25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Καταδικάζει ο Νίκος Δένδιας την απόφαση για το άνοιγμα τμήματος των Βαρωσίων

«Ο Αττίλας κινήθηκε πάλι» επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφορικά με τις ανακοινώσεις που έκανε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων για το άνοιγμα τμήματος των Βαρωσίων στην Αμμόχωστο.
Ο Ερσίν Τατάρ, υπό το βλέμμα του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στα Κατεχόμενα, ανακοίνωσε πως ανοίγει το 3,5% της πόλης-φάντασμα των Βαρωσίων, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Κατά τη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως η «Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα, τα οποία θα ενταφιάσουν μία και καλή την προοπτική επανένωσης της Κύπρου».

«Καταδικάζουμε τις παράνομες τουρκικές ενέργειες» είπε και υπογράμμισε πως «καταπατούν με τον πιο βάρβαρο τρόπο τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, το διεθνές δίκαιο και αγνοούν επιδεικτικά τον ΟΗΕ».


Ξεκαθάρισε, παράλληλα, πως «εμείς θα συνεχίσουμε σταθερά τις κοινές προσπάθειες για να λυθεί το Κυπριακό στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας».

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα ο Νίκος Δένδιας είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του Γιαΐρ Λαπίντ.
Όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας μέσω Twitter, συζήτησαν σχετικά με την «επιθετικότητα και την απαράδεκτη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό».

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ