25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης – Στους δρόμους ανάστατοι οι κάτοικοι

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε περίπου στις 9:15 το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου στην ανατολική Κρήτη. Το μέγεθος της σεισμικής δόνησης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν 5,8 Ρίχτερ με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με αναφορές, ένας άνδρας έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι του. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, αν και η αναστάτωση λόγω της έντασης του σεισμού ήταν μεγάλη.

Ζημιές έχουν σημειωθεί στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, βράχοι έπεσαν σε δρόμους, αλλά και κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την ισχυρότατη δόνηση. Πέτρες έχουν πέσει στους δρόμους, τζάμια έχουν σπάσει… η εικόνα στην περιοχή σοκάρει… Ζημιές έχουν σημειωθεί, κατά πληροφορίες, και στις Αγιές Παρασκιές αλλά και στο Θραψανό, ιδίως σε παλαιά κτίσματα.

Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες.

Εκκενώθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, μετά τον κύριο σεισμό αλλά και τους μετασεισμούς.

δικαστήρια

Εκκενώθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου

Σεισμός
Σεισμός
Σεισμός
Σεισμός

Φωτογραφία: Γ.Μ.

Εικόνες από το Ηράκλειο

Σεισμός
σεισμός
Σεισμός
Σεισμός
Σεισμός

Ακολούθησε στις 09.27 το πρωί μετασεισμός, εντάσεως 3.8 ρίχτερ, στα 19 χλμ. ΒΔ της Άρβης, με εστιακό βάθος τα 5 χλμ. Δεύτερος μετασεισμός, στις 9.37 το πρωί, ήταν εντάσεως 4,5 ρίχτερ, στα 21 χλμ. ΔΝΔ της Άρβης και σε εστιακό βάθος τα 5 χλμ.

Σεισμός
Σεισμός

Η σκόνη που “σήκωσε” ο σεισμός

σκόνη

Φωτογραφίες: Π.Π.

Σεισμός

Φωτογραφίες: Π.Π.

Σεισμός

Με πληροφορίες από το cretalive.gr

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ