30.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Διεθνή ΜΜΕ για Αντετοκούνμπο: Μιλά πιο πολύ σαν Έλληνας φιλόσοφος παρά σαν σταρ του NBA

Οι Μπακς βρίσκονταν πίσω 2-0 από τους Σανς στους τελικούς του ΝΒΑ και έχουν καταφέρει να ισοφαρίσουν τη σειρά κυνηγώντας την απόλυτη ανατροπή, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να διαδραματίζει κομβικό ρόλο.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο πρωταγωνιστής των Μπακς στους τελικούς του NBA με τη γαλλική France24 να του πλέκει το εγκώμιο για την ταπεινότητα και τον ηγετικό του χαρακτήρα.
Ειδικότερα, το γαλλικό μέσο αναφέρει πως ο Greek Freak μίλησε περισσότερο σαν Έλληνας φιλόσοφος παρά σαν αστέρας του ΝΒΑ την Παρασκευή και η σοφία του μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στα «Ελάφια» για να κατακτήσουν τους τελικούς κόντρα στους Φοίνιξ Σανς.
«Νιώθω πως πρέπει να ζεις το παρόν και να απολαμβάνεις τη στιγμή στο έπακρο. Μόλις αρχίσεις να σκέφτεσαι για το μέλλον, τι θα συμβεί, θα χάσεις τα ενδιάμεσα» δήλωσε ο δύο φορές MVP.

Ο Γιάννης, σύμφωνα με τη France24, επέλεξε να μένει ταπεινός και τα λόγια του διαθέτουν μια σύγχρονη συμβουλευτική διάσταση, όπως είχαν τα αποφθέγματα κλασσικών Ελλήνων φιλοσόφων, μεταξύ των οποίων ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας ή ο Αριστοτέλης.

«Από την εμπειρία μου, όταν σκέφτομαι, πως ”ω, ναι, το έκανα, είμαι τόσο υπέροχος”… συνήθως τις επόμενες μέρες θα παίζεις χάλια. Κατάλαβα πως όταν εστιάζεις στο παρελθόν, εκεί μιλάει το Εγώ σου. Όταν επικεντρώνεσαι στο μέλλον, εκεί βρίσκεται η περηφάνια μου» υπογραμμίζει.
«Προσπαθώ να επικεντρωθώ στη στιγμή, στο παρόν. Αυτό σημαίνει ταπεινότητα. Δεν έχω καμία προσδοκία. Πηγαίνω εκεί έξω, απολαμβάνοντας το παιχνίδι, ανταγωνιζόμενος σε ένα υψηλό επίπεδο. Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης μου. Έχω προσπαθήσει πολύ οπότε δεν πρόκειται να σταματήσω» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στις δύο 40άρες που έριξε στους τελικούς αλλά και την τάπα στον ΝτεΆντρε Έιτον ένα λεπτό πριν τη λήξη του ματς, ο Γιάννης εκτίμησε την στιγμή, ωστόσο τονίζει πως προχωρά παρακάτω,
«Πρέπει να συνεχίσω να κερδίζω παιχνίδια. Πρέπει να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Πρέπει να συνεχίσω να βρίσκω τρόπους για να βοηθήσω την ομάδα μου να παίζει καλά» σημειώνει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να πηγαίνεις βήμα – βήμα, βάζοντας μικρούς στόχους κάθε μέρα και για τον ίδιο λειτουργεί.
«Απολαμβάνω τη ζωή μου. Μου αρέσει ο χρόνος με την οικογένειά μου. Μπορεί να μην λειτουργεί για όλους. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να σκέφτονται διαφορετικά» σημειώνει και τονίζει πως στόχος της ομάδας του είναι να παίξουν καλό μπάσκετ και το αποτέλεσμα δεν αποκλείεται να έρθει.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ