27.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Έλον Μασκ δεν φαίνεται να είναι ο κατάλληλος για το Twitter, λέει ο συνιδρυτής της πλατφόρμας

Ο Έλον Μάσκ δεν φαίνεται να είναι το σωστό πρόσωπο για να είναι ο ιδιοκτήτης του Twitter είπε ο συνιδρυτής της πλατφόρμας, Biz Stone.

Σε συνέντευξή του στον Guardian ο Biz Stone είπε ότι κάποιες θετικές παρεμβάσεις που είχαν κάνει τα τελευταία χρόνια, ανατράπηκαν από τον ιδρυτή της Tesla. 

Πρόσθεσε πως το να διευθύνεις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης «δεν είναι πραγματικά μια κατάσταση που βγαίνεις κερδισμένος… είναι πάντα δύσκολο», γιατί «το 50% των ανθρώπων θα είναι ευτυχισμένοι, το 50% των ανθρώπων θα είναι στενοχωρημένοι μαζί σου» όπως σημείωσε.

«Πρέπει να είσαι ok με πράγματα που απλά δεν σου αρέσουν ή δεν συμφωνείς», πρόσθεσε ο Stone λέγοντας πως σε διαφορετική περίπτωση «θα πρέπει απλώς να πας να αγοράσεις ένα περιοδικό ή μια εφημερίδα».

Ερωτώμενος δε, αν ο Μασκ είναι κατάλληλος άνθρωπος για να είναι ιδιοκτήτης του Twitter, ο Stone ήταν απόλυτος: «Δε φαίνεται να είναι ο σωστός τώρα, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος».

Ο Μασκ έχει επικριθεί σφόδρα τον τελευταίο καιρό με τις επιλογές του να αποκλείσει λογαριασμούς δημοσιογράφων στο Twitter, να επαναφέρει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ και του αυτοαποκαλούμενου μισογύνη Άντριου Τέιτ. Έντονη κριτική δέχθηκε και για τις απολύσεις στις οποίες προχώρησε πριν από καιρό.

Ο Stone, συνιδρυτής του Twitter το 2006 μαζί με τους Jack Dorsey, Noah Glass και Evan Williams, επέστρεψε το 2017 στην εταιρεία για να δώσει τη γραμμή για την κουλτούρα της εταιρείας, την ενέργεια, όπως είχε πει.

Ο ίδιος είπε ότι κατά τα 4 χρόνια δράσης του στην εταιρεία ειδικά σε θέματα ηθικής και εποπτικού περιεχομένου, έχουν χαθεί υπό την ηγεσία Μασκ.

«Κάναμε πολλές βελτιώσεις σε αυτούς τους τομείς. Και όλα αυτά χάθηκαν τώρα» είπε. 

Ο Μασκ δεσμεύτηκε να δημιουργήσει ένα «συμβούλιο εποπτείας περιεχομένου», που θα επέβλεπε τις αποφάσεις αναφορικά με το περιεχόμενο και τις αποκαταστάσεις λογαριασμών, αντί να βασίζεται σε πιο αυθαίρετες μεθόδους, όπως δημοσκοπήσεις χρηστών που φιλοξενούνται στον δικό του λογαριασμό στο Twitter.

Επίσης, απέλυσε περίπου το μισό εργατικό δυναμικό του Twitter μέσα σε λίγες μέρες από την αγορά της επιχείρησης, έναντι 44 δισ. δολαρίων πέρυσι.

Οι υπάλληλοι, όπως είπε ο Stone, δεν θα έπρεπε να είχαν κατονομαστεί στο πλαίσιο της δημοσίευσης των λεγόμενων αρχείων του Twitter, μιας σειράς εσωτερικών εγγράφων που περιγράφουν λεπτομερώς αποφάσεις.

Χαρακτήρισε τέτοιες κινήσεις ως παρενόχληση τονίζοντας ότι είναι «πολύ κακό». Ο πρώην επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter, Yoel Roth, φέρεται να αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του όταν ο Μασκ δημοσίευσε tweets που παρερμήνευαν την ακαδημαϊκή διατριβή του, το 2016 με τον τίτλο, «Γκέι Δεδομένα» (Gay Data).

Ο ίδιος έκρινε ότι το Twitter θα επιβιώσει, άσχετα από τις οικονομικές δυσκολίες της εταιρείας. «Δεν ξέρω αν το Twitter ως εταιρεία, θα είναι για πάντα επιτυχημένο αλλά η ιδέα του Twitter νομίζω ότι θα τα καταφέρει» είπε παραθέτοντας την επιτυχία της εναλλακτικής  πλατφόρμας, Mastodon.

«Θα είχε σημασία μόνο αν συνεχιστεί η ιδέα του Twitter. Και αυτό έγινε. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει ήδη. Το Mastodon φαίνεται να κερδίζει την ανοιχτού κώδικα, αποκεντρωμένη έκδοση του Twitter. Ο κόσμος φαίνεται να πηγαίνει προς τα εκεί» δήλωσε ο συνιδρυτής της πλατφόρμας.

Ο Stone κατέληξε δε, λέγοντας πως «Δεν ξέρω το μέλλον. Δεν ξέρω τι θα συμβεί και ίσως τα πράγματα να είναι υπέροχα σε ένα χρόνο από τώρα και ίσως θα έπρεπε να περάσει από αυτή τη δύσκολη δοκιμασία. Αλλά, αυτή τη στιγμή δεν φαίνονται καλά (τα πράγματα), θα έλεγα».

Με πληροφορίες του Guardian

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ