25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Κορωνοϊός: 2.794 κρούσματα και 6 νέοι θάνατοι σήμερα στην Ελλάδα – Στους 132 οι διασωληνωμένοι

Τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 είναι 2.794 σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 450.512 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες.
Παράλληλα, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 6, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.819 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 132 (65,2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 112 (ημερήσια μεταβολή +12%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 86 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Κλινικές λειτουργούν πάλι για περιστατικά COVID


Στο μεταξύ, εν μέσω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, η Μίνα Γκάγκα σημείωσε νωρίτερα ότι τα νοσοκομεία, κλινικές που είχαν αποχαρακτηριστεί, μετατρέπονται και πάλι σε νοσοκομεία COVID.
Η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σωτηρία» και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιέγραψε την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται.

Όπως σημείωσε, «η εικόνα από τους θαλάμους νοσηλείας είναι ότι κάποιοι από τους νοσηλευόμενους θα χρειαστούν ΜΕΘ. Στις εισαγωγές υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων που κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν ΜΕΘ, αλλά σε μικρότερο ποσοστό όρος σε σχέση με ηλικιωμένους, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών έχει πέσει στα 30-32 έτη».
Σημείωσε δε πως πολλοί από τους νέους σε ηλικία ασθενείς στέλνονται σπίτι καθώς δεν χρήζουν νοσηλείας, ενώ πρόσθεσε ότι από την μετάλλαξη Δέλτα, πλήττονται και τα παιδιά και ενώ αν αρρωστήσουν 10.000, μερικά θα χρειαστούν νοσοκομείο και κάποια άλλα ΜΕΘ.

Τοπικά lockdown μόνο για ανεμβολίαστους


Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, έκρινε πως αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι στο όριο και οι εξελίξεις επαφίενται στη δική μας συμπεριφορά.
Ωστόσο, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για νέο γενικό lockdown, στον αντίποδα, όμως, προανήγγειλε τοπικά lockdown μόνο για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.
«Αν βαθύνει η πανδημία, μέτρα τύπου γενικής καραντίνας δεν θα ληφθούν μόνο για έναν λόγο. Διότι πλέον υπάρχουν οι εμβολιασμένοι, τους οποίους δεν έχουμε δικαίωμα να περιορίσουμε. Ακόμα και στα τοπικά lockdown, θα ακολουθηθεί η ίδια αρχή. Οι εμβολιασμένοι δεν μπορούν να περιοριστούν, αφού δεν κινδυνεύουν» ξεκαθάρισε.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ