26.9 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα στο δικαστήριο για την απολογία της κατηγορούμενης – Ανέκφραστη η Έφη

Έφτασε στο δικαστήριο λίγα λεπτά πριν από τις 9 το πρωί της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου η Ιωάννα Παλιοσπύρου για τη συνέχεια της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συνοδευόταν από τον δικηγόρο της, κ. Αλεξανδρή και τη μητέρα της. Η ίδια χαιρέτησε τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ και εισήλθε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Μερικά λεπτά αργότερα, η κατηγορουμένη έφτασε ξανά από την πλαϊνή πόρτα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Σήμερα, 14 Οκτωβρίου, η 37χρονη Ε.Κ. καλείται να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα του δικαστηρίου για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Τρία είναι τα βασικότερα ερωτήματα και μόνο η κατηγορούμενη μπορεί να δώσει απάντηση. Το πρώτο είναι «γιατί το έκανε;». Τόσο η κατάθεση του 40χρονου Νώντα όσο και η επιβεβαίωση των όσων είπε από την Ιωάννα, αποδεικνύουν ότι όχι μόνο το θύμα δεν προσπάθησε να της «κλέψει τον άντρα», αλλά ούτε καν τον είχε δει ποτέ από κοντά…

Το δεύτερο είναι «που βρήκε το βιτριόλι;». όπως έχει γίνει γνωστό η 37χρονη Ε.Κ. αναζητούσε στην Google τρόπους να προμηθευθεί το καυστικό υγρό, ενώ έψαχνε και πρόσωπα που θα μπορούσαν να το κάνουν για λογαριασμό της.

Το τρίτο είναι η φράση που είπε τη δεύτερη ημέρας της δίκης «εσύ ξέρεις γιατί το έκανα» απευθυνόμενη στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Με την εξέταση του αιτήματος της πλευράς της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την κλήτευση δύο νέων μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνίες με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση με βιτριόλι ξεκίνησε η σημερινή πέμπτη κατά σειρά συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά. Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους. Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Τρίτον, αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα».

Ο εισαγγελικός λειτουργός σημείωσε: «Το ορθό είναι αν θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην εισαγγελία». Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στη δικαστική αίθουσα και αναμένει να κληθεί από τον πρόεδρο για να ξεκινήσει να απολογείται.

Ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου υπέβαλε γραπτώς στο δικαστήριο αυτοτελή ισχυρισμό για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη από κανένα παράγοντα της δίκης για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία» είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε για να αποφασίσει επί του αιτήματος κλήτευσης των μαρτύρων. Αμέσως μετά τη διακοπή, η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;».

Οι φρουροί αμέσως μετέφεραν την κατηγορούμενη σε άλλο χώρο για την αποτροπή εντάσεων.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ