25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν με τους νέους όρους – «Ηθικό μπόνους» για την τήρηση τους

Όλο και πιο αυστηροί είναι πλέον οι έλεγχο σε καταστήματα εστίασης αλλά και νυχτερινής διασκέδασης τις τελευταίες ημέρες.
Εν τω μεταξύ, το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει αυστηροποίηση των προστίμων, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέτρα.

Τα μέτρα που εξετάζονται


Είναι ακόμη πιθανό να γίνουν και αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων από την πρώτη παράβαση, χωρίς προειδοποίηση και με πιο τσουχτερά πρόστιμα.

Δεν αποκλείεται ακόμη να μπει και ένα «ηθικό μπόνους» για πολίτες και επιχειρήσεις που τηρούν τα μέτρα.


Αυτό δηλαδή που εξετάζεται είναι να ανακοινώνονται λίστες με επιχειρήσεις που τηρούν τα μέτρα και με εκείνες που τα παραβιάζουν.
Ακόμη, θα υιοθετηθεί νέα στρατηγική για τους εμβολιασμούς, στην οποία θα εμπλέκεται και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα από αύριο, 6 Ιουλίου θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για το ποσοστό εμβολιασμού ανά δήμο και, όπως υποστηρίζει το ίδιο μέσο, πληροφόρηση και για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.
Υπενθυμίζεται πως ξεκινούν και οι εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες περιοχές με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Ξεκινά ο εμβολιασμός εφήβων


«Πράσινο φως» για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων από 15 έως 17 ετών με mRNA εμβόλια, έδωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους (αφορά όσους γεννήθηκαν μετά την 01/01/2006).
Συγκεκριμένα, η Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε πως η ΕΕΕ λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα, διατυπώνει τη θετική της γνώμη για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων 15 έως 17 ετών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη γονικής συναίνεσης μετά από ενημέρωση.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ