25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Κορωνοϊός σήμερα: 2.046 κρούσματα & 33 νέοι θάνατοι – Στους 331 οι διασωληνωμένοι

Στα 2.046 διαμορφώθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 33 νέοι θάνατοι.
Επίσης, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 331.

Σε ό,τι αφορά τους διασωληνωμένους, η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 298 (90,03%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 33 (9,97%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.


Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.122 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 216.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 643.055, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.639 θάνατοι.

Ανησυχίες για τη Βόρεια Ελλάδα και φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων

Η ανησυχία των ειδικών επικεντρώνεται στη Βόρεια Ελλάδα, όπως κατέστη σαφές και κατά τη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.
Σημειωτέον ότι εισήλθαν σε μίνι lockdown η Καστοριά, η Ξάνθη και η Δράμα, ενώ τα μέτρα παραμένουν επίσης στις περιφερειακές ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας.
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου», κάνοντας ειδική μνεία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, όπου την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, όπως είπε η ίδια, την τελευταία εβδομάδα έχει σημειωθεί μέχρι και διπλασιασμός των κρουσμάτων στην Ξάνθη, τη στιγμή που στην Κοζάνη καταγράφεται αύξηση 60% στα κρούσματα και 40% στη Δράμα, στον Έβρο και στην Πιερία.
Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι παρατηρείται μία ηπιότερη, αλλά σαφής σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων.
Πάντως, η ίδια εμφανίστηκε καθησυχαστική σε σχέση με τα κρούσματα στα σχολεία, κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους, σημειώνοντας ότι η αύξηση 16% που σημειώθηκε, ήταν αναμενόμενη.

Σχετικά με τα τελευταία δεδομένα για την πορεία της πανδημίας, η κυρία Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για σταθεροποίηση, με τον συνολικό αριθμό των ενεργών κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα να υπολογίζονται σε 20.000. Επίσης, παρατηρείται αποκλιμάκωση του ΕΣΥ, με εξαίρεση τη Βόρεια Ελλάδα.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ