25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Τραγικός απολογισμός: Σχεδόν 100.000 στρέμματα έγιναν στάχτη σε Βίλια και Κερατέα από τις πυρκαγιές

Αποκαρδιωτικός ο απολογισμός από τις καμένες εκτάσεις που αφήνουν πίσω τους οι πύρινες λαίλαπες που έκαψαν Βίλια και Κερατέα.
Περίπου 100.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη από τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σε Βίλια και Κερατέα.
Συγκεκριμένα, σε πάνω από 94.000 στρέμματα υπολογίζεται η καμένη γη στη Δυτική Αττική, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση που επικαλείται το ΑΜΠΕ.
Ειδικότερα, χτες, Σάββατο 21 Αυγούστου, 94.324 στρέμματα (9.424,4 εκτάρια) γης είχαν γίνει στάχτη και μπούρμπερη, όπως έδειξε ο δορυφόρος με βάση το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus, που ενεργοποίησε σχεδόν από την αρχή της πυρκαγιάς η Πολιτική Προστασία.

Παράλληλα, στην Κερατέα ο δορυφόρος κατέγραψε 5.317 στρέμματα καμένα, που είναι και ο τελικός απολογισμός, χωρίς να υπολογίζονται τα καμένα σπίτια, που καταγράφονται από τον δήμο και την Περιφέρεια.

Τέλος, στην Εύβοια οι φλόγες έκαψαν 50.457,1 εκτάρια, ή αλλιώς 504.571 στρέμματα γης, που πρόκειται για την μεγαλύτερη καταστροφή όλων των εποχών στην Ελλάδα από μία και μόνο πυρκαγιά.
Αξίζει να σημειωθεί πως Αττική και Εύβοια βρίσκονται σήμερα, Κυριακή, σε κατάσταση συναγερμού, καθώς υπάρχει ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4), βρίσκονται οι εξής περιοχές:


1.Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου)
2.Περιφέρεια Κρήτης
3.Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
4.Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας)
5.Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
6.Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ