Υλικά
- 250 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 120ml κρέμα γάλακτος πλήρη (περίπου ½ φλιτζάνι)
- 25 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
- 1 – 2 κουταλιές της σούπας κάποιο λικέρ, ρούμι ή της αρεσκείας σας
Για την επικάλυψη
- Κακάο σε σκόνη, ξηροί καρποί χοντροκομμένοι και καβουρτνισμένοι, ινδοκάρυδο, χοντροτριμμένο μπισκότο, τρούφα μονόχρωμη ή πολύχρωμη, ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε την κουβερτούρα σε μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα, το αδειάζετε πάνω στην κουβερτούρα. Περιμένετε 1’-2’ και ανακατεύετε απαλά να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε και το λικέρ. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει αρκετά ώστε να πλάθετε (περίπου 1 ώρα στο ψυγείο).
- Με τα χέρια και τη βοήθεια ενός κουταλιού, πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, τα οποία κυλάτε αμέσως στην επικάλυψη της αρεσκείας σας (κακάο, ξηροί καρποί, ινδοκάρυδο, τρούφα κ.λπ.).
- Τοποθετείτε τα τρουφάκια σε δίσκο ή ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζετε στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν καλά, τα φυλάτε σε δοχείο σερβιρίσματος (διατηρώντας τα πάντα στο ψυγείο).