30.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δίκη Λιγνάδη: Έβγαλε ένα τσιγαριλίκι. Τότε, μας λέει «δεν πάμε μέσα να κάνουμε & μια…»

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση στενού φίλου του νεαρού Αιγύπτιου, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ηλικία 16 ετών  από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο σπίτι του σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο.

Ο μάρτυρας περιέγραψε τη γνωριμία του με τον κατηγορούμενο και τις συναντήσεις που είχαν και οι τρεις μαζί.

Η γνωριμία του μάρτυρα με τον Δημήτρη Λιγνάδη


«Γνωρίζω τον κατηγορούμενο μέσω του φίλου μου, του Αλί. Τον γνώρισα όταν πήγαμε να  πάρουμε τον Αλί από το αεροδρόμιο την 1η Σεπτεμβρίου 2010. Πριν από το καλοκαίρι 2010, ο Αλί, μέσω Facebook γνωρίστηκε με τον κατηγορούμενο. Είχε μία τρέλα να γίνει τραγουδιστής και ηθοποιός. Του είχε πει ο ξάδελφος του ότι ο κατηγορούμενος είναι γνωστός και μπορεί να τον βοηθήσει».

Πρόεδρος: Τι επιζητούσε ο Αλί από την επαφή του με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Ο Αλί τον προσέγγισε διότι ο ξάδελφος του, του είχε πει ότι είναι γνωστός, μεγάλος και βοηθούσε παιδιά στο Μεταξουργείο να κάνουν κάτι στη ζωή τους. Από τη στιγμή που είχε την τρέλα που είχε. Πιστεύω ότι ήθελε να γνωριστεί μαζί του για να πάρει εφόδια και βάσεις είτε ως ηθοποιός είτε ως τραγουδιστής. Ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να τον βοηθήσει μέσω διασυνδέσεων. Τον ενδιέφερε πιο πολύ το τραγούδι, το λαϊκό αλλά και η ηθοποιία του άρεσε πάρα πολύ.

Πρόεδρος:  Ήθελε να ασχοληθεί και με την μόδα ο Αλί;

Μάρτυρας: Ναι, είχε κάνει και βιβλίο στην Αίγυπτο, μου το είχε δείξει.

Πρόεδρος: Ο Αλί είχε σχέσεις με άτομα του ίδιου ή διαφορετικού φύλου;

Μάρτυρας: Ναι είχε σχέσεις, με άτομα διαφορετικού φύλου. Τότε είχε την πρώτη του αγάπη.

Πρόεδρος: Είχε εκδηλώσει ότι του άρεσε το ίδιο φύλο;

Μάρτυρας: Όχι ποτέ.

Ο μάρτυρας μίλησε αναλυτικά για τις συναντήσεις τους και τι τους έλεγε ο σκηνοθέτης.

«Μας εξήγησε ότι είναι σκηνοθέτης,  ότι  παίζει στο θέατρο, ότι έχει γνωστούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και μουσικούς. Συζητάγαμε επίσης για το σχολείο, εάν έχουμε κοπέλες. Κάναμε χρήση αλκοόλ. Ήπιαμε από ένα ποτήρι εγώ και ο φίλος μου. Γύρω τις 4, δύο ώρες πριν ξημερώσει, φύγαμε. Εμένα το σπίτι μου ήταν δίπλα ακριβώς και ο φίλος μου, θα έμενε μαζί μου. Σε εκείνη την ηλικία των 14-15 ετών νομίζαμε ότι ήμασταν βασιλιάδες. Θεωρήσαμε ότι δε θα γίνει κάτι κακό εάν αφήναμε μόνο του τον Αλί με τον κατηγορούμενο, γιατί να γίνει άλλωστε;».

Οι συναντήσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη


Με τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη η παρέα των εφήβων συναντήθηκε και άλλες φορές, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ενώ πήγαν να τον δουν και στο θέατρο στην παράσταση Αμαντέους. Μετά το τέλος, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο Δ.Λιγνάδης τους προσκάλεσε στο σπίτι του.

«Το 2011, ήταν Άνοιξη, αλλά φορούσαμε μπουφάν, πρέπει να ήταν τέλη Μαρτίου. Είχε κανονίσει ο κατηγορούμενος τα εισιτήρια. Είχα ρωτήσει τον Αλί αν τον βοηθάει ο κατηγορούμενος, μου είχε πει ότι του είχε πει θα του γνωρίσει τον Ρουβά».

Πρόεδρος:  Δεν σας έκανε εντύπωση γιατί να σας πληρώσει το εισιτήριο για το θέατρο;

Μάρτυρας: Όχι δε μου έκανε εντύπωση. Δεν μου πέρασε από το μυαλό το γιατί. Πρώτη φορά μου κάνει, κάποιος αυτή την ερώτηση.

«Αρχικά μας πρόσφερε αλκοολούχα ποτά. Συζητούσαμε για την παράσταση. Μετά από λίγο μας έβγαλε ένα τσιγαριλίκι το οποίο καπνίσαμε. Μετά είχαμε μία πιο χαλαρή αίσθηση. Γελάγαμε με όλα. Ο κατηγορούμενος θυμάμαι χαρακτηριστικά έπαιζε με ένα ελατήριο. Τότε, μας λέει «δεν πάμε μέσα όλοι μαζί, να πάμε να χαλαρώσουμε, να κάνουμε και μια παρτ@@ζα». Μας λέει τότε ο φίλος ο οποίος ήταν νηφάλιος, ”πάμε να φύγουμε”. Μας έλεγε ο  κατηγορούμενος, αφήστε το κορίτσι να μείνει εδώ. Από εκείνη στιγμή εγώ είπα ότι δεν θέλω να πάω ξανά στο σπίτι του κατηγορούμενου. Δεν ήθελα να έχω έκτοτε επαφή με τον κατηγορούμενο. Έλεγα και στον Αλί να προσέχει».

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο μάρτυρας, ο Αλί μόλις πέρυσι του εκμυστηρεύτηκε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον σκηνοθέτη.

«Μου είπε στο τηλέφωνο ότι θα κάνει μήνυση στον κατηγορούμενο και θα μου πει κάτι που είχε συμβεί τότε. Μου είπε γενικά τι είχε γίνει. Μου εξήγησε ότι τον βίασε. Ο Αλί δεν είναι ομοφυλόφιλος, δεν είχε βλέψεις με το ίδιο φύλο. Του είπα τότε «πού πας να μπλέξεις;» και του είπα τότε πως δεν ήθελα να εμπλακώ. Μετά από καιρό τον πήρα ξανά να δω πως είναι και κάποια στιγμή μου είπε ότι είχε κάνει μήνυση και με έχει προτείνει για μάρτυρα. Του είπα τότε ότι θα έρθω να πω την αλήθεια μου και θα σε υπερασπιστώ».

Τι υποστήριξε η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη


Η πλευρά Λιγνάδη αμφισβήτησε τα λεγόμενα του μάρτυρα και του υπέβαλε σειρά ερωτήσεων.

Υπεράσπιση (Αλέξης Κούγιας): Πώς εξηγείται ότι ο Αλί και εσείς, επιδιώκατε να κάνετε παρέα με τον κ. Λιγνάδη, με ένα μεγάλης ηλικίας άνθρωπο σε σχέση με εσάς, που τότε που ήσασταν 14-15 ετών;

Μάρτυρας: Συνεχής παρέα δεν υπήρχε, τουλάχιστον εγώ δεν είχα. Ένας άνθρωπος που είναι ηθοποιός μπορεί σε ένα παιδί 14 χρόνων να του τάξει τα αυγά και τα πασχάλια και να το κάνει να νιώσει Θεός.


Υπεράσπιση (Αλέξης Κούγιας): Πώς μπορούσατε να κάνετε παρέα με έναν μεγάλο άνθρωπο σε αυτήν την ηλικία;


Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε, φάγαμε πολύ μεγάλη τιμωρία όταν έγινε αυτό διότι είμασταν από συντηρητική οικογένεια.


Πρόεδρος: Τι σας προσέλκυσε να κάνετε παρέα με κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Γιατί εγώ εμπιστευόμουν τον Αλί.


Υπεράσπιση (Αλέξης Κούγιας): Τον 15χρονο που είχε μείνει στην ίδια τάξη.

Νωρίτερα στο δικαστήριο ολοκληρώθηκε η κατάθεση του σκηνοθέτη Κ.Φιλίππογλου, ο οποίος σε προηγούμενη συνεδρίαση υποστήριξε ότι είδε τον Δημήτρη Λιγνάδη  στην Επίδαυρο τον Ιούλιο του 2015, τις ημέρες που δεύτερος νεαρός με καταγωγή από την Αίγυπτο υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού.

«Το τριήμερο εκείνο ήταν άδεια τα δωμάτια γιατί ο θίασος ήταν από την Ιαπωνία και είχε καταλύσει σε άλλο ξενοδοχείο και όχι σε αυτά. Τον κατηγορούμενο τον είδα το Σάββατο το μεσημέρι στο δωμάτιο του. Περνούσα από το δρόμο για να μπούμε στο αυτοκίνητο. Νωρίτερα, μαζί με δύο άλλα άτομα είχε συναντηθεί με το φιλικό μου ζευγάρι» περιέγραψε, εξηγώντας ότι: «Τον είδαν μόλις έβγαινε με τα δύο άτομα από το αυτοκίνητο και έμπαιναν στα δωμάτια. Χαιρετήθηκαν. Πηγαίνοντας κι εγώ στο αυτοκίνητο βλέπω τον κατηγορούμενο και τα δύο παιδιά που ήταν ήδη στο μπαλκόνι και κοιτούσαν τη θέα. Δεν τον χαιρέτησα. Ήταν δυο νεαρά αγόρια. Δεν μπορώ να συγκρατήσω φυσιογνωμίες, έχουν περάσει πολλά χρόνια».

Πολιτική αγωγή: Γιατί σας έκανε εντύπωση;


Μάρτυρας: Υπήρχε μία φήμη αλλά δεν θα επεκταθώ γιατί ακριβώς ήταν φήμη. Θυμάμαι το γεγονός και την εικόνα, ενδεχομένως λόγω της φήμης να συγκράτησα την εικόνα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να διαταχθεί η κλήτευση των τριών ατόμων που συνόδευαν τον Κ. Φιλίππογλου στην Επίδαυρο, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την παρουσία τους στη διαδικασία, ενώ η υπεράσπιση του Δ. Λιγνάδη ζήτησε να κλητευθεί και μία γυναίκα, γνωστή του μάρτυρα που του πρότεινε να έρθει σε επαφή με τη δικηγόρο του καταγγέλλοντα. Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε τα δύο αιτήματα.

Η δίκη συνεχίζεται στις 11 Μαΐου 2022.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ