Τέλος στο δικαστικό θρίλερ με την κηδεία Μίκη Θεοδωράκη – Σεβαστή η τελευταία του επιθυμία

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έλαβε την τελική απόφαση σχετικά με το πού και το πώς θα γίνει η κηδεία του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη.
Η απόφαση ορίζει πως όλα θα γίνουν σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος, όπως αυτή ορίζεται από τη συμβολαιογραφική πράξη που άφησε πίσω του.
Ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης θα ενταφιαστεί στον Γαλατά Χανίων και την τελετή θα αναλάβει ο εκτελεστής αυτής της τελευταίας επιθυμίας, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος Αγοραστάκης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Μονομελές Πρωτοδικείο απαγορεύει στην κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, στο γιο του και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη στη διαδικασία διοργάνωσης της κηδείας του.


Σημειώνεται πως η κόρη του μεγάλου δημιουργού ήθελε να γίνει η ταφή του στο Βραχάτι. Εντός του Σαββατοκύριακου, όμως, κάμφθηκε η αντίστασή της και η οικογένεια, σύσσωμη, τάχθηκε υπέρ της κηδείας στον Γαλατά, όπου βρίσκονται και οι τάφοι των γονέων του Μίκη Θεοδωράκη και του αδελφού του.

Ωστόσο, χθες προέκυψε ένα νέο πρόβλημα που αφορούσε στο γραφείο τελετών το οποίο θα αναλάμβανε τη διαδικασία.
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επεσήμανε πως αποδέχεται την ταφή στον Γαλατά, αλλά όχι και την επιλογή του γραφείου τελετών.
Παρέμβαση στο δικαστήριο έκανε και το γραφείο τελετών που ήδη έχει εντολή για τις διαδικασίες κηδείας και ταφής, το οποίο εξουσιοδοτήθηκε από τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αναφέροντας πως ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα στους εκτελεστές της βούλησης του εκλιπόντος να καθορίσουν γραφείο τελετών. Ανέφεραν επίσης, πως το φέρετρο έχει παραγγελθεί και κατασκευαστεί από εξαμήνου, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει μία δαπάνη.
Ωστόσο, η τελική απόφαση ήταν να γίνουν όλα όπως επιθυμούσε ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ