15.4 C
Athens
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Φιλοκυβερνητικές Τουρκικές εφημερίδες «βλέπουν» εκπαίδευση τρομοκρατών στο Λαύριο!

Φιλοκυβερνητικές τουρκικές εφημερίδες περιγράφουν την προσφυγική δομή του Λαυρίου ως κέντρο εκπαίδευσης μελών των PKK και FETO…

Συγκεκριμένα τρία ρεπορτάζ σε τουρκικές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες. Οι δύο με εθνικιστικό προφίλ. Και τα τρία με το ίδιο θέμα. Την προσφυγική δομή του Λαυρίου, που περιγράφεται ως κέντρο εκπαίδευσης «τρομοκρατών» ΡΚΚ και FETO. Ένας ισχυρισμός που έχει ενταχθεί εδώ και αρκετό καιρό στο blame game της Άγκυρας απέναντι στην Αθήνα, με τον διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, να ανεβάζει στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο παρελθόν, ακόμα και βίντεο με την υποτιθέμενη δράση της Ελλάδας όσον αφορά την «υπόθαλψη και εκπαίδευση τρομοκρατών».

«Γενί Σαφάκ», «Τουρκιγιέ» και «Σαμπάχ» δημοσίευσαν την περασμένη Κυριακή ρεπορτάζ βασισμένα στην ίδια «διαρροή» που χαρακτηρίζει το Λαύριο ως «εστία τρομοκρατικών οργανώσεων».

Στα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά σε δημοσίευση μιας έρευνας των υπηρεσιών πληροφοριών, στην οποία εμπεριέχονται «ομολογίες μελών που αποκάλυψαν την αλήθεια για την οργάνωση», ενώ επικαλούνται ακόμα και μαρτυρίες που υποστηρίζουν ότι στη δομή έλαβαν οργανωτική εκπαίδευση και στάλθηκαν πίσω στην Τουρκία.

Στο Λαύριο τα μέλη του ΡΚΚ «εκπαιδεύονται σε όπλα και μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν μοντέλα αεροσκαφών. Εκεί τους ετοιμάζουν και τα πλαστά έγγραφα που επιτρέπουν στους γκιουλενιστές τρομοκράτες να περνούν στην Ευρώπη και να υποβάλλουν αιτήματα ασύλου», υποστηρίζει ο αρθρογράφος της «Τουρκιγιέ», ενώ σύμφωνα με τη «Σαμπάχ» η δομή «είναι σαν το κέντρο δράσης της οργάνωσης» (του ΡΚΚ).

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ο τουρκικός Τύπος δημοσιεύει αντίστοιχα «ρεπορτάζ», με αναφορές σε πηγές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Το Μεταναστευτικό άλλωστε και η διαχείρισή του από την Ελλάδα έχει γίνει ζήτημα που για την Τουρκία προσφέρεται για πολύπλευρη επίθεση στην Αθήνα. Δεδομένου δε ότι η Τουρκία κατηγορείται για παραβίαση δικαιωμάτων και ελευθεριών, η προσπάθεια να παρουσιαστεί και η Ελλάδα ως ένας «εναλλακτικός παραβάτης» στην περιοχή, μέλος της ΕΕ, που στοχεύει στις διεθνείς συμμαχίες εντείνεται διαρκώς.

Με την Άγκυρα να θέλει να τονίσει και προς τους αντιφρονούντες ότι παρακολουθούνται, επιδιώκει να αμβλύνει τις εντυπώσεις για τη διακυβέρνηση Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει επανειλημμένα κατηγορήσει για υπόθαλψη και στήριξη του ΡΚΚ, των γκιουλενιστών και όσων χαρακτηρίζει η τουρκική κυβέρνηση «τρομοκράτες» τόσο τις ΗΠΑ όσο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Από την Ελλάδα άλλωστε δεν έχει πάψει ποτέ να ζητά την έκδοση των οκτώ αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, καταγγέλλοντας την ελληνική Δικαιοσύνη για τις αποφάσεις της.

Με την τρομοκρατία να επιχειρείται να γίνει ένα ακόμα κεφάλαιο στην αντιπαράθεση Ελλάδας – Τουρκίας, παράλληλα με τις διεκδικήσεις της Άγκυρας περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, μέσω της οποίας επιχειρεί να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία σε αυτά, την επιδίωξη χαρακτηρισμού της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ως «τουρκικής», αλλά και το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό.

Με πληροφορίες από το tovima.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ