25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Σοκάρει η απολογία του δολοφόνου – «Με κορόιδευε, θόλωσα, κλείδωσε το μυαλό μου»

Σκότωσε τη Γαρυφαλλιά γιατί τον «κορόιδευε» υποστήριξε ο 30χρονος που δολοφόνησε την 26χρονη φίλη του στη Φολέγανδρο, κατά τη διάρκεια τη απολογίας του. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της νεαρής κοπέλας αναφέρθηκε στις στιγμές πριν την ξυλοκοπήσει υποστηρίζοντας στον ανακριτή πως διαπληκτίστηκαν γιατί η 26χρονη δεν παρακολουθούσε τη διαδρομή στον χάρτη.

Ακολουθεί ο διάλογος μεταξύ ανακριτή και 30χρονου:

Ανακριτής: Πώς και για ποιο λόγο διαπληκτιστήκατε;

Κατηγορούμενος: Τη συγκεκριμένη φορά ο λόγος ήταν ότι δεν παρακολουθούσε πώς θα πάμε στο μέρος που πηγαίναμε να φάμε. Πηγαίναμε από άλλο δρόμο και μετά ξαναγυρίσαμε πίσω.

Ανακριτής: Το αμάξι σας έφυγε ή το ρίξατε εσείς εκεί;

Απάντηση: Μου έφυγε, ήμασταν στο κέντρο του δρόμου και έπρεπε να κάνω στροφή και ενώ διαπληκτιζόμασταν, το αμάξι έφυγε από τον δρόμο. Προσέκρουσε σε πέτρες.

Ανακριτής: Ο διαπληκτισμός τι μορφή είχε;

Απάντηση: Υπήρχε έντονη λογομαχία. Δεν θυμάμαι συγκεκριμένα. Εγώ της είπα ότι αυτό με τον χάρτη έχει γίνει πολλές φορές. Αυτή έλεγε ότι δεν πειράζει πάμε από άλλο δρόμο, αν σε ενοχλεί τόσο πολύ αυτοκτόνα.

Ανακριτής: Δεν υπήρχαν ύβρεις, προσβολές ή σωματική βία;

Απάντηση: Όχι.

Ανακριτής: Είχατε λογομαχήσει ξανά προηγουμένως;

Απάντηση: Είχαν γίνει διάφοροι διάλογοι, άλλες φορές πιο έντονοι. Μου έλεγε ότι έχουμε έρθει διακοπές μαζί και δεν περνάμε καλά. Είχα προτείνει εγώ να κλείσουμε εισιτήρια να γυρίσουμε πίσω αφού δεν περνούσαμε καλά, αλλά η Γαρυφαλλιά επέμενε να μείνουμε. Ο ίδιος περιέγραψε το τι έκαναν την ημέρα του εγκλήματος, λέγοντας πως πήγαν για μπάνιο στη Λυγαριά και πως δεν έκαναν μπάνιο στο σημείο που έγινε το συμβάν και βρέθηκε το αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως ο ίδιος ήθελε να πάνε για φαγητό, αλλά χάθηκαν και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στον χωματόδρομο με κατεύθυνση από τον Άγιο Γεώργιο προς τη Λυγαριά και τότε κοντά στην παραλία της Λυγαριάς έγινε το συμβάν.


Ανακριτής: Μέχρι τότε ήταν όλα καλά;


Απάντηση: Δεν είχαμε καλή επικοινωνία, δεν περνούσαμε καλά. Καθίσαμε για μπάνιο περίπου 1 ώρα και αποφασίσαμε μαζί να φύγουμε να πάμε κάπου να φάμε.

Ανακριτής: Τον χάρτη τον είχε η Γαρυφαλλιά;

Απάντηση: Ουσιαστικά είχαμε το gps του κινητού της.


Μεταξύ των δικαιολογιών που επιχείρησε να προβάλει ο κατηγορούμενος ήταν πως το θύμα δεν τον σεβόταν, με τον ανακριτή να προχωρά σε σχετική ερώτηση ζητώντας διευκρινίσεις.

«Υπάρχουν κάποια γεγονότα αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να το αναφέρω. Με ενέπαιζε παριστάνοντας πως πήγε να πάρει τσιγάρα και πήγαινε αλλού και μετά γέλαγε. Το βασικό ήταν ότι υπήρχε αυτό έντονα στο νησί. Με οδηγούσε και εμένα σε λάθος κατευθύνσεις, καταλήγαμε σε χωματόδρομο και μετά με κορόιδευε. Ήταν μια επανειλημμένη συμπεριφορά και ήταν τόσο έντονο που μου χαλούσε την καλή διάθεση που είχα στην αρχή. Το έκανε εδώ και 5-6 μήνες. Παρόμοια συμπεριφορά αλλά όχι συνεχόμενα, κάποιες φορές. Προσπαθούσε να με εκθέσει είτε όταν ήμασταν μόνοι μας είτε με παρέα. Εγώ είχα πει αρκετές φορές να σταματήσουμε να βρισκόμαστε γι’ αυτόν τον λόγο, αλλά εκείνη επέμενε να συνεχίσουμε. Για κάποια θέματα είχαμε βρει λύσεις, σε αλλά σημεία έκανε τα ίδια».

Κατόπιν επανήλθε στην ώρα της δολοφονίας λέγοντας πως η κοπέλα βγήκε από το αμάξι επειδή φοβήθηκε γιατί βγήκαν από τον δρόμο και πως φώναξε μια φορά, όπως υποστήριξε ο ίδιος, “βοήθεια”.

«Εκείνη τη στιγμή θόλωσα, κλείδωσε το μυαλό μου. Εγώ κατάλαβα ότι φωνάζει για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ φταίω σε κάτι και να με εκθέσει για άλλη μία φορά. Είχαμε τσακωμό μπροστά στο αμάξι. Το αμάξι δεν το έβαλα σε λειτουργία. Δεν θυμάμαι πόσα μέτρα απέχει το αμάξι από το χείλος του γκρεμού».

Ανακριτής: Τι έγινε ακριβώς;

Απάντηση: Μόνο μία ένταση θυμάμαι.

Ανακριτής: Σας χτύπησε;

Απάντηση: Όχι.

Ανακριτής: Τη χτυπήσατε;

Απάντηση: Όχι.

Ανακριτής: Την ακουμπήσατε;

Απάντηση: Όχι.

Ανακριτής: Τι θυμάστε;

Απάντηση: Την έσπρωξα. Δεν θυμάμαι πόσες φορές την έσπρωξα.

Ανακριτής: Προς τα πού τη σπρώξατε;

Απάντηση: Νομίζω προς τον γκρεμό. Δεν είχε παραλία.

Ανακριτής: Έπεσε στον γκρεμό;

Απάντηση: Την έσπρωξα και έπεσε, κι αυτό που θυμάμαι εγώ ήταν ότι ήταν στο νερό. Δεν την είδα να χτυπάει στα βράχια.

Ανακριτής: Την είδατε να πέφτει;

Απάντηση: Δεν είδα πώς κατέληξε μέσα στο νερό. Εγώ κατέβηκα κάτω και ήταν μέσα στο νερό. Δεν θυμάμαι αν είχε αίματα. Ίσως είχε στο πρόσωπο αίμα. Δεν θυμάμαι σε ποιο σημείο του προσώπου. Δεν θυμάμαι τι φορούσε. Όταν την είδα, ήταν σαν να συντονίστηκα. Μπήκα στο νερό την έβγαλα έξω και προσπάθησα να της κάνω τεχνητές αναπνοές. Δεν γνωρίζω την τεχνική. Την τράβηξα με τα χέρια. Ήταν βαθιά εκεί. Δεν γνωρίζω πώς βρέθηκε το φόρεμα και τα σανδάλια δίπλα στο σημείο που ανασύρθηκε η Γαρυφαλλιά. Ούτε τα σκουλαρίκια και το κολιέ. Δεν υπήρχε κάποια πάλη. Όταν έκανα τεχνητές αναπνοές δεν αντιδρούσε, στην αρχή έβγαλε κάτι απ’ το στόμα της σαν αφρό και μετά δεν έκανε κίνηση. Δεν ανέπνεε. Πήρα σφυγμό, αλλά δεν αντελήφθην σφυγμό. Δεν άκουσα τη φωνή της και δεν θυμάμαι αν είχε ανοιχτά τα μάτια. Θυμάμαι μόνο ότι τα χείλη της ήταν μελανιασμένα.

Ερωτηθείς γιατί δεν κάλεσε σε βοήθεια, ο κατηγορούμενος είπε πως τα έχασε με αποτέλεσμα να μην ξέρει τι να κάνει.

Στη συνέχεια, περιγράφει πως έφυγε από την αντίθετη κατεύθυνση κολυμπώντας για αρκετή ώρα και βγήκε σε βράχια.
Ο ίδιος αναφέρει πως θυμάται να ρίχνει την τσάντα του στη θάλασσα και πως το βράδυ κοιμήθηκε στον λόφο.
«Γι’ αυτό που συνέβη σίγουρα δεν ήμουν ο εαυτός μου. Πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτό που συνέβη και μακάρι να είχαν έρθει τα πράγματα αλλιώς» ανέφερε.
Ο 30χρονος υποστήριξε πως αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα από το 2014 και πως έχει πάει σε ψυχίατρο και έχει εξεταστεί σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.

«Ακολούθως το 2020 εκδήλωσα ψυχιατρικό επεισόδιο στο χώρο εργασίας μου και συγκεκριμένα κρίσεις πανικού, έντονο άγχος και παραισθήσεις. Έτσι εξεταστικά από ιδιώτη ψυχίατρο συνοδευόμενος από τους γονείς μου, στην οποία έκανα συνεδρίες επί τέσσερις μήνες και μου χορήγησε το φάρμακο … το οποίο όμως διέκοψα αυθαίρετα ύστερα από 5-6 μήνες» υποστηρίζει στην απολογία του.
Στη συνέχεια ανέφερε πως τελευταία φορά πήγε τον Ιούνιο του 2021 στον ψυχίατρο Κορίνθου και έκανε τρεις συνεδρίες, με την τελευταία 7 Ιουλίου 2021 και δεν του χορήγησε φαρμακευτική αγωγή.

«Τον τελευταίο ψυχίατρο τον επισκέφτηκα γιατί νόμιζα πάλι ότι με παρακολουθούν, ότι δεν μπορούσα να επικοινωνήσω, είχα ασυνεννοησία και προβλήματα με τη Γαρυφαλλιά. Είχα προσπαθήσει πολλές φορές να διακόψω τη σχέση μαζί της, αλλά μετά με καλούσε να ξαναβρεθούμε συνέχεια. Εγώ το συνέχιζα και προσπαθούσα να κατανοήσω τους λόγους που γινόταν αυτό στα ανθρώπινα πλαίσια και στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού» ανέφερε.


Μιλώντας για τη γνωριμία του με την 26χρονη είπε πως γνωρίστηκαν πέρσι το καλοκαίρι στην Κόρινθο και είχαν ελεύθερη σχέση.

Παράλληλα, ανέφερε πως επικοινωνούσαν ηλεκτρονικά καθημερινά και κανείς δεν είχε εκφράσει επιθυμία για πιο στενή σχέση.

Ανακριτής: Αναφέρατε προανακριτικά ότι θέλετε να ξεφύγετε, να ηρεμήσετε από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Τι εννοούσατε;


Απάντηση: Ίσως να υπήρχε ψυχική κούραση από την καραντίνα.


Ανακριτής: Ποιος πρότεινε να πάτε διακοπές;


Απάντηση: Η Γαρυφαλλιά το πρότεινε. Επιλέξαμε το ελεύθερο κάμπινγκ γιατί τα δωμάτια ήταν ακριβά. Είχαμε και οι δύο ξανακάνει ελεύθερο κάμπινγκ και μαζί και χωριστά. Και οι δύο συμφωνήσαμε για το ελεύθερο κάμπινγκ.

Με πληροφορίες από το dikastiko.gr

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ