30.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που «χτυπούσε» ΑΤΜ – Ανάμεσά τους και 26χρονος τράπερ

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των μελών της σπείρας που «ξάφριζε» ΑΤΜ ανατινάζοντάς τα, έδωσε η Αστυνομία. Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους πέντε συλληφθέντες της σπείρας, η οποία είχε καταφέρει να αποκομίσει λεία ύψους περίπου 1.000.000 ευρώ, βρίσκεται και γνωστός τράπερ.

Δείτε τον 26χρονο τράπερ και τους συνεργούς του ΕΔΩ.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία εξάρθρωσε τη Δευτέρα (26/07) συμμορία, η οποία είχε ανατινάξει 27 ΑΤΜ σε Αττική και σε κοντινούς νομούς, χρησιμοποιώντας εύφλεκτα αέρια (μέθοδος PLOFKRAAK) και εκρηκτικές ύλες, με λεία περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Μέλος της είναι και 26χρονος τράπερ, ο οποίος σε βίντεο που ανέβαζε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media έκανε επίδειξη του πλούτου του και της χλιδάτης ζωής του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και το πιστόλι που κρατούσε σε ένα από αυτά, αλλά και το πολυτελές αυτοκίνητο που αγόρασε τον τελευταίο χρόνο για το οποίο, όπως εικάζει το τμήμα Διαρρηκτών, ενδέχεται να πλήρωσε με κλεμμένα χρήματα από τα ΑΤΜ.
Παράλληλα, ο 26χρονος ανέβαζε και φωτογραφίες του με κουκούλες full face, οι οποίες δεν αποκλείεται να ήταν αυτές που φορούσε στις ληστείες.
Σε άλλες φωτογραφίες κρατά επίσης δύο πιστόλια.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως μέλη της σπείρας του 26χρονου δεν είχαν διστάσει να πυροβολήσουν με καλάσνικοφ ακόμα και εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ τον περασμένο Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Ο τρόπος δράσης (modus operandi) και η μεθοδολογία των δραστών, «μαρτυρά» άτομα με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στις εκρήξεις και προσεκτική επιλογή του τόπου και του χρόνου των «χτυπημάτων» τους που γίνονταν συνήθως τις πρώτες πρωινές ώρες ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί.

Εντόπιζαν έτσι Αυτόματες Ταμειολογικές Μηχανές υποκαταστημάτων τραπεζών, οι οποίες ήταν εγκατεστημένες είτε σε σούπερ μάρκετ, είτε σε εξωτερικούς χώρους, και τις ανατίναζαν με χρήση εύφλεκτων υλικών και εκρηκτικών υλών. Ακολούθως, αφαιρούσαν ολόκληρες τις κασετίνες ή τα χρήματα που περιείχαν και διέφευγαν με κλεμμένα οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, τα οποία εγκατέλειπαν και τα πυρπολούσαν. Κάποιες πάλι φορές χρησιμοποιούσαν πλαστές πινακίδες. Επίσης έπαιρναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες (full face, κουκούλες από μπλούζες φούτερ, μαντίλια και κουκούλες των μπουφάν τους), ενώ φορούσαν γάντια και μακρυμάνικες μπλούζες ή μπουφάν, προκειμένου να μην αφήνουν ίχνη.

Από τις έρευνες σε οικίες χώρους και οχήματα βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

πιστόλι

περίστροφο

αεροβόλο πιστόλι

ξύλινο ομοίωμα πυροβόλου όπλου

πλήθος από γεμιστήρες και φυσίγγια

πλήθος από σουγιάδες και μαχαίρια

μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος

αστυνομική ράβδος

πυροκροτητής

σπρέι πιπεριού

εκρηκτική ύλη – ζελατοδυναμίτιδα, συνολικού βάρους -604- γραμμαρίων

άγνωστη χημική ουσία

προφανώς εκρηκτική ύλη, σε μορφή σκόνης συνολικού μικτού βάρους -168- γραμμαρίων

πλήθος από εργαλεία που χρησιμοποιούνται για διαρρήξεις-εκρήξεις ΑΤΜ

πλήθος ενδυμάτων που φορούσαν κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων των Α.Τ.Μ.,

το χρηματικό ποσό των -6.705- ευρώ και -1.160- λιρών Αγγλίας,

πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM

πλήθος κλειδιών,

πλήθος πλαστικών μερών (θραύσματα) κασετίνων A.T.M.

συσκευή εντοπισμού GPS ,

μικροποσότητα φυτικής κάνναβης

-6- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Εξιχνιάσθηκαν 27 περιπτώσεις εκρήξεων ΑΤΜ εκ των οποίων:22 στην Αττική 2 στην Φθιώτιδα 1 στη Βοιωτία 1 στην Αργολίδα 1 στην Αχαΐα και 9 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ