25.9 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Η προκλητική μαρτυρία φίλη της δράστριας με το βιτριόλι – Τα ερωτήματα για το πρόσωπο-συνεργό

Λίγες μέρες πριν αρχίσει η ακροαματική διαδικασία (30/9) για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλαιοσπύρου το Μάιο του 2020, έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκλητικές μαρτυρίες που επιχειρούν να βγάλουν… λάδι την κατηγορούμενη, Έφη Κακαράντζουλα, μέχρι και να δικαιολογήσουν την αποτρόπαιη πράξης της εις βάρος της Ιωάννας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπαμ», αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία φίλης της δράστριας, η οποία, αναφερόμενη στην επίθεση που δέχθηκε η Ιωάννα Παλαιοσπύρου, είπε: «Ποιος ξέρει τι μπορεί να της είχε κάνει αυτή για να τη φτάσει εκεί πέρα…»!

Μιλώντας για τη σχέση της με την κατηγορούμενη, η Α.Μ. είπε ότι «ήταν πάντα με το χαμόγελο. Έπαιρνε αρκετά χρήματα από τη δουλειά της και συζούσε με την αδελφή της. Τα τελευταία τρία χρόνια, δεν έχω γνωρίσει κανέναν σύντροφό της, ούτε μόνιμο, ούτε περιστασιακό. Δεν μιλούσε για τα προσωπικά της».

Από την πλευρά της, η αδελφή της 36χρονης Έφης είπε στην Αστυνομία ότι η κατηγορούμενη της είχε συστήσει μόνο έναν άνδρα, τον οποίο είχε φέρει στο σπίτι τους και με τον οποίο διατηρούσε δεσμό – σύμφωνα με τα λεγόμενά της, δεν ήταν ο 40χρονος Νώντας, το φερόμενο «μήλον της Έριδος», που έγινε η αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες, για την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η κατηγορούμενη έχει βρει ορισμένους μάρτυρες υπεράσπισης για να καταθέσουν υπέρ της στη δίκη. Πρόκειται για τρία άτομα από το εργασιακό και φιλικό της περιβάλλον, τα οποία θα αναφερθούν στον χαρακτήρα της, τις σπουδές της, την οικογενειακή της κατάσταση και την εργασία της.

Γνώριζαν όσα σχεδίαζε επί μήνες η δράστρια

Τρία άτομα φέρεται να γνώριζαν όσα σχεδίαζε επί μήνες η καθ’ ομολογία δράστρια της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Ένας εκ των τριών, έσπασε τη σιωπή του, μέσω του συνηγόρου του.

Όπως ισχυρίστηκε ο συνήγορος του 36χρονου άνδρα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, φοβήθηκε, γι’ αυτό και δεν αποκάλυψε τίποτα.

Και οι τρεις φέρεται να γνώριζαν όλες τις κινήσεις της κατηγορουμένης, μήνες πριν από την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας, καθώς η δράστρια τους ζητούσε πότε να παρακολουθήσουν την Ιωάννα και πότε να γίνουν η σκιά του 40χρονου Νώντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα φιλικό ζευγάρι της κατηγορουμένης και μία ακόμη φίλη της, γνώριζαν πολλούς μήνες πριν από την επίθεση, όλες τις κινήσεις της Έφης.

Τους είχε ζητήσει βοήθεια στις παρακολουθήσεις της, βοήθεια να βρει GPS και καυστικό υγρό ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λίγα λεπτά μετά την επίθεση τους είχε τηλεφωνήσει.

Ο ρόλος του 36χρονου και τα ερωτηματικά

«Ζητούσε πολλές φορές να παρακολουθήσει τον 40χρονο από την οικία του. Να παρακολουθήσει την κυρία Παλιοσπύρου. Ο ίδιος, βέβαια, επειδή είχε καταλάβει ότι υπήρχε μια εμμονική κατάσταση, προσπαθούσε συνεχώς να την αποφύγει, της έλεγε ότι ‘ναι’ πήγε, αλλά δεν είχε παρακολουθήσει ουσιαστικά», αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του 36χρονου φίλου τής Έφης, Αλέξανδρος Κούκιος.

Ο δικηγόρος του 36χρονου, το σπίτι του οποίου έγινε «φύλλο και φτερό» από τις Αρχές, όπως και τα κινητά αλλά και ο υπολογιστής του, αποκάλυψε ότι η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει βοήθεια για να βρει βιτριόλι.

Ωστόσο, ουδέποτε εκλήθη να καταθέσει ενώπιον των ανακριτικών αρχών, παρότι η πλευρά της Ιωάννας Παλαιοσπύρου, χωρίς να έχει κατανομάσει τον συγκεκριμένο άνδρα, έχει κάνει λόγο ανοιχτά για συνεργό ή συνεργούς της κατηγορουμένης, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά. Μάλιστα, ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, η κατηγορούμενη είχε συνεργό που τη βοηθούσε, πράγμα που αποδεικνύεται από την ενεργοποίηση του CPS, όταν η Έφη βρισκόταν σε άλλη περιοχή.

Ακόμα, όπως είπε ο κ. Κούκιος, η δράστρια, σε επικοινωνία της με τον 36χρονο, «ρώτησε από πού θα μπορούσαν να προμηθευτεί το συγκεκριμένο σκεύασμα». Ο ίδιος, σύμφωνα με το δικηγόρο του, δεν την ρώτησε τι το ήθελε. «Ίσα-ίσα, πάλι προσπάθησε να την αποφύγει εκείνος, λέγοντας ‘εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτά τα πράγματα’», ανέφερε ο κ. Κούκιος.

Ως προς το GPS στο αυτοκίνητο, ο δικηγόρος του 36χρονου δήλωσε: «Πράγματι, τον είχε ρωτήσει πώς θα μπορούσε να βρει κάποιο GPS, το οποίο να παρακολουθεί. Εκείνος πάλι προφασίστηκε κάποια δικαιολογία για να την αποφύγει».

«Μου ζήτησε να γίνω το άλλοθι της»

Και τις δύο φορές που αποπειράθηκε να επιτεθεί με βιτριόλι, η Έφη κάλεσε στο κινητό τον 36χρονο φίλο της και του ζήτησε να γίνει το άλλοθί της

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Κούκιος, ο 36χρονος «δυο ημέρες πριν γίνει η επίθεση με βιτριόλι, δέχτηκε μια κλήση από την κατηγορουμένη. Ακούει την Έφη να λέει ‘πες ότι είμαστε μαζί, πες ότι είμαστε μαζί’ και το κλείνει. Την επόμενη ημέρα, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο».

Απαντώντας στην ερώτηση, γιατί ο 36χρονος δεν πήγε στις Αρχές, ο κ. Κούκιος απάντησε: «Τρόμαξε και πανικοβλήθηκε, όχι μόνο επειδή θα μπορούσε να εμπλακεί, αλλά και όπως μου εκμυστηρεύτηκε ότι φοβήθηκε και για τη ζωή του».

Ο άνδρας αυτός γνώρισε την Έφη Κακαράντζουλα μέσω μιας φίλης της, με την οποία διατηρούσε δεσμό. Προσήχθη από την Αστυνομία στις αρχές του 2021 και εξετάσθηκε για να διαπιστωθεί αν εμπλεκόταν με την επίθεση εναντίον της Ιωάννας.

O 36χρονος, πάντως, σύμφωνα με το δικηγόρο του, έχει θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών και της Ιωάννας προκειμένου, όπως λέει, να εισφέρει όπως μπορεί στην υπόθεση.

Το φερόμενο «μήλον της έριδος»

Ο 40χρονος Νώντας, ο άνθρωπος που μετατράπηκε, εν αγνοία του όπως υποστηρίζει, σε «πέτρα του σκανδάλου», σύμφωνα με την «Μπαμ», είναι εξαφανισμένος από προσώπου γης.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας – που θα ξεκινήσει, ουσιαστικά, στις 30 του μήνα – δεν παρευρέθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Όπως αποκάλυψαν φίλοι του, δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, είναι κλεισμένος στον εαυτό του, έχει τύψεις και ενοχές.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, Δημήτρη Γκαρέβα, επιθυμία του είναι να απεμπλακεί από την υπόθεση, καθώς «δεν καταλαβαίνει πώς βρέθηκε μπλεγμένος», αφού δεν είχε συμβεί τίποτα ανάμεσα στον ίδιο και την Ιωάννα. «Είχαν ανταλλάξει τυπικά μηνύματα, μετά το αίτημα φιλίας (σ.σ. στα social media) τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2019. Ο ίδιος δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι έχει προκληθεί αυτή η διαδικασία. Βρίσκεται σε μια κατάσταση ψυχολογικού σοκ. Βλέπει την προσωπική του ζωή να παίρνει μια απίστευτη δημοσιότητα. Μάλιστα, άλλαξε σπίτι και δεν μπορεί ακόμα να διανοηθεί τι έχει συμβεί».

Ο δικηγόρος του 40χρονου, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον πελάτη του, ως θύμα: «Νιώθει διωκόμενος και θύμα της υπόθεσης. Είναι το δεύτερο θύμα μετά την Ιωάννα, καθώς έχει βρεθεί σε αυτόν τον κυκεώνα».

Γιατί η Ιωάννα θα κινηθεί νομικά κατά του 40χρονου

Νομικά ετοιμάζεται να κινηθεί η Ιωάννα Παλαιοσπύρου για όσα ακούστηκαν από τον συνήγορο του 40χρονου, ο οποίος φέρεται να ήταν η αιτία της εμμονής της κατηγορουμένης.

Ο άνδρας άφησε υπόνοιες ότι υπάρχει άλλο πρόσωπο και πως καμία από τις δύο πλευρές, ούτε της Ιωάννας, ούτε της κατηγορουμένης, δεν έχει αποκαλύψει όλη την αλήθεια.

«Η Ιωάννα, με τον συγκεκριμένο, είπε ότι θα κινηθεί και νομικά – δεν υπάρχει τίποτα παραπέρα. Η Ιωάννα δεν ξέρει κανέναν, δεν τον γνωρίζει ούτε τον συγκεκριμένο» είπε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας.

«Ένα αίτημα φιλίας δέχθηκε και με βάση όλη τη δικογραφία, ο συγκεκριμένος, η υποτιθέμενη δηλαδή αυτή σχέση της κατηγορούμενης, ήταν η αιτία που την ώθησε σε αυτή την ενέργεια. Δεν μπορώ να καταλάβω όλο αυτό γιατί γίνεται, προφανώς για κάποια λεπτά δημοσιότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας.

40χρονος: «Γιατί δεν αναφέρει καμία πλευρά την αληθινή αιτία;»

«Επιθυμία του εντολέα μου είναι να μη κάνουμε καμία δήλωση, να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή η υπόθεση και να απεμπλακεί το όνομά του», δήλωσε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» του MEGA ο δικηγόρος του 40χρονου, Δημ. Γκαβέρας.

«Ο εντολέας μου δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ιστορία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και στη διαδικασία αυτή όλα θα βγουν στο φως», προσέθεσε.

«Θα αποκαλυφθεί τι πραγματικά έχει συμβεί, ποια είναι η πραγματική αιτία και το πραγματικό πρόσωπο στην υπόθεση αυτή», ισχυρίστηκε ο κ. Γκαβέρας, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν αναφέρει καμία από τις δύο πλευρές την αληθινή αιτία ή την αφορμή; Δεν μπορεί να έγινε όλο αυτό χωρίς σπουδαίο λόγο».

«Ποιος είναι άραγε αυτός; Θα αποκαλυφθεί στην ακροαματική διαδικασία;», συνέχισε ο νομικός εκπρόσωπος του 40χρονου, ο οποίος, κατέληξε λέγοντας πως «ο εντολέας μου δεν έχει λάβει κλήση να καταθέσει ως μάρτυρας. Αν αυτό συνέβαινε, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να καταθέσει».

Ωστόσο, μετά την οργισμένη αντίδραση της πλευράς της Ιωάννας Παλαιοσπύρου και το γενικότερο σάλο που προκλήθηκε από τα λεγόμενά του, ο δικηγόρος του 40χρονου, Δημήτρης Γκαβέρας, έκανε λόγο για «παραποίηση των δηλώσεών του», ισχυριζόμενος αρχικά τα εξής:

«Πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν δηλώσεις που αφορούν την Ιωάννα και το ήθος της. Αν είναι δυνατόν. Τους εξήγησα ότι εγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο».

Για να προσθέσει, τελικά, τα ακόλουθα: «Δεν παραποιήσατε τα λόγια μου. Απλά, εγώ δεν έκανα καμία δήλωση που να αφορά την Ιωάννα ή το ήθος της»…

Με πληροφορίες από το in.gr

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ