25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Κορωνοϊός σήμερα: 3.040 κρούσματα & 42 νέοι θάνατοι – Στους 333 οι διασωληνωμένοι

Νέο «άλμα» σημειώθηκε στα κρούσματα σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 3.040 νέες μολύνσεις και 42 νέους θανάτους.
Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 333 ασθενείς.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 636.596 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 134 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.178 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 333 (63.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.


To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 304 (91.29%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 29 (8.71%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 212 (ημερήσια μεταβολή +65.62%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 192 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

«Καμπανάκι» για τη Θεσσαλονίκη


Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις αρχές για την έξαρση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και σε γειτονικούς νομούς, με αποτέλεσμα το πρωί της Τετάρτης (22/09) να μεταβαίνει στην συμπρωτεύουσα, ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πλεύρης θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη για να ενημερωθεί για τα ζητήματα που υπάρχουν στις δημόσιες δομές υγείας των δύο ΥΠΕ που καλύπτουν τη Μακεδονία, ενώ αναμένεται να ενημερωθεί και για την πορεία της πανδημίας στη Βόρειο Ελλάδα που βρίσκεται «στο κόκκινο».
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).
Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, καταγράφονται εδώ και έναν μήνα αυξομειώσεις στο ιικό φορτίο των λυμάτων, με βάση τις μετρήσεις ειδικής ομάδας επιστημόνων του ΑΠΘ.

Μάλιστα, ο καθηγητής Χημείας, Θοδωρής Καραπάντσιος, είχε υπογραμμίσει πως υπάρχει το «φαινόμενο της ταλάντωσης».
«Αυτό το παιχνίδι των έντονων ταλαντώσεων το έχουμε εδώ και έναν μήνα που σημαίνει ότι είμαστε σε μια φάση που δεν έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση γιατί η κινητικότητα μεταβάλλεται από μέρα σε μέρα», ανέφερε ο καθηγητής προσθέτοντας ότι η κινητικότητα αυξανόταν με την επιστροφή των Θεσσαλονικέων από τις διακοπές, το άνοιγμα της 85ης ΔΕΘ, το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την επιστροφή των φοιτητών στην πόλη για το άνοιγμα των πανεπιστημίων.
Στις 17 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Καραπάντσιο, ο δείκτης μέτρησης του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης ήταν στο 30 ενώ υπογράμμισε πως «πάνω από το 100 υπάρχει ανησυχία, ενώ κάτω από το 10 είμαστε στη χαλάρωση».

Με πληροφορίες από το sputniknews.gr

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ