Η σοκολατένια εκδοχή του γλυκού cheesecake…
Υλικά:
- 150 γρ. µπισκότα σοκολάτας
- 30 γρ. βούτυρο soft και light λιωμµένο
Για τη γέμιση
- 340 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά καρέ
- 50 γρ. βούτυρο soft και light λιωμένο
- 350 γρ. τυρί κρέμα
- 4 κ. σ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ. γλ. χυµό λεµονιού
- 200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 2 κ. σ. κακάο σκόνη
Εκτέλεση:
- Απλώνεις αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα (και στα πλαϊνά της)
- Βάζεις τα µπισκότα στο µούλτι και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν σκόνη
- Σε ένα μπολ ρίχνεις τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύεις καλά
- Απλώνεις το μείγμα στη φόρμα και το βάζεις στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα
- Λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας καλά για ένα περίπου λεπτό
- Ρίχνεις το τυρί-κρέμα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το γάλα και το κακάο στο ένα µπλέντερ και τα χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
- Προσθέτεις τη λιωµένη σοκολάτα και συνεχίζεις το χτύπημα
- Αδειάζεις τη γέµιση πάνω στην κρύα βάση και την τοποθετείς και πάλι στο ψυγείο για 4-5 ώρες