25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Λαυριώτες Μοναχοί στην εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο νησάκι Κυρά Παναγιά των Βορείων Σποράδων (βίντεο & φωτο)

Με μεγάλη λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φέτος στο νησάκι Κυρά Παναγιά των Βορείων Σποράδων η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Γεννήσεως της Θεοτόκου. Ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε πρωτοστατούντος του Ηγούμενου Ονουφρίου και των Λαυριωτών μοναχών Χαρίτων, Ιωάννη, Νικόδημο.

Πολλοί κάτοικοι-νησιώτες και επισκέπτες από την Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Αλμυρό, Βόλο, Χαλκιδική κατέφθασαν με διάφορα θαλάσσια μεταφορικά μέσα από το βράδυ της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου στο μοναστήρι.

Την Τετάρτη εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Ακολουθία της Μεγάλης Παράκλησης και το πρωί της Πέμπτης ο Όρθος, ο Μέγας Αγιασμός και η Θεία Λειτουργία κατά το Αγιορείτικο τυπικό. Ακολούθησε γεύμα από ντόπιο κατσίκι συνοδευόμενο από πατάτες, κρασί, σαλάτα και ζυμωτό καρβέλι ψωμί.


Το μοναστήρι είναι μετόχι της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας και όλο το νησί ανήκει στην Αγιορείτικη μονή από το 963 μ.Χ. όταν ο Όσιος Αθανάσιος ο Αγιορείτης το αγόρασε από Βυζαντινούς άρχοντες στην Κωνσταντινούπολη για να χρησιμοποιηθεί ως μετόχι του Αγίου Όρους και να προμηθεύει τα εκεί μοναστήρια με τρόφιμα.


Πολλοί επιχειρηματίες όπως ο Άρης Δερβένης του ξενοδοχείου «Skiathos palace», ο Φώτης Κοφινάς πήγαν με το φουσκωτό του Γιώργου Αγγελόπουλου από την Σκιάθο στο μοναστήρι με θαλασσοταραχή για να πάρουν ευλογία.

Επίσης ο Γιάννης Πρεβεζάνος (Δικηγόρος) με την οικογένεια του, Ηλίας και Ανδρέας Τσαγγάρης, ο Θωμάς Τιμαμόπουλος, Αθανάσιος Κουλούρης Αστυνομικός Υποδιευθυντής Τροχαίας Βόλου και πολλοί άλλοι.

Ο Ηγούμενος Ονούφριος ευχαρίστησε τον κόσμο και τους ευχήθηκε η Κυρά Παναγιά να τους προστατεύει και να τους οδηγεί… και πρώτα ο Θεός να ξαναέρθουν στην Χάρη της του χρόνου.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ