25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Κορωνοϊός σήμερα: 2.197 κρούσματα & 39 νέοι θάνατοι – Στους 375 οι διασωληνωμένοι

Σε 2.197 διαμορφώθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε σήμερα (11/09) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 39 νέοι θάνατοι.
Ακόμα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχεται σε 375. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τo 81,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 337 (89,87%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 38 (10,13%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.


Σημειώνεται, ακόμα, ότι οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 229.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 613.838, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.141 θάνατοι.

Αντίστροφη μέτρηση για σχολεία και μέτρα ανεμβολίαστων


Την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα περιορισμού για τους ανεμβολίαστους πολίτες, ενώ τις πόρτες τους ανοίγουν και τα σχολεία, προκειμένου να υποδεχτούν τους μαθητές.
Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται κρίσιμες, καθώς θα δείξουν το «αποτύπωμα» από το άνοιγμα των σχολείων στα κρούσματα.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων, καθώς το ποσοστό του ανήλικου πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί είναι χαμηλό.
Μιλώντας στο Sputnik, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επεσήμανε ότι «είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μεγαλύτερη καταγραφή κρουσμάτων» και μάλιστα από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, τόνισε ότι η απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η διασφάλιση της δια ζώσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και κάλεσε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους που είναι 12 ετών και άνω.

Με πληροφορίες από το sputniknews.gr

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ