Ο Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας Μάκης Βορίδης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 για το θέμα των παρακολουθήσεων και την ΕΥΠ.
«Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα που πρέπει να διασφαλιστεί και αυτό είναι η αποτελεσματική λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Σε άλλο σημείο ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξηγήσει γιατί έβγαλε τη δεύτερη δικλείδα ασφαλείας του εισαγγελέα Εφετών. Πιστεύω ότι ήθελε να καταστήσει πιο αποτελεσματική και ταχεία τη λειτουργία της Υπηρεσίας».
«Αν έγινε μια αστοχία, πρέπει να εξεταστεί. Ο πολιτικός έλεγχος δεν σταμάτησε ποτέ», υπογράμμισε ο ίδιος.
«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν μπορούμε να καταργήσουμε το απόρρητο των πληροφοριών της ΕΥΠ για χάρη πολιτικής αξιοποίησης και εκμετάλλευσης από την αντιπολίτευση», διευκρίνισε ο υπουργός.