30.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό και εστίαση – Αναμένεται διάγγελμα από τον Πρωθυπουργό

Σε ανακοινώσεις θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των εσωτερικών χώρων εστίασης.
Ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έδωσε την παραπάνω είδηση, ενώ σημείωσε πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν έως και αύριο και θα αφορούν συγκεκριμένες ομάδες.


Όταν της ζητήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες επί του ζητήματος, τόνισε πως θα πρέπει να επιδείξουμε υπομονή μέχρι τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται πως από το πρωί ο πρωθυπουργός είχε μαραθώνιο συσκέψεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και ειδικούς, καθώς εντείνεται η ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα.

Τα σενάρια για εμβολιασμούς και εστίαση


Το μόνο σίγουρο όσον αφορά στον εμβολιασμό, είναι ότι θα γίνει υποχρεωτικός για γηροκομεία και υγειονομικούς. Είναι πολλές οι κυβερνητικές φωνές που το επιβεβαιώνουν, άλλωστε.
Την ίδια ώρα, όμως, συγκλίνουσες πηγές αναφέρουν πως ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός και για αθλητές (επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σωματείων), ένστολους όπως και εκπαιδευτικούς.
Η κα Πελώνη ρωτήθηκε δύο φορές σχετικά με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, και στις δύο περιπτώσεις, όμως, τόνισε πως όλα θα ξεκαθαρίσουν στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.
Όσον αφορά στην εστίαση, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν στο τραπέζι τρία διαφορετικά σενάρια όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας των εσωτερικών τους χώρων.
Το πρώτο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θέλει να δίνεται μία παράταση λίγων ημερών και να μην γίνει το άνοιγμά τους από την 15η Ιουλίου. Το δεύτερο ορίζει το άνοιγμά τους από αυτή την ημερομηνία, αλλά μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Το τρίτο, τέλος, σενάριο, είναι να πάμε σε άνοιγμά τους σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν ήδη γίνει για αμιγείς και μεικτούς χώρους.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ