25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκτακτο δελτίου καιρού: Καταιγίδες και χαλάζι μετά τον καύσωνα – Από την Παρασκευή το σκηνικό αλλάζει

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού προειδοποιώντας για μεταβολή του καιρού αναμένεται αύριο Παρασκευή, όταν και λήγει το σφοδρό κύμα καύσωνα που έπληξε τη χώρα μας.
Από την Παρασκευή το σκηνικό αλλάζει άρδην, και έρχονται ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και ενισχύονται οι άνεμοι.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία


Όπως ενημερώνει η ΕΜΥ, θα υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, με τα θερμόμετρα να μην ξεπερνούν τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, στα πελάγη και τα νησιά όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές θα πνέουν ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι, ενώ από το απόγευμα της ίδιας μέρας στη βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς.
Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, που ενδέχεται να συνοδευτούν και από χαλάζι. Τα φαινόμενα θα καταγραφούν από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις βραδινές ώρες.

Νέο κύμα καύσωνα από τη Δευτέρα


Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
Ωστόσο, από τη Δεύτερα και έως την Τετάρτη θα έχουμε νέα άνοδο στις θερμοκρασίες με τις υψηλότερες τιμές να είναι 40 με 42 βαθμούς.
Από την Πέμπτη θα έχουμε νέα πτώση των θερμοκρασιών.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ