20.5 C
Athens
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024

Τυρόπιτα: Η πιο εύκολη συνταγή

Παραμένει τραγανή κι αφράτη μετά το ψήσιμο

Υλικά:

Για τα φύλλα

  • 9 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. ελαιόλαδο για τα φύλλα

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 150 γρ. ανάμεικτα τριμμένα τυριά που λιώνουν Arla pasta gratinar
  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τη γέμιση

Φτιάχνουμε σε ένα μπολ τη γέμιση με τυρί κρέμα, τυριά και αυγό.

Σε ένα μπολ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε μέσα τα δυο αυγά κι ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.

Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο.

Θρυμματίζουμε την φέτα και την βάζουμε στην γέμιση.

Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά που λιώνουν.

Ανακατεύουμε την γέμιση με ένα κουτάλι.

Τυρόπιτα στο ταψί

Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί ρηχό για πίτα, 20×30 εκατ.

Λαδώνουμε με λίγο από το συνολικό ελαιόλαδο το ταψί.

Κάτω βάζουμε 5 φύλλα κρούστας σαν βάση της τυρόπιτας και καλύπτουμε με 4 φύλλα για να κλείσουμε την πίτα, ακολουθώντας την εξής διαδικασία.

Στρώνουμε το 1ο φύλλο κατά μήκος ώστε να εξέχει ολόγυρα από το ταψί.

Ραντίζουμε το δεύτερο φύλλο το διπλώνουμε και το στρώνουμε τσαλακωτά μέσα στο ταψί.

Όμοια βάζουμε και το 3ο φύλλο διπλωμένο.

Απλώνουμε το 4ο φύλλο ανοιχτό ώστε να εξέχει από το ταψί.

Στρώνουμε το 5ο και τελευταίο φύλλο στην βάση, λαδωμένο και διπλωμένο.

Αδειάζουμε όλη την γέμιση της τυρόπιτας με τα τυριά και τα αυγά πάνω στα φύλλα.

Την απλώνουμε με κουτάλι να γίνει ισόπαχη.

Σκεπάζουμε την τυρόπιτα με τρία διπλωμένα, λαδωμένα ενδιάμεσα, φύλλα.

Γυρίζουμε όλα τα κάτω φύλλα που εξέχουν πάνω στην εύκολη τυρόπιτα. Έτσι σχηματίζεται άλλη μια στρώση φύλλου.

Τέλος λαδώνουμε το 4ο και τελευταίο φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση.

Το ακουμπάμε πάνω στην τυρόπιτα.

Μπήγουμε όλες τις άκρες που εξέχουν γύρω γύρω προς τα κάτω.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ