25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δημοσκόπηση: 11,1% η ΝΔ μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – 51% θεωρεί ότι η χώρα πάει σε λανθασμένη κατεύθυνση

Ένας στους δύο πολίτες θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση, την ώρα που παγιώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA.
Συγκεκριμένα, το 51% θεωρεί ότι η χώρα πάει σε λανθασμένη κατεύθυνση, το 38% στη σωστή και το 8% ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Οι εντυπώσεις για το έργο της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό είναι μοιρασμένες: μάλλον αρνητικές λέει το 53% των ερωτώμενων και μάλλον θετικές το 42%.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου και στη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, αν και σημειώνει απώλειες, το κυβερνών κόμμα παραμένει πρώτο με 30,8% με τη διαφορά από το κόμμα της Κουμουνδούρου να φτάνει το 11,1% στην πρόθεση ψήφου και 15,2% στην εκτίμηση ψήφου.


Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 30,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,7%, το ΚΙΝΑΛ 6%. Ενισχυμένο είναι το ΚΚΕ 5,1%, ενώ Άλμα πραγματοποιεί το ΜέΡΑ25 που ανεβαίνει πέμπτο με 4,1% στην πρόθεση ψήφου. Η Ελληνική Λύση περιορίζεται στο 4% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει 12,7%.
Αντίστοιχα, στην εκτίμηση ψήφου – η οποία περιλαμβάνει και την αναγωγή των αναποφάσιστων – η ΝΔ φτάνει το 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 25,8%, το ΚΚΕ το 6,8%, το ΜέΡΑ25 5,5% και η Ελληνική Λύση το 5,3%.

Αξιολόγηση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης και καταλληλότερος πρωθυπουργός
Η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά από τους τέσσερις στους δέκα (39%) ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση περιορίζεται στο 14%, με τη διαφορά να είναι στις 25 μονάδες. Αρνητικά αξιολογεί την κυβέρνηση το 54% και τον ΣΥΡΙΖΑ το 73%
Στη δε αξιολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού το 43% τον κρίνει θετικά και το 50% αρνητικά. Αντίστοιχα, το 19% τον κρίνει θετικά τον Αλέξη Τσίπρα και το 71% να λέει αρνητικά.
Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό», το 38% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η επιλογή «κανένας» κερδίζει το 30%, ενώ ο κ. Τσίπρας κινείται σχεδόν σταθερά στο 16%. Διαπιστώνεται ότι ο αρχηγός της ΝΔ υπερέχει με υπερδιπλάσια διαφορά από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόσφατος ανασχηματισμός δεν φαίνεται ότι εντυπωσίασε τους πολίτες αφού το 50% δήλωσε ότι έχει ουδέτερη άποψη για το νέο κυβερνητικό σχήμα. Το 10% δήλωσε θετική άποψη και το 35% αρνητική.
Όσον αφορά στην πρόθεση του εμβολιασμού, το 75% δηλώνει πως έχει εμβολιαστεί και 3% έχει νοσήσει. Αντίθετα, το 11% δηλώνει ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο και 4% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Δείτε την δημοσκόπηση της Metron Analysis

svg%3E
svg%3E
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ