25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

«Χειρόφρενο» στις προσαγωγές εκπαιδευτικών μετά από μηνύσεις γονέων-αρνητών κορωνοϊού – Η απόφαση Θεοδωρικάκου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρενέβη όσον αφορά στις υποθέσεις προσαγωγής εκπαιδευτικών ύστερα από μηνύσεις σε βάρος τους από γονείς-αρνητές κορωνοϊού.
Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, να διασφαλίσει ότι δεν θα γίνονται προσαγωγές των εκπαιδευτικών οι οποίοι εφαρμόζουν τον νόμο, όσον αφορά στα μέτρα κατά του κορωνοϊού.
Σε περίπτωση που κατατίθενται μηνύσεις, τότε θα πρέπει να ακολουθείται η ανάλογη διαδικασία χωρίς όμως να απαιτείται η μετάβαση των εκπαιδευτικών στα εκάστοτε Αστυνομικά Τμήματα.

«Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Έρχονται αλλαγές «ασπίδα» στον ποινικό κώδικα


Σημειώνεται πως το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει και αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα, έτσι ώστε να αποφεύγουν το αυτόφωρο.
Στόχος είναι να αποφεύγεται το αυτόφωρο για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γιατρούς, που διώκονται ύστερα από μηνύσεις αρνητών.
Σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επεσήμανε πως η πολιτική ηγεσία έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα κατά αυτών των πρακτικών, αλλά και μήνυμα στήριξης των εκπαιδευτικών.
Όπως τόνισε και η κα Κεραμέως, από πέρσι υπάρχει ειδική διάταξη η οποία καλύπτει τους εκπαιδευτικούς, διαμηνύοντας ότι κυβέρνηση και υπουργείο «δεν θα ανεχτούν τίποτα».

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ