25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκαν με πέτρες σε φοιτητές – Αναφορές για 2 τραυματίες

Επεισόδια σημειώθηκαν σε διαμαρτυρία φοιτητών, έξω από το 1ο-2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων έξω από τα σχολεία, ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από το κτίριο και επιτέθηκε σε διαδηλωτές.

Πέταξαν πέτρες, όπως και διάφορα άλλα αντικείμενα και πυρσούς, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.

Επίσης, χτύπησαν με κοντάρια φοιτητές και δύο από αυτούς φαίνεται να έχουν τραύματα στο κεφάλι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, οι δράστες είχαν και σουγιά.

Νωρίτερα σήμερα, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αντιφασιστικό μήνυμα και καταγγέλλοντας επίθεση ακροδεξιών ενάντια σε φοιτητές.
Η εν λόγω επίθεση φαίνεται πως σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε φοιτητές που μοίραζαν φυλλάδια για την αντιφασιστική κινητοποίηση για τον Παύλο Φύσσα.

«Έχουμε έρθει σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι γιατί συμφοιτητές μας, μέλη φοιτητικών συλλόγων το προηγούμενο διάστημα δέχτηκαν φασιστική επίθεση έξω από το σχολείο, μοιράζοντας τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων κι εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε αυτά τα παιδιά. Δεν τους αφήνουμε απροστάτευτους. Κι έτσι οκτώ χρόνια μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, οι φασίστες ακόμα συνεχίζουν να βγαίνουν από το καβούκι τους», αναφέρει στο thesstoday.gr, μέλος του συλλόγου φοιτητών αρχιτεκτονικής.

Όπως προσθέτει, «ήρθαμε να δώσουμε ένα στίγμα ότι οι φασίστες δεν χωράνε στα σχολεία, ούτε στις σχολές μας, ούτε στις γειτονιές μας».

Με πληροφορίες από το thesstoday.gr

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ