Οι παραδοσιακοί κλασσικοί κουραμπιέδες.
Υλικά:
- 1/2 κιλό βούτυρο
- 1 φλ. γεμάτο άχνη ζάχαρη
- 2 κρόκοι αυγών
- 1/2 φλ. κονιάκ
- 2 φλ. καβουρντισμένα αμύγδαλα
- 9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ.μπέικιν πάουντερ - 1 βανίλια
- γαρίφαλο σε σκόνη
Για την επικάλυψη
- 4 φλ. άχνη ζάχαρη
- ανθόνερο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ βάζεις το βούτυρο και το χτυπάς μέχρι να αφρατέψει
- Προσθέτεις την άχνη και συνεχίζεις για 10-15 λεπτά το χτύπημα
- Ρίχνεις τους κρόκους των αυγών, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, λίγο γαρύφαλλο σκόμη και την βανίλια και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα
- Προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει αφράτη ζύμη
- Πλάθεις τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό ή σχήμα μισοφέγγαρου
- Στρώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί ή λαμαρίνα φούρνου και τοποθετείς τους κουραμπιέδες
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνεις τους κουραμπιέδες για 25 περίπου λεπτά
- Τους αφαιρείς με προσοχή και τους τοποθετείς σε μια μεγάλη πιατέλα
- Περιμένεις να κρυώσουν και τους ραντίζεις με ανθόνερο αρχικά και στη συνέχεια πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη