33.4 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Ελληνική Λέσχη Φίλων Κριμαίας σε Μενδώνη: «Αυτοαναγορεύτηκε σε πρέσβειρα ρωσοφοβίας»

«Η αδικαιολόγητη πράξη και οι αποφάσεις μίσους της κας Μενδώνη προς τον πολιτισμό, τα γράμματα και τις τέχνες μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις πιο “μαύρες” σελίδες των πιο ακραίων πολιτικών που εφαρμόστηκαν σε τραγικές περιόδους της Ευρώπης» σημειώνει η Ελληνική Λέσχη Φίλων της Κριμαίας.
Στην πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βάλει στο «στόχαστρο» το Sputnik και το Russia Today, στο πλαίσιο των περιορισμών που επιβάλει κατά της Ρωσίας εν μέσω των εξελίξεων στην Ουκρανία, αλλά και στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρεται η Ελληνική Λέσχη Φίλων της Κριμαίας.
Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, η Ελληνική Λέσχη Φίλων της Κριμαίας τονίζει ότι η ελευθεροτυπία και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, δεν θα πρέπει να θυσιαστούν «στον βωμό του πολέμου», σημειώνοντας ότι ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η ελευθερία έκφρασης και η πολυφωνική ενημέρωση «αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες στην εποχή μας».
Αναφορικά με την απόφαση της Ε.Ε. να απαγορεύσει το Sputnik και το RT, κάνει λόγο για είσοδο σε μία σκοτεινή εποχή.

«Η απόφαση της Ε.Ε., υιοθετώντας προσχηματικές κινήσεις κάποιων κρατών-μελών της εδώ και πολλούς μήνες, για το κλείσιμο ειδησεογραφικών πρακτορείων, όπως τα Russia Today και το Sputnik, αποκαλύπτει με τον πιο ωμό τρόπο ότι εισερχόμαστε σε μια νέα σκοτεινή εποχή για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Με αυτή την απόφαση, ένας οικονομικός συνασπισμός κρατών, που εμφανίζεται πανηγυρικά ως ασπίδα της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, αποφασίζει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι απαγορεύει την οποιαδήποτε άλλη ενημερωτική άποψη» σημειώνει η Ελληνική Λέσχη Φίλων της Κριμαίας.


«Η θέση ότι ο ”αιφνίδιος θάνατός” τους στον ψηφιακό χώρο της Ευρώπης εμποδίζει τη ρωσική προπαγάνδα προς υπεράσπιση της αντικειμενικότητας, καταρρέει για οποιονδήποτε παρακολουθεί τη μονομερή παρουσίαση των δυτικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και για όποιον θυμάται το BBC, τη Ντόιτσε Βέλλε και τη συντριπτική πλειοψηφία δημόσιων και ιδιωτικών δυτικών μέσων μαζικής επικοινωνίας να μεταδίδουν επί μήνες τ’ αμερικάνικα μυθεύματα περί όπλων μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσείν ως πρόσχημα για την εισβολή των Αμερικανών και των Ευρωπαίων συμμάχων τους στο Ιράκ, χωρίς ποτέ να διανοηθεί οποιοσδήποτε να προτείνει “black-out” γι’ αυτά τα μέσα, ούτε όταν πλέον πανηγυρικά αποκαλύφθηκε, με έκθεση της επίσημης κρατικής επιτροπής που διερεύνησε τη συμπεριφορά της βρετανικής κυβέρνησης και του BBC στον πόλεμο του Ιράκ, ότι εν γνώσει τους μετέδιδαν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αμερικάνικα, προπαγανδιστικά παραμύθια…» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογραμμίζει και την πρόσφατη απόφαση για την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα.
«Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προφανώς αποφάσισε να αυτοαναγορευτεί σε πρέσβειρα του νέου μακαρθισμού και της ρωσοφοβίας που σαρώνει σήμερα την Ευρώπη. Δεν εξηγείται αλλιώς το μένος της απαγόρευσης οποιασδήποτε εκδήλωσης του ρωσικού πολιτισμού στην Ελλάδα από μεριάς του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού» τονίζει.
Και συνεχίζει: «Ας μας εξηγήσει η σημερινή κυβέρνηση πώς ο Ντοστογέφσκι, ο Τσαϊκόφσκι, ο Τολστόι και τα Μπαλέτα Μπολσόι, που προσέφεραν καταλυτικά στον παγκόσμιο ανθρώπινο πολιτισμό, συναποτελούν ”πολιτιστικό κίνδυνο” για τους Έλληνες πολίτες».
«Η αδικαιολόγητη πράξη και οι αποφάσεις μίσους της κας Μενδώνη προς τον πολιτισμό, τα γράμματα και τις τέχνες μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις πιο “μαύρες” σελίδες των πιο ακραίων πολιτικών που εφαρμόστηκαν σε τραγικές περιόδους της Ευρώπης» υπογραμμίζει.
«Μήπως θα πρέπει να περιμένουμε στη συνέχεια και το γνωστό από άλλες εποχές κάψιμο των βιβλίων;» διερωτάται ακόμα.

Και προσθέτει η Ελληνική Λέσχη Φίλων της Κριμαίας:


«Στην κρίση της κοινωνίας μας, αυτό που έγινε ήδη στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Τσεχία –η αποβολή των Ρώσων φοιτητών από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που φοιτούσαν– θ’ ακολουθήσει η Ελλάδα; Ήδη όμως οι Έλληνες φοιτητές σε Ουκρανία και Ρωσία, αλλά και οι Ρώσοι φοιτητές στις υπόλοιπες χώρες της Δύσης, βρίσκονται αντιμέτωποι με διακοπή της ροής του συναλλάγματος που στέλνουν οι οικογένειες τους για να συνεχίσουν να σπουδάζουν λόγω χρηματοπιστωτικών κυρώσεων…
Στην κρίση της κοινωνίας μας, οι μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες για τον ελληνικό τουρισμό, με την απαγόρευση επίσκεψης στην Ελλάδα εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών από την Ρωσία.
Στην κρίση του ελληνικού λαού, η απαγόρευση από το 2014 των ταξιδιών των ελληνικής ομογένειας της Κριμαίας στην Ελλάδα λόγω ταξιδιωτικών κυρώσεων εναντίον της Κριμαίας. Κι έπεται προφανώς συνέχεια για ευρύτερα τμήματα της Ελληνικής ομογένειας.
Στην κρίση των λαών, οι σημερινές γενοκτονικές κυρώσεις σε 40 χώρες μέλη του ΟΗΕ (το 1/5 των μελών του), κυρίως από τον παγκοσμιοποιημένο Ευρωατλαντισμό.
Στην κρίση του ελληνικού λαού, οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης: Στον αντίποδα της άμεσης και αναγκαίας διπλωματικής και ειρηνικής διευθέτησης αυτής της παγκόσμιας κρίσης κι αντί αποστολής ιατρικού και φαρμακευτικού εξοπλισμού, εμπλοκή της χώρας στις νατοϊκές τυχοδιωκτικές περιπέτειες με αποστολή σχεδόν μισού δις ευρώ οπλισμού στην Ουκρανία. Τι θ’ ακολουθήσει; Μήπως πιλότοι κι ελικόπτερα από το “ελληνικό τμήμα” της Δύναμης Άμεσης Επέμβασης του ΝΑΤΟ;»

«Ελληνική κυβέρνηση και Υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται να βαδίζουν στα χνάρια του ”χάσματος των πολιτισμών” του Χάτινγκτον. Όποιος ωστόσο χαζεύει την άβυσσο σύριζα στο ρήγμα, εύκολα μπορεί να ζαλιστεί…» καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή (27/02), η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως η Κομισιόν θα απαγορεύσει το RT και το Sputnik στην Ε.Ε., εν μέσω των εξελίξεων στην Ουκρανία.
Αυτό, καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/02), η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Να σημειωθεί ότι Μόσχα ξεκαθάρισε πως δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

Με πληροφορίες από το sputniknews.gr

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ