27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ν. Αναστασιάδης: «Χτύπησαν» ανεγκέφαλοι ενώ η Τουρκία εισβάλλει ξανά στην Κύπρο

«Δεν θα υπάρξει ανοχή από το Κράτος», είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για τον οποιοδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να μας φέρει στην πριν του ’74 κατάσταση, τονίζοντας ότι έδωσε οδηγίες για εντατικές έρευνες, σε σχέση με τους βανδαλισμούς χθες βράδυ στο συγκρότημα ΔΙΑΣ. Επίσης είπε ότι η Κυπριακή κυβέρνηση θα στηρίξει το συγκρότημα για τις υλικές ζημιές.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το συγκρότημα για να δει από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσαν αντιεμβολιαστές το βράδυ της Κυριακής. Σε δηλώσεις του είπε ότι αισθάνεται αποτροπιασμό και συγκλονισμό μετά από τα όσα έγινε μάρτυρας χθες βράδυ και σήμερα.

Παράλληλα χαρακτήρισε ανεγκέφαλους “όσους προσπάθησαν ψες να καταλύσουν το κράτος, την ώρα που για δεύτερη φορά ΄εισβάλλει΄ η Τουρκία στην Κύπρο με την εδώ (παράνομη) επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου”.

Δεν θα υπάρξει ανοχή από το Κράτος, είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, για τον οποιοδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να μας φέρει στην πριν του ΄74 κατάσταση, τονίζοντας ότι έδωσε οδηγίες για εντατικές έρευνες, ενώ ανέφερε πως όλα θα συζητηθούν στη σύσκεψη στο Προεδρικό που θα ακολουθήσει.

Επίσης ο ΠτΔ της Κύπρου εξέφρασε συμπάθεια προς τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν από τα επεισόδια, τονίζοντας “ευτυχώς δεν είχαμε θέματα”.

Η στροφή εναντίον της ελευθερίας του Τύπου δίνει την εικόνα ότι κάποιοι νομίζουν ότι έχουν περισσότερα προνόμια από τους άλλους, πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι σεβαστό το δικαίωμα της ελευθερίας στην έκφραση, “αλλά όταν τα ΜΜΕ δέχονται ανάλογες επιθέσεις από αντιεξουσιαστές, δεν θα γίνουν ανεκτές και θα το δείτε”.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει το συγκρότημα για τις υλικές ζημιές. “Θέλω να εκφράσω την συμπάθεια μου στον διευθυντή του συγκροτήματος και στους δημοσιογράφους. Θα είμαστε στο πλευρό κάθε ΜΜΕ για να μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις κάθε απόψεις”, πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι κάτι πήγε λάθος χθες, ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι “ακολουθεί σύσκεψη και θα ακούσω πώς έχουν τα γεγονότα και αν πήγε κάτι λάθος, θα διορθωθεί”.

Σε ερώτηση αν θα δώσει αυστηρές οδηγίες, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε “περισσότερο από αυστηρές οδηγίες. Για να είμαι σαφής”.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι διαμαρτυρόμενοι χθες εξαπέλυαν βρισιές και κατά του ιδίου του Προέδρου, ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι “δεν με ενδιαφέρουν οι βρισιές, δεν θα διωχθεί κανείς είτε διότι ύβρισε είτε διότι με επέκρινε είτε διότι είναι αντίθετος με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Δεν είναι ο στόχος η φίμωση. Ο στόχος είναι η πάταξη των παρανόμων, των αντιεξουσιαστών που έχουν την εντύπωση ότι μπορεί οποτεδήποτε να καταλύουν το κράτος. Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό”.

Με πληροφορίες από το philenews.com

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ