν με ταξί φίλου του κατηγορουμένου».

«Όταν ένας άνθρωπος είναι χειριστικός σαν τον κατηγορούμενο θέλει ανά πάσα ώρα και στιγμή να γνωρίζει που βρίσκεται ο άλλος. Ένας χειριστικός άνθρωπος δεν τα κάνει αμέσως αυτά, τα κάνει σιγά – σιγά . Όταν η Καρολαιν ήταν 16 ετών της είχε κάνει ένα βομβαρδισμό έρωτα πετούσε με το ελικόπτερο ήθελε να τη βάλλει σε ένα ροζ συννεφάκι. Ήταν 15 ετών όταν γνωρίστηκαν. Μια γυναίκα που είναι κατά πολλά έτη μικρότερη είναι πολύ πιο εύκολο να υποστεί την χειριστική συμπεριφορά».

Πρόεδρος: Σας είχε αναφέρει σωματική βία;

Μάρτυρας: «Ποτέ, μου είχε αναφέρει όμως πολλά λεκτικά επεισόδια. Υπάρχει ένας όρος, η παθητική παραβατικότητα ώστε οι χειριστικοί άνθρωποι να φέρουν τους άλλους σε μια κατάσταση θυμού. Εκείνοι κάθονται σε μια κατάσταση απάθειας, προκαλούν και μετά το θύμα νιώθει ενοχές. Ο θύτης προκαλεί απαθής τον άλλο να βγει εκτός εαυτού».

«Η Καρολάιν ήταν ερωτευμένη με το πρόσωπο του κατηγορούμενου, αλλά σιχαίνονταν τον άνθρωπο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της η σύμβουλος ψυχικής υγείας της Καρολάιν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ