25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δραματική έκκληση από τους ειδικούς: Εμβολιασμός αλλιώς έρχεται δύσκολος χειμώνας

Η Ματίνα Παγώνη και ο Νίκος Καπραβέλος εξέφρασε την ανησυχία τους για την πορεία της πανδημίας και κάλεσαν τους πολίτες να εμβολιαστούν.
Ακόμη μία δραματική έκκληση έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πριν αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κα Παγώνη προειδοποίησε πως σε περίπτωση που δεν φτάσουμε στον στόχο του εμβολιασμού του 80% του πληθυσμού, έρχεται ένα «μεγάλο φθινόπωρο» και ένας «δύσκολος χειμώνας».
Εκτίμησε πως ένα 8% με 10% εξ αυτών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, δεν πρόκειται να το κάνουν, αλλά σημείωσε πως όλοι οι άλλοι είναι προβληματισμένοι και φοβισμένοι πολίτες.

«Φταίμε κι εμείς λίγο» είπε και εξήγησε πως το προηγούμενο διάστημα η συζήτηση είχε επικεντρωθεί στις επιπλοκές από ένα εμβόλιο παρά στις επιπλοκές που προκαλεί η νόσος στα όργανα όσων κολλάνε.


Η πλειοψηφία των εμβολιασμένων νοσούν με απλά συμπτώματα, διαβεβαίωσε, αλλά είπε πως «το να νοσήσεις δεν είναι καλό» καθώς δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά στον οργανισμό η νόσος.

Η ίδια αναφέρθηκε και στην περίπτωση που υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος, αλλά μολύνθηκε από τον ιό.
«Ο κ. Γεωργιάδης μου είπε ότι “προβληματίζομαι πως θα ήμουν αν δεν είχα κάνει το εμβόλιο με όλα αυτά που περνάω αυτή τη στιγμή”. Γιατί δεν είναι μόνο με απλά συμπτώματα. Πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές και μου το είπε και ο ίδιος» σημείωσε η κα Παγώνη.


Η μεγάλη διαφορά του δεύτερου και τρίτου κύματος

Στο ίδιο μέσο μίλησε και ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ο οποίος έκανε λόγο για ένα «εκρηκτικό μείγμα» που δημιουργείται από τη μετάλλαξη Δέλτα και την κινητικότητα του Αυγούστου.

Εμφανίστηκε ανήσυχος για το τι θα προκαλέσει αυτό το μείγμα στο σύστημα Υγείας εάν δεν ληφθούν μέτρα και κάλεσε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως του εάν έχουν κάνει το εμβόλιο ή όχι, να φορούν τη μάσκα τους.
Ξεκαθάρισε πως ο εμβολιασμός είναι το μεγαλύτερο όπλο κατά της πανδημίας και εξήγησε, καταλήγοντας, πως «η μεγάλη διαφορά του δεύτερου και του τρίτου κύματος είναι ότι κανείς δεν νοσηλεύτηκε στις μονάδες μας εμβολιασμένος. Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Καταλαβαίνω τις επιφυλάξεις. Δεν είναι αρνητές».

Με πληροφορίες από το sputniknews.gr

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ