27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Μια «ανάσα» από τις ανακοινώσεις – Ποιους εργαζόμενους θα αφορά

Αντίστροφη μέτρηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ορισμένων ομάδων του πληθυσμού που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Τι εξετάζεται.

Έρχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για μια σειρά εργαζομένων εν μέσω της μετάλλαξης Δέλτα, με τις ανακοινώσεις να γίνονται την ερχόμενη εβδομάδα.


Την αρχή θα κάνουν εντός του Ιουλίου πιθανότατα οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ή ατόμων με ειδικές ανάγκες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τέλη του τρέχοντος μήνα θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για τους επιπρόσθετους επαγγελματικούς τομείς, ενώ εξετάζονται οι ακόλουθες κατηγορίες:

Ένοπλες Δυνάμεις

Σώματα Ασφαλείας

Εργαζόμενοι στα ΜΜΜ

Εργαζόμενοι σε κρατικές δομές που είναι σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους όπως:

1.Εργοστάσια της ΔΕΗ

2.Δίκτυα διανομής ρεύματος και φυσικού αερίου

3.Εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ

Τι θα γίνει με όσους αρνούνται τον εμβολιασμό

Παράλληλα, όσοι δεν εμβολιαστούν, θα μετακινούνται από υπηρεσίες πρώτης γραμμής σε άλλες θέσεις για να μην θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία ή θα μετατάσσονται σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου.

Η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε πως η κυβέρνηση έχει στα χέρια της το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ορισμένων κατηγοριών ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ενημερώσει προ διαστήματος πως ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει υποχρεωτικός σε γηροκομεία και μεταξύ των υγειονομικών, ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθούν και σε άλλες κατηγορίες.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, σε συνολικά μεγέθη στη χώρα μας έχουν γίνει 9.138.465 εμβολιασμοί με ακόμη 87.699 νέους σήμερα. Από αυτούς: 5.204.304 εμβολιασμοί αφορούν την δόση (+41.374 σήμερα) 4.201.847 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί (+49.940 σήμερα).

Με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ