30.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Κορωνοϊός: 1.834 κρούσματα και 8 νέοι θάνατοι σήμερα στη χώρα – Στους 123 οι διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιουλίου τα νέα στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.
Ανακοίνωσε 1.834 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 8 νέους θανάτους.
Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 123 ασθενείς.

Από τα 1.834 νέα κρούσματα, 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 459.146 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 141 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.360 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.858 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 141 (ημερήσια μεταβολή +6.82%) με τον μέσο όρο εισαγωγών του επταημέρου να είναι 117 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

«Καμπανάκι» από Πελώνη για «μέτρα Μυκόνου» και σε άλλες περιοχές

Στο μεταξύ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, έστειλε σήμερα σαφές μήνυμα ότι τα μέτρα που πάρθηκαν για την Μύκονο, ενδεχομένως να εφαρμοστούν και σε άλλες περιοχές που παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου.
Ανέφερε χαρακτηριστικά πως η «πανδημία είναι δυναμική κατάσταση που παρακολουθούμε» και τα μέτρα που ισχύουν πλέον στη Μύκονο θα πρέπει να λειτουργήσουν ως «καμπανάκι για όσους δεν τηρούν τα μέτρα».

«Ελπίζω πως θα τηρούνται τα μέτρα και δεν θα χρειαστεί να παρέμβουμε», επισήμανε.
Ιδιαίτερα επιβαρυμένοι, όπως έχει γίνει γνωστό, είναι οι επιδημιολογικοί δείκτες σε ακόμη τέσσερα νησιά, την Ίο, την Πάρο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη (Ρέθυμνο και Ηράκλειο).
Ερωτηθείσα εάν υπάρχουν σκέψεις να επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι στα καταστήματα λιανικής από τον Σεπτέμβριο, η κα Πελώνη τόνισε πως «είμαστε στον Ιούλιο και αυτό που έχει σημασία είναι να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε».
Τόνισε δε πως ελπίζει ότι «θα μπούμε στο φθινόπωρο με ένα καλό ποσοστό και τα του φθινοπώρου, θα τα συζητήσουμε από το φθινόπωρο»”.
Σχετικά με το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην εστίαση, τη διασκέδαση και τον τουρισμό, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως οι ανακοινώσεις σχετικά με το ζήτημα έχουν γίνει και αφορούν δύο κατηγορίες εργαζομένων.
Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «προσβλέπουμε πως δεν θα χρειαστεί (σ.σ. επέκταση του μέτρου)», αλλά επέμεινε πως η πανδημία είναι δυναμική κατάσταση και όλα αξιολογούνται ανάλογα με τη στιγμή.

Μητσοτάκης: Έρχονται εμβολιασμοί και για τους άνω των 12


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Μεσσηνία, πως στην εμβολιαστική καμπάνια στη χώρα μας, αναμένεται να ενταχθούν το επόμενο διάστημα και οι ανήλικοι 12 ετών και άνω.

Συζητώντας με πολίτες στην περιοχή, ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα ανοίξει η πλατφόρμα και για ηλικίες από 12 ετών και πάνω ενώ συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών επί του ζητήματος.
Ξεκαθάρισε όμως πως ο εμβολιασμός στα παιδιά δεν είναι υποχρεωτικός, ενώ είπε πως οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση.
Την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ανηλίκων 15-17 ετών.
Τα ραντεβού αφορούν μόνο τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer και μπορεί να προγραμματιστεί από τους γονείς από τη σχετική πλατφόρμα με κωδικούς TAXISnet.
Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα με συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ